Skip to main content

Degree Programme in Bio Technology and Food Engineering: Ohjeellinen ajoitussuunnitelma

Code: TF09S1

Duration
4 years (240 ECTS)
Start semester
Autumn 2009
Teaching language
Finnish

Descriptions

Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma

Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät perustiedot bio-, elintarvike- ja insinööritieteissä ja valmentaa heitä soveltamaan näitä laaja-alaisesti elintarvikkeita ja bioteknisiä tuotteita valmistavassa teollisuudessa sekä tutkimus- ja tuotekehitystoiminnassa. Koulutuksessa painotetaan hyvää ammattitaitoa, oma-aloitteisuutta ja kannustetaan kansainvälisyyteen sekä itsenäiseen yrittämiseen alalla. Bio- ja elintarvikeinsinöörin opinnot ovat laaja-alaisia, mistä käytännön työtehtävissä on usein hyötyä. Lisäksi laaja-alaisuus antaa hyvän pohjan jatko- ja täydennyskoulutukselle syventää jonkin osa-alueen erityisosaamista.


Bio- ja elintarvikealan teollisuudessa insinööri toimii esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Tyypillisiä tehtäviä ovat teollisuuden valmistus-, tuotannonsuunnittelu-, tuotekehitys-, laadunvalvonta- ja markkinointitehtävät. Tehtävänimike heti valmistumisen jälkeen voi olla esimerkiksi työnjohtaja, tuotannonsuunnittelija, projekti-, suunnittelu-, tuotekehitys- tai myynti-insinööri, joista tehtävistä työkokemuksen myötä ja henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaisesti voi edetä esimerkiksi käyttölaboratorion esimieheksi tai valmistus-, tuotanto-, myynti- tai laatupäälliköksi.

Bio- ja elintarvikealalla tehdään voimakasta tutkimus- ja tuotekehitystyötä näihin asioihin erikoistuneissa tutkimusryhmissä ja laboratorioissa. Siellä molekyylibiologisten ja geeniteknisten menetelmien sekä bioanalytiikan erityisosaamisella yhdistettynä hyvään tietotekniikan ja matematiikan hallintaan on kysyntää. Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmasta valmistuneen tehtävänimike on yleensä laboratorio- tai tutkimusinsinööri.

Biotekniikan nopean kehityksen ja elintarvikealan nopeiden muutosten vuoksi alan insinööri tarvitsee valmiudet kehityksen seuraamiseen ja omien tietojensa ja taitojensa jatkuvaan kehittämiseen. Myös johtamis-, projektityö- ja ryhmätyövalmiudet ovat tarpeen kaikissa alan työtehtävissä. Kotimaisten kielten sekä englannin kielen hyvä kirjallinen ja suullinen taito on insinöörin tehtävissä välttämätön edellytys. Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma tarjoaa opiskelijoilleen hyvät kehittymismahdollisuudet varsinaisen aineosaamisen lisäksi myös mainituilla aloilla laaja-alaisten perusopintojen sekä uudentyyppisten opetusmenetelmien kautta.


Osaamistavoitteet

Koulutusohjelman osaamistavoitteiden pohjana on hyvä matemaattisluonnontieteellinen osaaminen ja näiden taitojen soveltaminen biotekniikassa ja elintarvikkeiden tuottamisessa ”pellolta pöytään” tehokkaasti, turvallisuusriskit välttäen sekä ekologiset ja eettiset näkökohdat huomioon ottaen. Biotekniikan erityisosaamisalueiden lähtökohtana on vahva mikrobiologian ja biokemian osaaminen yhdistettynä prosessitekniikkaan. Elintarvikkeiden teollinen valmistaminen turvallisesti taas nojaa hyvään prosessitekniikan, kemian ja mikrobiologian osaamiseen ja raaka-aineissa ja tuotteissa tapahtuvien kemiallisten ja mikrobiologisten reaktioiden ymmärtämiseen elintarvikkeiden tuotantoprosesseissa.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin ydinosaamisen muodostavat seuraavat avainosaamisalueet:

- elävän ja eloperäisen materiaalin hallinta
- bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
- turvallisuus- ja laatuosaaminen
- poikkitieteellisyys
- taloudellinen osaaminen
- eettinen ja ekologinen osaaminen
- matemaattisluonnontieteellinen osaaminen

Jokainen koulutusohjelman ammattiopintoihin kuuluvista opintojaksoista keskittyy yhden tai useamman esitetyn osaamisalueen syventämiseen. Kaikki koulutusohjelman opiskelijat suuntautumisvaihtoehdosta huolimatta opiskelevat yleisten insinöörioppiaineiden lisäksi biokemiaa, mikrobiologiaa ja hygieniaa sekä bioprosessitekniikkaa.


