Siirry suoraan sisältöön

Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma: Ohjeellinen ajoitussuunnitelma

Opetussuunitelman tunnus: TF12S1

Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2012
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma

Tutkintojen taso
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Suoritettavat tutkinnot
Insinööri (AMK)

Erityispääsyvaatimukset
Ei ole.

AHOTin erityisperiaatteet
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.

Tutkintovaatimukset ja asetukset
Katso Ammattikorkeakoulun yleinen tutkintosääntö >>

Tutkinnon profiili
Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman tavoitteena on antaa opiskelijalle hyvät perustiedot bio-, elintarvike- ja insinööritieteissä ja valmentaa heitä soveltamaan näitä laaja-alaisesti elintarvikkeita ja bioteknisiä tuotteita valmistavassa teollisuudessa sekä tutkimus- ja tuotekehitystoiminnassa.

Koulutuksessa painotetaan hyvää ammattitaitoa, oma-aloitteisuutta ja kannustetaan kansainvälisyyteen sekä itsenäiseen yrittämiseen alalla. Bio- ja elintarvikeinsinöörin opinnot ovat laaja-alaisia, mistä käytännön työtehtävissä on usein hyötyä. Lisäksi laaja-alaisuus antaa hyvän pohjan jatko- ja täydennyskoulutukselle syventää jonkin osa-alueen erityisosaamista.

Keskeiset oppimistulokset
Koulutusohjelman osaamistavoitteiden pohjana on hyvä matemaattisluonnontieteellinen osaaminen ja näiden taitojen soveltaminen biotekniikassa ja elintarvikkeiden tuottamisessa ”pellolta pöytään” tehokkaasti, turvallisuusriskit välttäen sekä ekologiset ja eettiset näkökohdat huomioon ottaen. Biotekniikan erityisosaamisalueiden lähtökohtana on vahva mikrobiologian ja biokemian osaaminen yhdistettynä prosessitekniikkaan. Elintarvikkeiden teollinen valmistaminen turvallisesti taas nojaa hyvään prosessitekniikan, kemian ja mikrobiologian osaamiseen ja raaka-aineissa ja tuotteissa tapahtuvien kemiallisten ja mikrobiologisten reaktioiden ymmärtämiseen elintarvikkeiden tuotantoprosesseissa.

Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin ydinosaamisen muodostavat seuraavat avainosaamisalueet:
- elävän ja eloperäisen materiaalin hallinta
- bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
- turvallisuus- ja laatuosaaminen
- poikkitieteellisyys
- taloudellinen osaaminen
- eettinen ja ekologinen osaaminen
- matemaattisluonnontieteellinen osaaminen

Jokainen koulutusohjelman ammattiopintoihin kuuluvista opintojaksoista keskittyy yhden tai useamman esitetyn osaamisalueen syventämiseen. Kaikki koulutusohjelman opiskelijat suuntautumisvaihtoehdosta huolimatta opiskelevat yleisten insinöörioppiaineiden lisäksi biokemiaa, mikrobiologiaa ja hygieniaa sekä bioprosessitekniikkaa.

Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit
Bio- ja elintarvikealan teollisuudessa insinööri toimii esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Tyypillisiä tehtäviä ovat teollisuuden valmistus-, tuotannonsuunnittelu-, tuotekehitys-, laadunvalvonta- ja markkinointitehtävät. Tehtävänimike heti valmistumisen jälkeen voi olla esimerkiksi työnjohtaja, tuotannonsuunnittelija, projekti-, suunnittelu-, tuotekehitys- tai myynti-insinööri, joista tehtävistä työkokemuksen myötä ja henkilökohtaisten ominaisuuksien mukaisesti voi edetä esimerkiksi käyttölaboratorion esimieheksi tai valmistus-, tuotanto-, myynti- tai laatupäälliköksi.

Pääsy jatko-opintoihin
Maisteriopinnot yliopistossa pääsyvaatimusten mukaisesti.

