Siirry suoraan sisältöön

Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot (5 op)

Toteutuksen tunnus: LD00EH28-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.12.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 27.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 30

Koulutus

  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Henna-Liisa Palojärvi

Vastuuopettaja

Anne Perkiö

Ryhmät

  • LLF22K
    ISS Trade

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee tehokkaan suullisen ja kirjallisen viestinnän erilaisissa työelämän ja asiantuntijaviestinnän tilanteissa ja osaa mukauttaa viestintäilmaisuaan sekä valita oikean viestintätyylin ja -kanavan kohderyhmä- ja tilannekohtaisesti. Opiskelija osaa toimia vastuullisena ryhmän jäsenenä sekä analysoida omaa ja muiden vuorovaikutuskompetenssia ja ryhmätyötaitoja. Opiskelija ymmärtää verkostoitumisen ja kansainvälisyyden merkityksen työelämässä ja osaa kehittää omaa ammatillista asiantuntijuuttaan.

Sisältö

- projektin suunnittelu, toteutus ja arviointi tai vaihtoehtoisesti oman ammatillisen asiantuntijuuden tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen tarkoituksenmukaisissa verkostoissa
- tehokas kirjallinen ja suullinen asiantuntijaviestintä
- tiimityö ja verkostoituminen
- kulttuurienvälinen viestintä

Aika ja paikka

Kampuksella luokassa MMC223/MMC310 tai Zoomissa

Oppimateriaalit

Oheismateriaalia ja kirjallisuutta:


Gannon, M. J. and Pillai, R., 2010, Understanding Global Cultures. 4th ed. Chapter 1 [pdf] California, USA: Sage Publications. http://www.sagepub.com/upm-data/5241_Gannon_Chapter_1.pdf. Viitattu 28.3.2023.

Gore, K., 2007, Networking Cultural Knowledge: An interactive and experiential strategy to apply intercultural communication in business. WSOY, Porvoo.

Dervin, Fred & Keihäs, Laura 2013. Johdanto uuteen kulttuurienväliseen viestintään ja kasvatukseen. Suomen kasvatustieteellinen seura, Jyväskylä.

Hofstede, G., Hofstede G. J., and Minkov, M. 2010. Cultures and Organizations: Software of the Mind. Revised and Expanded 3rd Edition. McGraw-Hill.

Isotalus, Pekka & Rajalahti, Hanna 2017. Vuorovaikutus johtajan työssä. Alma Talent, Helsinki.

Kortesuo, Katleena & Sjöman, Jarkko 2017. Lisää otsikko napsauttamalla. Asiantuntijan käsikirja diaesityksiin ja presentaatioihin. Kauppakamari, Helsinki.

Kortesuo, Katleena 2018. Sano se someksi (1+2=3). Sosiaalisen median suuri laskuoppi. Kauppakamari, Helsinki.

Koskimies, Riitta 2002. Asiantuntijan esiintymistaito. Onnistuneen esityksen kulmakivet. Finn Lectura, Helsinki.

Lammi, Outi 2015. Viesti ja vaikuta. Käsikirja presentaatioiden pitäjälle. Docendo, Jyväskylä.

Samovar, Larry A. & Porter, Richard E. & Roy, Carolyn S. 2017. Communication Between Cultures. 9th edition. Cangage Learning, Boston.

Wilkins, Richard & Isotalus, Pekka 2009. Speech Culture in Finland. University Press of America, Lanham.


For further reference see also:
https://geerthofstede.com/

Opetusmenetelmät

Luennot, yhteistoiminnallinen työskentely, asiantuntijatyöpajat sekä yksilö- ja ryhmätehtävät

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritustapaa

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Esitietovaatimukset

Liiketalouden perusopinto Yritysviestintä 5 op, Liikeviestintä englanniksi 5 op ja Tulevaisuuden työyhteisö 5 op tai vastaavat tiedot