Opintojen rakenne ja toteutus

Insinööritutkinnon (AMK) kokonaislaajuus on 240 opintopistettä, joka vastaa 4 vuoden kokopäiväistä opiskelua. Suoritettavien opintojen laajuuteen ja opiskeluaikaan vaikuttavat opiskelijan mahdolliset aikaisemmat korkeakoulutasoiset opinnot. Aikaisemmista opinnoista voi saada korvaavuuksia ja hyväksi lukemisia. Korvaavuudet ja hyväksi lukemiset kirjataan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan (HOPS).

Opiskelu sisältää opettajien ohjaamia lähioppitunteja tai luentoja, laskuharjoitus- ja laboratoriotyötunteja, ryhmissä tai yksilöllisesti tehtäviä harjoitus- ja projektitöitä sekä itsenäisesti suoritettavia kotitehtäviä ja itseopiskelua. Laboratoriotyöt syventävät ja havainnollistavat teoriatunneilla käsiteltyjä asioita. Projektien yhteydessä opitaan yhteistyötaitoja, tiedonhankinnan ja tiedonkäsittelyn taitoja, arviointitaitoja sekä ongelmanratkaisutaitoja.

Bio- ja elintarviketekniikan insinööritutkinnossa opiskelija voi syventää opintonsa Laadunvalvontaan ja tuotekehitykseen, Bioprosessien suunnitteluun ja käyttöön sekä Biolääketieteeseen. Opintojen rakenne muodostuu perusopinnoista (75 op), ammattiopinnoista (105 op), vapaasti valittavista opinnoista (15 op), harjoittelusta (30 op) sekä opinnäytetyöstä (15 op).



TUTKINTORAKENNE 240 op
Perusopinnot 75 op
Ammattiopinnot 105 op
• laadunvalvonta- ja tuotekehitys
• bioprosessiensuunnittelu ja käyttö
• biolääketiede
• Innovaatioprojekti
Vapaasti valittavat opinnot 15 op
Opinnäytetyö 15 op
Harjoittelu 30 op
YHTEENSÄ 240 op



















Perusopinnot (75 op)

Koulutusohjelman perusopinnot toteutetaan pääosin ensimmäisen opintovuoden aikana. Perusopinnot koostuvat matematiikan, fysiikan, kemian, mikrobiologian, tietojenkäsittelyn ja kielten opintojaksoista, jotka edesauttavat varsinaisten ammattiaineiden opiskelua.

Ammattiopinnot (105 op)

Heti opintojen alussa aloitetaan perusopintojen ohella myös ammattiaineiden opiskelu. Tällä pyritään helpottamaan perusopintojen integroitumista ammattiaineisiin ja auttamaan opiskelijaa näkemään perusopintojen merkityksen ammattiaineissa ja sovellusmahdollisuuksia tulevassa ammatissa. Ammattiopinnoista lähes puolet on koulutusohjelman opiskelijoille yhteisiä suuntautumisvaihtoehdosta huolimatta. Näihin opintoihin kuuluu laajasti kemiaa, prosessi- ja koneteknisiä aineita, mikrobiologiaa ja matematiikan sovelluksia bio- ja elintarviketekniikassa.


Suuntautumisvaihtoehto (45 op) valitaan ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen. Opiskelija voi valita ammatilliseksi suuntautumisvaihtoehdoksi Laadunvalvonta ja tuotekehityksen, Bioprosessien suunnittelun ja käytön tai Biolääketieteet.


Innovaatioprojekti (15 op) tehdään oman suuntautumisvaihtoehdon mukaisesti kolmantena tai neljäntenä vuotena. Projektikokonaisuus voi sisältää varsinaisen projektityön lisäksi projektia tukevan ammattiaineopintojakson ja perusopintojakson. Tavoitteena on edistää opiskelijoiden yhteisöllistä kehittämisosaamista, käyttäjäläheistä innovaatio-osaamista, projektiosaamista, yhteistoiminnallisia työtapoja, verkosto-osaamista sekä viestintätaitoja.