Tutkinnon rakennetaulukko
Tutkinnon rakennetaulukko ja opintopisteet >>Siirry ajoitussuunnitelmaan

Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt
Opintojaksot arvostellaan asteikolla 0-5. Asteikko 0 = hylätty ja 1-5 = hyväksytty. Arviointikriteerit on kerrottu opintojakson kuvauksessa. Opettaja määrittelee arviointimenetelmät opintojaksolle.

Valmistumisen vaatimukset
Opetussuunnitelman mukaisesti 240 opintopistettä suoritettuna.

Opintojen toteuttaminen
Kokopäiväopinnot

Koulutusohjelman päällikkö
Carola Fortelius
koulutusvastaava
puh. 020 783 6136
PL 4071
00079 METROPOLIA
etunimi.sukunimi[at]metropolia.fi

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Voimassaoleva Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman opetussuunnitelma on laadittu vuonna 2012, Opintosuunnitelma valmisteltiin tiiviissä yhteistyössä koulutusohjelman neuvottelukunnan kanssa ja sen lisäksi tehtiin alan työmarkkinaselvitys. Nykyiset suuntautumisvaihtoehdot ovat
• Elintarviketuotanto ja bioprosessit
• Biolääketeknologia

Lisätiedot

Vantaa, Myyrmäki:
Carola Fortelius
koulutusvastaava
puh. 020 783 6136
etunimi.sukunimi[at]metropolia.fi

Liisa Heikkilä
koulutusohjelman assistentti
puh. 020 783 6137
etunimi.sukunimi[at]metropolia.fi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016
TF12S1-1000
Perusopinnot

(Valitaan kaikki )

98
TF12S1-1011
Johdanto-opinnot

(Valitaan kaikki )

7
XX00AC54 Orientoivat opinnot 3
TF00AB19 Orientoiva projekti 4
TF12S1-1005
Kielet

(Valitaan kaikki )

15
XX00AA68 Tekniikan suomi ja viestintä 3
XX00AC51 Ammatillinen englanti 3
TF00AB18 Bio- ja elintarviketekniikan englanti 3
XX00AC52 Työelämän ruotsi 3
XX00AC53 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
TF12S1-1006
Matematiikka

(Valitaan kaikki )

21
TX00AD22 Tekniikan matematiikan perusteet 3
TX00AD23 Yhtälöryhmät ja matriisit 3
TX00AD24 Funktiot ja derivaatta 3
TX00AD25 Differentiaali- ja integraalilaskenta 3
TX00AD26 Tilastomatematiikan peruskurssi 3
TX00AD27 Koesuunnittelu ja tilastollinen laadunohjaus 3
TF00AB23 Projektin matematiikka ja tietojenkäsittely 3
TF12S1-1007
Fysiikka

(Valitaan kaikki )

11
TX00AD09 Mekaniikka ja nesteet 4
TX00AD10 Lämpö ja kosteus 3
TX00AD11 Sähköstatiikka ja -magnetismi 4
TF12S1-1008
Kemia

(Valitaan kaikki )

32
TX00AD05 Kemian perusteet 3
TF00AB22 Peruskemian laboratoriotyöt 3
TF00AA99 Elintarvikekemia ja -analytiikka 4
TX00AD07 Orgaaninen kemia 4
TX00AD08 Fysikaalinen kemia 6
TX00AD19 Biomolekyylit 3
TX00AD20 Biokemia1 3
TF00AB20 Biokemian laboratoriotyökurssi 6
TF12S1-1009
Tietotekniikka

(Valitaan kaikki )

6
TX00AD29 Tietotekniikan perusteet 3
TF00AB24 Johdatus laskennalliseen tietojenkäsittelyyn 3
TF12S1-1010
Talousaineet

(Valitaan kaikki )

6
TX00AD14 Yrityksen kannattavuus- ja kustannuslaskenta 3
TX00AD15 Henkilöstöjohtaminen ja lainsäädäntö 3
TF12S1-1001
Ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

119
TF12S1-1014
Elintarviketuotanto ja bioprosessit

(Valitaan kaikki )

