Siirry suoraan sisältöön

Sosiaalinen kuntoutus (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02504-SZ00CJ20-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.08.2025 - 21.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
25.08.2025 - 19.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 5
Opintojakso
C-02504-SZ00CJ20
Toteutukselle C-02504-SZ00CJ20-3001 ei löytynyt varauksia!

Oppimateriaalit

Autti-Rämö, I., Salminen, A-L., Rajavaara, M. & Melkas, S. (toim). (2022). Kuntoutuminen. 2. uud. painos. Helsinki: Duodecim. Myös e-kirjana. Heikkilä, M., Ruuth, M., & Puumalainen, J. (2019). Sosiaaliseen kuntoutukseen ohjautuminen. Kuntoutus, 42(1), 39–44. https://journal.fi/kuntoutus/article/view/97235 Kostilainen, H., Nieminen, A. & Böckerman, H. (2018). Sosiaalisen kuntoutuksen näkökulmia ja mahdollisuuksia. Diakonia-ammattikorkeakoulu. Myös e-kirjana. Lindh, J., Härkäpää, K. & Kostamo-Pääkkö, K. (toim.) (2018). Sosiaalinen kuntoutuksessa. Lapland University Press. Myös e-kirjana. Piirainen, K., & Vuokila-Oikkonen, P. (2023). Sosiaalisen kuntoutuksen roolinjako: Vastuullisen asiakasohjauksen ja sovittavan ohjauksen yhteistyö. Kuntoutus, 46(3), 48–54. https://doi-org.ezproxy.jamk.fi:2443/10.37451/kuntoutus.141853 Puumalainen, J. (2018). Asiakastyö sosiaalisessa kuntoutuksessa. Kuntoutus, 41(4), 40–47. https://journal.fi/kuntoutus/article/view/97335 Sosiaalisen kuntoutuksen opas. (2024). Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. https://thl.fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/sosku/sosiaalisen-kuntoutuksen-opas Vuokila-Oikkonen, P., & Siira, T. (2020). Nuoren sosiaalista kuntoutusta kehittämässä. Kuntoutus, 43(2), 15–21. https://doi-org.ezproxy.jamk.fi:2443/10.37451/kuntoutus.97302

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei kuulu tenttiä. Ryhmätehtävässä on täydennysmahdollisuus. Itsenäisesti suoritettavissa verkkotehtävissä suorituskertoja ei ole rajoitettu.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Webinaarit ja niihin valmistautuminen 1 op (27 tuntia) Kirjallisuus ja tiedonhankinta n. 1,5 op (41 tuntia) Ryhmätehtävä n. 1,5 op (40 tuntia) Itsenäiset verkkotehtävät 1 op (27 tuntia) Yhteensä 135 tuntia

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutuu verkko-opetuksena, johon sisältyy myös aikatauluun sidottuja webinaareja arkipäivisin. Webinaareissa perehdyt sosiaalisen kuntoutuksen käsitteisiin, toimintaympäristöihin ja -periaatteisiin sekä toimintaa ohjaaviin säädöksiin luentojen ja keskustelujen avulla. Sosiaalisen kuntoutuksen käsitteisiin ja lainsäädäntöön perehdyt myös tekemällä itsenäisesti verkkotehtäviä Moodle-työtilassa. Ryhmätehtävässä selvität ja kuvaat, mitä sosiaalinen kuntoutus tarkoittaa osallisuutta ja toimijuutta tukevana sosiaalisena prosessina sekä vuorovaikutuksena haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten kanssa. Ryhmätehtävässä kuvaat ja pohdit myös sosiaalisen kuntoutuksen rakenteellisia tekijöitä, laatua ja vaikuttavuutta. Oppimismenetelmänä sovelletaan tutkivan oppimisen mallia, jossa pyritään rakentamaan ymmärrystä sosiaalisesta kuntoutuksesta siihen liittyviä ilmiöitä sekä niiden välisiä suhteita ja merkityksiä selittämällä.Tutkivan oppimisen mallin mukaisesti tietoa sosiaalisesta kuntoutuksesta rakennetaan opintojakson aikana yhteisöllisesti ajatusten jakamisen ja reflektion avulla. Siksi on tärkeää, että olet mukana jokaisessa webinaarissa. Webinaarit ovat vuorovaikutteisia oppimistilanteita ja niihin osallistuminen edellyttää toimivaa kameraa, kuulokkeita ja mikrofonia. Webinaareissa luodaan edellytykset ja pohja ryhmätehtävälle. Webinaarien yhteyteen järjestetään myös aikaa ryhmän kanssa työskentelylle. Webinaareissa saat ohjausta ja tukea opintojaksolla työskentelyyn ja etenemiseen. Tarvittaessa voit olla opettajiin yhteydessä myös Moodle-työtilan keskustelualueella. Mikäli käytät tehtävissä tekoälyä, lisää tehtäviin sanallinen kuvaus siitä, miten, missä määrin ja missä kohdin olet sitä hyödyntänyt.

Lisätietoja opiskelijoille

Hyväksytyn suorituksen perusteena on osallistuminen webinaareihin sekä itsenäisten verkkotehtävien ja ryhmätehtävän suorittaminen hyväksytysti. Ryhmätehtävä ja itsenäisesti suoritettavat verkkotehtävät arvioidaan erillisten arviointikriteerien perusteella, jotka kerrotaan opintojakson alkaessa Moodle-työtilassa. Ryhmätehtävä arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä/hylätty. Itsenäisesti suoritettavien verkkotehtävien läpäisyrajat kerrotaan Moodle-työtilassa tehtävien yhteydessä. Suorituskertoja ei ole rajattu. Hyväksilukukäytänteet: Opintojakson mahdollisesta hyväksiluvusta tulee olla päätös ennen opintojakson ensimmäistä webinaaria, koska ryhmätehtävän työstäminen aloitetaan jo ensimmäisessä webinaarissa. Hyväksilukuhakemuksista tulee ilmetä osaaminen suhteessa opintojakson tavoitteisiin ja sisältöihin. Hyväksilukuhakemukset osoitetaan Anne Koivistolle. Katsothan opintojaksokuvauksesta opintojaksolle vaadittavan edeltävän osaamisen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Siirry alkuun