Vapaasti valittavat opinnot (15 op) voivat koostua bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman opinnoista, muista Metropolia Ammattikorkeakoulun koulutusohjelmien opinnoista tai muiden korkeakoulujen opinnoista. Opinnot syventävät ja täydentävät opiskelijan ammatillista osaamistaan. Matematiikan, fysiikan ja kielten täydentävät opinnot sisältyvät vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelussa (30 op) perehdytään ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin. Tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista, tietojen ja taitojen soveltamista työelämässä sekä yleisiä työelämävalmiuksia. Harjoittelun laajuus 30 op vastaa 20 työviikkoa. Harjoittelu suoritetaan harjoittelujakson aikana koulutusohjelman ohjeiden mukaisesti.

Opinnäytetyö (15 op) tehdään viimeisen vuoden aikana. Opinnäytetyö on laajahko suunnittelu-, tutkimus- tai selvitystyö ja se tehdään useimmiten teollisuusyrityksen antamasta aiheesta. Opinnäytetyöprosessiin sisältyy työn tekemisen ja sen kirjallisen raportoinnin lisäksi suullinen esitelmä ja kypsyyskokeen hyväksytty suorittaminen. Kypsyysnäytteessä opiskelija osoittaa perehtyneisyytensä alaan sekä suomen kielen hallintaa. Opinnäytetyöprosessin tavoitteena on kehittää opiskelijan ongelmanratkaisukykyä, luovuutta, itsenäistä työskentelyä sekä valmiuksia toimia asiantuntijatehtävissä.



Oppimisprosessin yleiskuvaus (vuositeemat)

Opinnot etenevät ajallisesti vuositeemojen mukaan. Opintojaksojen suoritusjärjestys on suunniteltu niin, että kunakin opiskeluvuotena näkökulma ja painotukset toteuttavat vuositeemojen mukaisia tavoitteita.


Vuositeemat osaamistavoitteineen ovat:

1. vuosi: Minustako insinööri?

Hallitsemme luonnontieteiden, tekniikan ja talouden peruslait ja yleiset menetelmät sekä mikrobiologian perusteet. Tunnemme koulutusalan yritystoimintaa.

2. vuosi: Tuote- ja prosessituntija

Tunnemme koulutusalamme raaka-aineiden ja tuotteiden ominaisuuksia sekä tuotannon menetelmiä ja tekniikoita.

3. vuosi: Tuotteiden ja prosessien kehittäjä

Osaamme soveltaa tietojamme alan T&K toiminnassa prosessien ja tuotteiden osalta. Ymmärrämme alamme toiminnat systeemeinä. Osaamme toimia käytännön insinöörin tehtävissä.

4. vuosi: Tulevaisuuden ymmärtäjä ja oman organisaation kehittäjä

Meillä on näkemystä alamme yleisestä kehityksestä. Osaamme analysoida, suunnitella ja kehittää tuotekehitys- ja tuotanto-organisaation toimintaa. Olemme hankkineet omat vahvuusalueemme ja pystymme ylläpitämään osaamistamme.

Further information

Vantaa, Myyrmäki:
Riitta Lehtinen
Degree Programme Chair, Head of Degree Programme
puh. 020 783 6138
firstname.lastname[at]metropolia.fi

Liisa Heikkilä
Assistant of Degree Programme
puh. 020 783 6137
firstname.lastname[at]metropolia.fi

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (ECTS) 2009-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Autumn 2009 Spring 2010 Autumn 2010 Spring 2011 Autumn 2011 Spring 2012 Autumn 2012 Spring 2013 1. / 2009 2. / 2009 3. / 2010 4. / 2010 1. / 2010 2. / 2010 3. / 2011 4. / 2011 1. / 2011 2. / 2011 3. / 2012 4. / 2012 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013
TF09S1-1000
Core Requirement Studies

(Choose all )

84
TF09S1-1005
Lanquages

(Choose all )

21
TF00AA03 Finnish Communication Skills for Technology 3
TF00AA04 Working life Finnish and Academic Communication Skills 3
XX00AB54 Professional English 3
TF00AA06 English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry 3
TF00AA87 English Reporting Skills for Technology 3
XX00AB53 Swedish at Work 3
XX00AB59 Finnish as a Second Language: Finnish at Work 3
TF09S1-1006
Mathematics

(Choose all )

18
TF00AA09 Equations and Matrices 3
TF00AA10 Functions and Derivates 3
TF00AA11 Differential and Integral Calculations 3
TF00AA12 Differential equations, modeling and simulation 3
TF00AA13 Statistics 3
TF00AA14 Design of experiments and statistical quality control 3
TF09S1-1007
Physics

(Choose all )

9
TF00AA16 Basics of Mechanics and Electricity 3
TF00AA17 Physics analyzing methods in Biotechnology 3
TF00AA18 Measurement systems and Biosensors 3
TF09S1-1008
Chemistry

