Bio- ja elintarviketekniikan suomiLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: KIELB0164
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee kokouskäytänteet ja keskeiset työelämän asiakirjat. Opiskelija ymmärtää vuorovaikutuksen merkityksen bio- ja elintarviketekniikan työtehtävissä. Opiskelija hallitsee tutkimusviestinnän perusteet osana oman asiantuntijuutensa kehittämistä.
-----
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa toimia kokouksissa ja laatia yleisimmät kokousasiakirjat. Opiskelija osaa laatia liikekirjeitä ja raportoida bio- ja elintarviketekniikasta suullisesti ja kirjallisesti.
Sisältö
kokouskäytänteet, kokouskutsu ja asialista, pöytäkirja ja muistio, osallistuminen kokouksen kulkuun; työelämän raportit ja liikekirjeet, esimerkiksi matkaraportti, tarjouspyyntö, tarjous, reklamaatio, reklamaation vastaus; suullinen esitys, tavoitteelliseen puhumiseen liittyvät alan vuorovaikutustaidot; tutkielma tai referaatti, alan kieli ja sanasto, käsitehierarkiat
-----
puheenjohtajan tehtävät; vaikuttava kieli, esimerkiksi markkinointiteksti, suostuttelu, ohjeistus ja neuvonta
Esitietovaatimukset
tekniikan suomi
Lisätiedot
suurryhmäopetus 14 h
pienryhmäopetus 14 h
harjoitustyöt 10 h
itseopiskelu 42 h
yhteensä 80 h