29
TF00AA90 Elintarvikkeiden valmistustekniikka 6
TF00AA91 Aistinvarainen arviointi 4
TF00AA92 Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 2 3
TF00AA95 Elintarvikkeiden pakkaustekniikka 3
TF00AA96 Elintarvikkeiden turvallisuus ja lainsäädäntö 3
TF00AB25 Bioprosessitekniikan ja automaation laboratoriotyöt 6
TF00AA97 Elintarvikkeiden tuotekehitys 4
TF12S1-1013
Biolääketeknologia

(Valitaan kaikki )

29
TF00AB10 Biokemia 2 4
TF00AB11 Diagnostiikka 3
TX00AD04 Bioinformatiikka 3
TF00AB12 Bioinformatiikan matemaattiset menetelmät 3
TF00AB17 Modernin biotekniikan menetelmät 3
TF00AB13 Eläinsolutekniikka 4
TF00AB15 Mikroskopia ja kuvankäsittely 3
TF00AB14 Bioinnovaatiot ja liiketoiminta 3
TF00AB16 Laboratoriorobotiikka 3
TF12S1-1012
Innovaatioprojekti

(Valitaan kaikki )

10
XX00AC55 Innovaatioprojekti 10
TX00AD01 Mikrobiologia 1 3
TF00AA98 Mikrobiologia 2 4
TX00AD02 Geenitekniikka 4
TX00AD03 Solubiologia 3
TF00AB01 Tuotantohygienia 4
TF00AB02 Ravitsemustieto 3
TF00AB03 Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 1 3
TF00AB04 Ympäristöbiotekniikka 3
TF00AB05 Bioprosessitekniikka 4
TF00AB06 Fermentointitekniikka 4
TX00AD21 Automaation perusteet 3
TF00AB07 Prosessisuunnittelu ja investointilaskenta 4
TF00AB08 Solutehtaat ja teolliset entsyymisovellukset 3
TF00AB09 Biomateriaalit ja nanoteknologia 3
TX00AD32 Työturvallisuus ja työhyvinvointi 3
TF12S1-1002
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

0
TF12S1-1003
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
TX00AD58 Työharjoittelu 1 15
TX00AD59 Työharjoittelu 2 15
TF12S1-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
TX00AD61 Insinöörityö 15
Yhteensä 240 61 63 73 59 30.5 30.5 31.5 31.5 36.5 36.5 29.5 29.5 15.9 15.9 15.9 15.9 16.2 16.2 16.2 16.2 18.8 18.8 18.8 18.8 15.25 15.25 15.25 15.25

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

amk::tutkintoon johtava koulutus

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)

Ammattiopinnot
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Biokemia1
Elintarvikkeiden valmistustekniikka
Aistinvarainen arviointi
Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 2
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka
Elintarvikkeiden turvallisuus ja lainsäädäntö
Bioprosessitekniikan ja automaation laboratoriotyöt
Biokemia 2
Diagnostiikka
Bioinformatiikka
Bioinformatiikan matemaattiset menetelmät
Modernin biotekniikan menetelmät
Eläinsolutekniikka
Mikroskopia ja kuvankäsittely
Bioinnovaatiot ja liiketoiminta
Laboratoriorobotiikka
Mikrobiologia 1
Mikrobiologia 2
Geenitekniikka
Solubiologia
Tuotantohygienia
Ravitsemustieto
Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 1
Ympäristöbiotekniikka
Bioprosessitekniikka
Fermentointitekniikka
Automaation perusteet
Prosessisuunnittelu ja investointilaskenta
Solutehtaat ja teolliset entsyymisovellukset
Biomateriaalit ja nanoteknologia
Työturvallisuus ja työhyvinvointi
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Harjoittelu
Innovaatioprojekti
Opinnäytetyö
Insinöörityö
Perusopinnot
Orientoiva projekti
Tekniikan suomi ja viestintä
Ammatillinen englanti
Bio- ja elintarviketekniikan englanti
Tekniikan matematiikan perusteet
Yhtälöryhmät ja matriisit
Funktiot ja derivaatta
Differentiaali- ja integraalilaskenta
Tilastomatematiikan peruskurssi
Koesuunnittelu ja tilastollinen laadunohjaus
Projektin matematiikka ja tietojenkäsittely
Mekaniikka ja nesteet
Lämpö ja kosteus
Sähköstatiikka ja -magnetismi
Kemian perusteet
Peruskemian laboratoriotyöt
Orgaaninen kemia
Fysikaalinen kemia
Biomolekyylit
Biokemian laboratoriotyökurssi
Tietotekniikan perusteet
Johdatus laskennalliseen tietojenkäsittelyyn
Yrityksen kannattavuus- ja kustannuslaskenta
Henkilöstöjohtaminen ja lainsäädäntö
Vapaasti valittavat opinnot
Elintarvikekemia ja -analytiikka
Luokittelemattomat
Orientoivat opinnot
Elintarvikkeiden tuotekehitys