(Choose all )

6
TF00AA20 Inorganic chemistry 6
TF09S1-1009
Microbiology

(Choose all )

6
TF00AA22 Microbiology 6
TF09S1-1010
Information Technology

(Choose all )

6
XX00AA02 Introduction to Computing 3
TF00AA24 Application developemnt 3
TF09S1-1011
Economics

(Choose all )

6
XX00AA25 Leadership 3
XX00AA07 Project Operation 3
XX00AB52 Introduction to Studies 3
TF00AA26 Orientation Project 6
TF00AA27 Introduction to Biological Systems 3
TF09S1-1001
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

186
TF09S1-1012
Quality control and research and development

(Choose all )

45
TF00AA30 Physical Chemistry 6
TF00AA31 Fluid dynamics and heat transfer 2 3
TF00AA32 Food Manufacturing Techniques 3
TF00AA33 Instrumental analysis 3
TF00AA34 Food Analyses 3
TF00AA35 Environmental Monitoring 3
TF00AA36 Product development 3
TF00AA37 Sensory Evaluation 3
TF00AA38 Physiology and Nutrigenomics 3
TF00AA39 Food Technology 3
XX00AA27 Food Packaging 3
XX00AA05 Profitability of Technology Business 3
XX00AA15 Investment Calculations and Decision Making 3
TF00AA40 Mathematics of the Project 3
TF09S1-1013
Biomedicine

(Choose all )

45
TF00AA42 Biochemistry 2 6
TF00AA43 New Biotechnology, laboratory course 3
TF00AA44 Molecular Biology 3
TF00AA45 Basics of programming 3
TF00AA46 Bioinformatics 3
TF00AA47 Mathematical methods in bioinformatics 3
TF00AA48 Cell factories, enzymes and sustainability 3
TF00AA49 Laboratory course on bioprocess technology 3
TF00AA33 Instrumental analysis 3
TF00AA50 Current topics in food and biotechnology 3
TF00AA51 Immunology 3
TF00AA52 Signal and image processing 3
TF00AA38 Physiology and Nutrigenomics 3
TF00AA53 Diagnostics 3
TF09S1-1014
Design and application of bioprocesses

(Choose all )

45
TF00AA30 Physical Chemistry 6
TF00AA31 Fluid dynamics and heat transfer 2 3
TF00AA32 Food Manufacturing Techniques 3
TF00AA55 Introduction to Control Systems 3
TF00AA56 Laboratory course on process and automation technology 3
XX00AA28 Environmental Biotechnology 3
TF00AA48 Cell factories, enzymes and sustainability 3
TF00AA49 Laboratory course on bioprocess technology 3
TF00AA57 Animal Biotechnology 3
TF00AA50 Current topics in food and biotechnology 3
TF00AA39 Food Technology 3
XX00AA05 Profitability of Technology Business 3
XX00AA15 Investment Calculations and Decision Making 3
TF00AA40 Mathematics of the Project 3
TF09S1-1015
Innovation Project

(Choose all )

6
TF00AA59 Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering 6
TF09S1-1016
Optional Professional Studies

(Choose 0)

0
TF00AA61 Project in Laboratory 3
TF00AA62 Occupational Safety and Well-being 3
XX00AA26 Introduction to Entrepreneurship 3
XX00AA06 Introduction to Marketing 3
TF00AA63 Organic Chemistry 6
TF00AA64 Food Chemistry 3
TF00AA65 Biochemistry 1 6
TF00AA66 Fluid dynamics and heat transfer 1 3
TF00AA67 Enzyme Technology 3
TF00AA68 Unit operations in biotechnology 3
TF00AA69 Automation and Electronics 3
TF00AA70 Hygiene 3
TF00AA71 Nutrition 3
TF00AA72 Gene Technology 3
TF00AA73 Bioproduction plant design project 3
TF00AA74 Technical documentation and CAD 3
TF00AA75 Fermentation Technology 3
TF09S1-1002
ELECTIVE STUDIES

(Choose 0)

0
TF00AA77 Basic chemistry 3
TF00AA78 Physics Tutorials 3
TF00AA79 Expressions and Equations 3
TF00AA80 Prep Course for Professional English 1 3
TF00AA81 Prep Course for Professional Swedish 1 3
XX00AA29 Control of Air Pollution 3
XX00AA30 Control of Water Pollution 3
XX00AA31 Waste treatment technology 3
XX00AA32 Soil and Ground Water Technology 3
TF00AA86 Sports 3
TF09S1-1003
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
TF00AA83 Industrial placement 30
TF09S1-1004
Bachelor's Thesis

