Siirry suoraan sisältöön

Asiantuntijatyön suomi 1 (B1)Laajuus (5 op)

Tunnus: SX00FD86

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa viestiä oman alansa työympäristöissä suomen kielellä ja välittää työelämään tai ammattialaansa liittyvää tietoa kirjallisesti ja suullisesti. Hän tunnistaa muodollisen ja epämuodollisen kielimuodon erot. Opiskelija ymmärtää työelämään ja omaan alaansa liittyviä tekstejä ja pystyy sekä keskustelemaan että tuottamaan selkeää ja jäsenneltyä tekstiä niihin liittyvistä aiheista. Opiskelija tietää, miten kehittää kielitaitoaan itsenäisesti. Opiskelijan kielitaito on eurooppalaisen viitekehyksen taitotasolla B1.2.

Sisältö

Työelämän suulliset ja kirjalliset vuorovaikutustilanteet. Kielen tilanteinen vaihtelu (muodollisen ja epämuodollisen kielimuodon erot). Omaan ammattialaan liittyvän sanaston laajentaminen sekä oman ammattialan tekstien ymmärtäminen ja tuottaminen. Suomen kielen perusrakenteiden kertaus (mm. rektiot, verbien aikamuodot, konjunktiot, lausetyypit). Kielenhuollon perusteet (välimerkit, isot kirjaimet, yhdyssanat) sekä kirjoitetun kielen rakenteet (mm. partisiippien ja lauseenvastikkeiden tunnistaminen). Kielen opiskelustrategioiden vahvistaminen.

Esitietovaatimukset

Edeltävä suomen kielen osaaminen vähintään eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B1.1.
Lähtötaso: B1.1
Tavoitetaso: B1.2. Opintojakso tarjoaa ohjausta ja työkaluja myös kielitaitotason B2 (itsenäinen kielenkäyttäjä) saavuttamiseen.

Lisätiedot

Huom! Kurssi on vapaaehtoinen.