Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeiden valmistustekniikkaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: TF00AA32

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, miten elintarvikkeiden valmistusprosessit rakentuvat eri yksikköprosesseista. Hän tietää, mitä materiaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa.
-----
Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessit loogisina järjestelminä ja eri vaiheiden merkityksen kokonaisuuden kannalta.

Sisältö

Elintarvikkeiden valmistusprosessit, niiden hygieniariskit ja materiaalissa tapahtuvat kemialliset ja mikrobiologiset muutokset raaka-aineista valmiisiin tuotteisiin pakkauksissaan. Käsiteltävät valmistusprosessit ovat ruokaöljyjen ja margariinien valmistus, sokerin, tärkkelyssiirappien, makeisten ja suklaan valmistus, meijeriteollisuuden prosessit (nestemäisten maitotuotteiden, juustojen, voin ja jäätelön valmistus) sekä lihanjalostus teurastuksesta lihalajitelmiin ja makkaroiden valmistus.
-----
Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen

Esitietovaatimukset

Elintarviketeknologia, hygienia

Siirry alkuun