(Choose all )

15
TF00AA85 Final Project 15
Total 240 78 117 84 75 78 0 117 0 84 0 75 0 78 0 0 0 117 0 0 0 84 0 0 0 75 0 0 0

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

polytechnics::bachelor level

Government Decree on Polytechnics (15.5.2003/352; 4 §)

Professional Studies
Introduction to Computing
Leadership
Physical Chemistry
Fluid dynamics and heat transfer 2
Food Manufacturing Techniques
Instrumental analysis
Food Analyses
Environmental Monitoring
Product development
Sensory Evaluation
Physiology and Nutrigenomics
Food Technology
Food Packaging
Investment Calculations and Decision Making
Mathematics of the Project
Biochemistry 2
New Biotechnology, laboratory course
Molecular Biology
Basics of programming
Bioinformatics
Mathematical methods in bioinformatics
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Instrumental analysis
Current topics in food and biotechnology
Immunology
Signal and image processing
Physiology and Nutrigenomics
Diagnostics
Physical Chemistry
Fluid dynamics and heat transfer 2
Food Manufacturing Techniques
Introduction to Control Systems
Laboratory course on process and automation technology
Environmental Biotechnology
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Animal Biotechnology
Current topics in food and biotechnology
Food Technology
Investment Calculations and Decision Making
Mathematics of the Project
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Introduction to Marketing
Organic Chemistry
Food Chemistry
Biochemistry 1
Fluid dynamics and heat transfer 1
Enzyme Technology
Unit operations in biotechnology
Automation and Electronics
Hygiene
Nutrition
Gene Technology
Bioproduction plant design project
Technical documentation and CAD
Fermentation Technology
Control of Water Pollution
Soil and Ground Water Technology
Work Placement
Industrial placement
Bachelor´s Thesis
Final Project
Core Requirement Studies
Finnish Communication Skills for Technology
Working life Finnish and Academic Communication Skills
Professional English
English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry
English Reporting Skills for Technology
Equations and Matrices
Functions and Derivates
Differential and Integral Calculations
Differential equations, modeling and simulation
Statistics
Design of experiments and statistical quality control
Basics of Mechanics and Electricity
Physics analyzing methods in Biotechnology
Measurement systems and Biosensors
Inorganic chemistry
Microbiology
Application developemnt
Project Operation
Orientation Project
Introduction to Biological Systems
Profitability of Technology Business
Profitability of Technology Business
Elective Studies
Finnish as a Second Language: Finnish at Work
Introduction to Entrepreneurship
Basic chemistry
Physics Tutorials
Expressions and Equations
Prep Course for Professional English 1
Prep Course for Professional Swedish 1
Control of Air Pollution
Waste treatment technology
Sports
Not grouped
Swedish at Work
Introduction to Studies