bio- ja elintarviketekniikka::kompetenssit

Tiedot lähettänyt 5.3.2009 ja 9.2.2009 Liisa Heikkilä

Bio- ja elintarvikeprosessien sekä tuotantojärjestelmien teknistaloudellinen osaaminen
Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 2
Bioprosessitekniikan ja automaation laboratoriotyöt
Elintarvikkeiden tuotekehitys
Bioinnovaatiot ja liiketoiminta
Eettinen ja ekologinen osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

Elävän ja eloperäisen materiaalinhallinta
Aistinvarainen arviointi
Matemaattis- ja luonnontieteelliset valmiudet
Tekniikan matematiikan perusteet
Yhtälöryhmät ja matriisit
Funktiot ja derivaatta
Differentiaali- ja integraalilaskenta
Tilastomatematiikan peruskurssi
Koesuunnittelu ja tilastollinen laadunohjaus
Projektin matematiikka ja tietojenkäsittely
Johdatus laskennalliseen tietojenkäsittelyyn
Poikkitieteellisyys

Ei liitettyjä opintojaksoja

Taloudellinen osaaminen
Yrityksen kannattavuus- ja kustannuslaskenta
Henkilöstöjohtaminen ja lainsäädäntö
Prosessisuunnittelu ja investointilaskenta
Luokittelemattomat
Orientoivat opinnot
Orientoiva projekti
Tekniikan suomi ja viestintä
Ammatillinen englanti
Bio- ja elintarviketekniikan englanti
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Mekaniikka ja nesteet
Lämpö ja kosteus
Sähköstatiikka ja -magnetismi
Kemian perusteet
Peruskemian laboratoriotyöt
Elintarvikekemia ja -analytiikka
Orgaaninen kemia
Fysikaalinen kemia
Biomolekyylit
Biokemia1
Biokemian laboratoriotyökurssi
Tietotekniikan perusteet
Elintarvikkeiden valmistustekniikka
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka
Elintarvikkeiden turvallisuus ja lainsäädäntö
Biokemia 2
Diagnostiikka
Bioinformatiikka
Bioinformatiikan matemaattiset menetelmät
Modernin biotekniikan menetelmät
Eläinsolutekniikka
Mikroskopia ja kuvankäsittely
Laboratoriorobotiikka
Innovaatioprojekti
Mikrobiologia 1
Mikrobiologia 2
Geenitekniikka
Solubiologia
Tuotantohygienia
Ravitsemustieto
Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 1
Ympäristöbiotekniikka
Bioprosessitekniikka
Fermentointitekniikka
Automaation perusteet
Solutehtaat ja teolliset entsyymisovellukset
Biomateriaalit ja nanoteknologia
Työturvallisuus ja työhyvinvointi
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Insinöörityö

amk::amk-tutkintojen yhteiset kompetenssit (2010)

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto (2010) Suositus tutkintojen kansallisen viitekehyksen (NQF) ja tutkintojen yhteisten kompetenssien soveltamisesta ammattikorkeakouluissa