bio- ja elintarviketekniikka::kompetenssit

Tiedot lähettänyt 5.3.2009 ja 9.2.2009 Liisa Heikkilä

Technological and economical skills in bio and food processes and in production systems
Microbiology
Introduction to Studies
Orientation Project
Physical Chemistry
Fluid dynamics and heat transfer 2
Food Manufacturing Techniques
Product development
Food Technology
Food Packaging
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Current topics in food and biotechnology
Physical Chemistry
Fluid dynamics and heat transfer 2
Food Manufacturing Techniques
Introduction to Control Systems
Laboratory course on process and automation technology
Environmental Biotechnology
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Current topics in food and biotechnology
Food Technology
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Food Chemistry
Biochemistry 1
Fluid dynamics and heat transfer 1
Enzyme Technology
Unit operations in biotechnology
Automation and Electronics
Hygiene
Nutrition
Bioproduction plant design project
Technical documentation and CAD
Fermentation Technology
Industrial placement
Final Project
Ethical and ecological skills
Microbiology
Introduction to Studies
Orientation Project
Introduction to Biological Systems
Food Manufacturing Techniques
Product development
Physiology and Nutrigenomics
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Molecular Biology
Cell factories, enzymes and sustainability
Current topics in food and biotechnology
Immunology
Physiology and Nutrigenomics
Diagnostics
Food Manufacturing Techniques
Cell factories, enzymes and sustainability
Animal Biotechnology
Current topics in food and biotechnology
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Introduction to Entrepreneurship
Introduction to Marketing
Gene Technology
Bioproduction plant design project
Fermentation Technology
Industrial placement
Final Project
Expertise in living and other biological materials
Microbiology
Introduction to Studies
Orientation Project
Introduction to Biological Systems
Physical Chemistry
Food Manufacturing Techniques
Instrumental analysis
Food Analyses
Environmental Monitoring
Product development
Sensory Evaluation
Physiology and Nutrigenomics
Food Technology
Food Packaging
Biochemistry 2
New Biotechnology, laboratory course
Molecular Biology
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Instrumental analysis
Current topics in food and biotechnology
Immunology
Physiology and Nutrigenomics
Diagnostics
Physical Chemistry
Food Manufacturing Techniques
Environmental Biotechnology
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Animal Biotechnology
Current topics in food and biotechnology
Food Technology
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Organic Chemistry
Food Chemistry
Biochemistry 1
Enzyme Technology
Hygiene
Nutrition
Gene Technology
Bioproduction plant design project
Fermentation Technology
Industrial placement
Final Project
Mathematical and science skills
Equations and Matrices
Functions and Derivates
Differential and Integral Calculations
Differential equations, modeling and simulation
Statistics
Design of experiments and statistical quality control
Basics of Mechanics and Electricity
Physics analyzing methods in Biotechnology
Measurement systems and Biosensors
Inorganic chemistry
Microbiology
Physical Chemistry
Environmental Monitoring
Physiology and Nutrigenomics
Mathematics of the Project
Mathematical methods in bioinformatics
Signal and image processing
Physiology and Nutrigenomics
Physical Chemistry
Mathematics of the Project
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Organic Chemistry
Food Chemistry
Biochemistry 1
Enzyme Technology
Unit operations in biotechnology
Hygiene
Nutrition
Gene Technology
Fermentation Technology
Basic chemistry
Physics Tutorials
Expressions and Equations
Industrial placement
Final Project
Interdisciplinary
Introduction to Studies
Orientation Project
Introduction to Biological Systems
Environmental Monitoring
Food Packaging
New Biotechnology, laboratory course
Basics of programming
Bioinformatics
Cell factories, enzymes and sustainability
Current topics in food and biotechnology
Signal and image processing
Environmental Biotechnology
Cell factories, enzymes and sustainability
Animal Biotechnology
Current topics in food and biotechnology
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Bioproduction plant design project
Industrial placement
Final Project
Economical skills
Introduction to Studies
Orientation Project
Food Manufacturing Techniques
Product development
Food Technology
Food Packaging
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Cell factories, enzymes and sustainability
Current topics in food and biotechnology
Food Manufacturing Techniques
Cell factories, enzymes and sustainability
Current topics in food and biotechnology
Food Technology
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Introduction to Entrepreneurship
Introduction to Marketing
Bioproduction plant design project
Industrial placement
Final Project
Not grouped
Finnish Communication Skills for Technology
Working life Finnish and Academic Communication Skills
Professional English
English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry
English Reporting Skills for Technology
Swedish at Work
Finnish as a Second Language: Finnish at Work
Introduction to Computing
Application developemnt
Leadership
Project Operation
Prep Course for Professional English 1
Prep Course for Professional Swedish 1
Control of Air Pollution
Control of Water Pollution
Waste treatment technology
Soil and Ground Water Technology
Sports

generic competences

========================================== Jäsennys poistunut käytöstä. Mallin korvaa ARENE:n soveltamisohje "SUOSITUS TUTKINTOJEN KANSALLISEN VIITEKEHYKSEN (NQF) JA TUTKINTOJEN YHTEISTEN KOMPETENSSIEN SOVELTAMISESTA AMMATTIKORKEA-KOULUISSA", 23.2.2010. Uusi malli tallennettu nimellä "amk::amk tutkintojen yleiset kompetenssit (2010)" 25.8.2010 (OT) ========================================== Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneiden yleiset kompetenssit (ECTS-projektin suositus 19.04.2006) Mallia käytetään sekä ammattikorkeakoulututkinnoissa että ylemmissä amk-tutkinnoissa. Kompetenssien määrittelyyn liittyviä asioita ja määrittelytyön tuloksia on käsitelty tarkemmin projektin kotisivuilla www.ncp.fi/ects.

Ethical Competence
Finnish Communication Skills for Technology
Working life Finnish and Academic Communication Skills
Professional English
English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry
Swedish at Work
Leadership
Introduction to Studies
Environmental Biotechnology
Introduction to Entrepreneurship
Learning Competence
Finnish Communication Skills for Technology
Working life Finnish and Academic Communication Skills
Professional English
English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry
Swedish at Work
Finnish as a Second Language: Finnish at Work
Equations and Matrices
Functions and Derivates
Differential and Integral Calculations
Differential equations, modeling and simulation
Statistics
Design of experiments and statistical quality control
Basics of Mechanics and Electricity
Physics analyzing methods in Biotechnology
Measurement systems and Biosensors
Inorganic chemistry
Microbiology
Introduction to Computing
Application developemnt
Leadership
Project Operation
Introduction to Studies
Orientation Project
Introduction to Biological Systems
Physical Chemistry
Fluid dynamics and heat transfer 2
Food Manufacturing Techniques
Instrumental analysis
Food Analyses
Environmental Monitoring
Product development
Sensory Evaluation
Physiology and Nutrigenomics
Food Technology
Food Packaging
Profitability of Technology Business
Mathematics of the Project
Biochemistry 2
New Biotechnology, laboratory course
Molecular Biology
Basics of programming
Bioinformatics
Mathematical methods in bioinformatics
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Instrumental analysis
Current topics in food and biotechnology
Immunology
Signal and image processing
Physiology and Nutrigenomics
Diagnostics
Physical Chemistry
Fluid dynamics and heat transfer 2
Food Manufacturing Techniques
Introduction to Control Systems
Laboratory course on process and automation technology
Environmental Biotechnology
Cell factories, enzymes and sustainability
Laboratory course on bioprocess technology
Animal Biotechnology
Current topics in food and biotechnology
Food Technology
Profitability of Technology Business
Mathematics of the Project
Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering
Project in Laboratory
Occupational Safety and Well-being
Introduction to Marketing
Organic Chemistry
Food Chemistry
Biochemistry 1
Fluid dynamics and heat transfer 1
Enzyme Technology
Unit operations in biotechnology
Automation and Electronics
Hygiene
Nutrition
Gene Technology
Bioproduction plant design project
Technical documentation and CAD
Basic chemistry
Physics Tutorials
Expressions and Equations
Prep Course for Professional English 1
Prep Course for Professional Swedish 1
Control of Air Pollution
Control of Water Pollution
Waste treatment technology
Soil and Ground Water Technology
Sports
Industrial placement
Final Project
International Competence
Professional English
English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry
Swedish at Work
Finnish as a Second Language: Finnish at Work
Leadership
Introduction to Studies
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Introduction to Entrepreneurship
Development Competence
Introduction to Computing
Leadership
Project Operation
Introduction to Studies
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Introduction to Entrepreneurship
Introduction to Marketing
Organizational and Societal Competence
Professional English
Swedish at Work
Introduction to Computing
Leadership
Project Operation
Introduction to Studies
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Profitability of Technology Business
Investment Calculations and Decision Making
Introduction to Entrepreneurship
Introduction to Marketing
Communication and Social Competence
Finnish Communication Skills for Technology
Working life Finnish and Academic Communication Skills
Professional English
English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry
Swedish at Work
Finnish as a Second Language: Finnish at Work
Introduction to Computing
Leadership
Project Operation
Introduction to Studies
Profitability of Technology Business
Profitability of Technology Business
Introduction to Entrepreneurship
Not grouped
English Reporting Skills for Technology
Fermentation Technology

Code Name Credits (ECTS)
TF09S1-1000
Core Requirement Studies

(Choose all )

84
TF09S1-1005
Lanquages

(Choose all )

21
TF00AA03 Finnish Communication Skills for Technology 3
TF00AA04 Working life Finnish and Academic Communication Skills 3
XX00AB54 Professional English 3
TF00AA06 English Communication Skills for Biotechnology and Food Industry 3
TF00AA87 English Reporting Skills for Technology 3
XX00AB53 Swedish at Work 3
XX00AB59 Finnish as a Second Language: Finnish at Work 3
TF09S1-1006
Mathematics

(Choose all )

18
TF00AA09 Equations and Matrices 3
TF00AA10 Functions and Derivates 3
TF00AA11 Differential and Integral Calculations 3
TF00AA12 Differential equations, modeling and simulation 3
TF00AA13 Statistics 3
TF00AA14 Design of experiments and statistical quality control 3
TF09S1-1007
Physics

(Choose all )

9
TF00AA16 Basics of Mechanics and Electricity 3
TF00AA17 Physics analyzing methods in Biotechnology 3
TF00AA18 Measurement systems and Biosensors 3
TF09S1-1008
Chemistry

(Choose all )

6
TF00AA20 Inorganic chemistry 6
TF09S1-1009
Microbiology

(Choose all )

6
TF00AA22 Microbiology 6
TF09S1-1010
Information Technology

(Choose all )

6
XX00AA02 Introduction to Computing 3
TF00AA24 Application developemnt 3
TF09S1-1011
Economics

(Choose all )

6
XX00AA25 Leadership 3
XX00AA07 Project Operation 3
XX00AB52 Introduction to Studies 3
TF00AA26 Orientation Project 6
TF00AA27 Introduction to Biological Systems 3
TF09S1-1001
PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

186
TF09S1-1012
Quality control and research and development

(Choose all )

45
TF00AA30 Physical Chemistry 6
TF00AA31 Fluid dynamics and heat transfer 2 3
TF00AA32 Food Manufacturing Techniques 3
TF00AA33 Instrumental analysis 3
TF00AA34 Food Analyses 3
TF00AA35 Environmental Monitoring 3
TF00AA36 Product development 3
TF00AA37 Sensory Evaluation 3
TF00AA38 Physiology and Nutrigenomics 3
TF00AA39 Food Technology 3
XX00AA27 Food Packaging 3
XX00AA05 Profitability of Technology Business 3
XX00AA15 Investment Calculations and Decision Making 3
TF00AA40 Mathematics of the Project 3
TF09S1-1013
Biomedicine

(Choose all )

45
TF00AA42 Biochemistry 2 6
TF00AA43 New Biotechnology, laboratory course 3
TF00AA44 Molecular Biology 3
TF00AA45 Basics of programming 3
TF00AA46 Bioinformatics 3
TF00AA47 Mathematical methods in bioinformatics 3
TF00AA48 Cell factories, enzymes and sustainability 3
TF00AA49 Laboratory course on bioprocess technology 3
TF00AA33 Instrumental analysis 3
TF00AA50 Current topics in food and biotechnology 3
TF00AA51 Immunology 3
TF00AA52 Signal and image processing 3
TF00AA38 Physiology and Nutrigenomics 3
TF00AA53 Diagnostics 3
TF09S1-1014
Design and application of bioprocesses

(Choose all )

45
TF00AA30 Physical Chemistry 6
TF00AA31 Fluid dynamics and heat transfer 2 3
TF00AA32 Food Manufacturing Techniques 3
TF00AA55 Introduction to Control Systems 3
TF00AA56 Laboratory course on process and automation technology 3
XX00AA28 Environmental Biotechnology 3
TF00AA48 Cell factories, enzymes and sustainability 3
TF00AA49 Laboratory course on bioprocess technology 3
TF00AA57 Animal Biotechnology 3
TF00AA50 Current topics in food and biotechnology 3
TF00AA39 Food Technology 3
XX00AA05 Profitability of Technology Business 3
XX00AA15 Investment Calculations and Decision Making 3
TF00AA40 Mathematics of the Project 3
TF09S1-1015
Innovation Project

(Choose all )

6
TF00AA59 Innovation Project of Biotechnology and Food Engineering 6
TF09S1-1016
Optional Professional Studies

(Choose 0 )

0
TF00AA61 Project in Laboratory 3
TF00AA62 Occupational Safety and Well-being 3
XX00AA26 Introduction to Entrepreneurship 3
XX00AA06 Introduction to Marketing 3
TF00AA63 Organic Chemistry 6
TF00AA64 Food Chemistry 3
TF00AA65 Biochemistry 1 6
TF00AA66 Fluid dynamics and heat transfer 1 3
TF00AA67 Enzyme Technology 3
TF00AA68 Unit operations in biotechnology 3
TF00AA69 Automation and Electronics 3
TF00AA70 Hygiene 3
TF00AA71 Nutrition 3
TF00AA72 Gene Technology 3
TF00AA73 Bioproduction plant design project 3
TF00AA74 Technical documentation and CAD 3
TF00AA75 Fermentation Technology 3
TF09S1-1002
ELECTIVE STUDIES

(Choose 0 )

0
TF00AA77 Basic chemistry 3
TF00AA78 Physics Tutorials 3
TF00AA79 Expressions and Equations 3
TF00AA80 Prep Course for Professional English 1 3
TF00AA81 Prep Course for Professional Swedish 1 3
XX00AA29 Control of Air Pollution 3
XX00AA30 Control of Water Pollution 3
XX00AA31 Waste treatment technology 3
XX00AA32 Soil and Ground Water Technology 3
TF00AA86 Sports 3
TF09S1-1003
PRACTICAL TRAINING

(Choose all )

30
TF00AA83 Industrial placement 30
TF09S1-1004
Bachelor's Thesis

(Choose all )

15
TF00AA85 Final Project 15
Go back to top of page