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Ammatillinen englanti
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Innovaatioprojekti
Geenitekniikka
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Innovaatioprojekti
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Kansainvälistymis-osaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyys-kehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Orientoivat opinnot
Tekniikan suomi ja viestintä
Ammatillinen englanti
Työelämän ruotsi
Innovaatioprojekti
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientoivat opinnot
Orientoiva projekti
Tekniikan suomi ja viestintä
Ammatillinen englanti
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Innovaatioprojekti
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Tekniikan suomi ja viestintä
Ammatillinen englanti
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Innovaatioprojekti
Työharjoittelu 1
Työharjoittelu 2
Luokittelemattomat
Bio- ja elintarviketekniikan englanti
Tekniikan matematiikan perusteet
Yhtälöryhmät ja matriisit
Funktiot ja derivaatta
Differentiaali- ja integraalilaskenta
Tilastomatematiikan peruskurssi
Koesuunnittelu ja tilastollinen laadunohjaus
Projektin matematiikka ja tietojenkäsittely
Mekaniikka ja nesteet
Lämpö ja kosteus
Sähköstatiikka ja -magnetismi
Kemian perusteet
Peruskemian laboratoriotyöt
Elintarvikekemia ja -analytiikka
Orgaaninen kemia
Fysikaalinen kemia
Biomolekyylit
Biokemia1
Biokemian laboratoriotyökurssi
Tietotekniikan perusteet
Johdatus laskennalliseen tietojenkäsittelyyn
Yrityksen kannattavuus- ja kustannuslaskenta
Henkilöstöjohtaminen ja lainsäädäntö
Elintarvikkeiden valmistustekniikka
Aistinvarainen arviointi
Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 2
Elintarvikkeiden pakkaustekniikka
Elintarvikkeiden turvallisuus ja lainsäädäntö
Bioprosessitekniikan ja automaation laboratoriotyöt
Elintarvikkeiden tuotekehitys
Biokemia 2
Diagnostiikka
Bioinformatiikka
Bioinformatiikan matemaattiset menetelmät
Modernin biotekniikan menetelmät
Eläinsolutekniikka
Mikroskopia ja kuvankäsittely
Bioinnovaatiot ja liiketoiminta
Laboratoriorobotiikka
Mikrobiologia 1
Mikrobiologia 2
Solubiologia
Tuotantohygienia
Ravitsemustieto
Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 1
Ympäristöbiotekniikka
Bioprosessitekniikka
Fermentointitekniikka
Automaation perusteet
Prosessisuunnittelu ja investointilaskenta
Solutehtaat ja teolliset entsyymisovellukset
Biomateriaalit ja nanoteknologia
Työturvallisuus ja työhyvinvointi
Insinöörityö

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
TF12S1-1000
Perusopinnot

(Valitaan kaikki )

98
TF12S1-1011
Johdanto-opinnot

(Valitaan kaikki )

7
XX00AC54 Orientoivat opinnot 3
TF00AB19 Orientoiva projekti 4
TF12S1-1005
Kielet

(Valitaan kaikki )

15
XX00AA68 Tekniikan suomi ja viestintä 3
XX00AC51 Ammatillinen englanti 3
TF00AB18 Bio- ja elintarviketekniikan englanti 3
XX00AC52 Työelämän ruotsi 3
XX00AC53 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
TF12S1-1006
Matematiikka

(Valitaan kaikki )

21
TX00AD22 Tekniikan matematiikan perusteet 3
TX00AD23 Yhtälöryhmät ja matriisit 3
TX00AD24 Funktiot ja derivaatta 3
TX00AD25 Differentiaali- ja integraalilaskenta 3
TX00AD26 Tilastomatematiikan peruskurssi 3
TX00AD27 Koesuunnittelu ja tilastollinen laadunohjaus 3
TF00AB23 Projektin matematiikka ja tietojenkäsittely 3
TF12S1-1007
Fysiikka

(Valitaan kaikki )

11
TX00AD09 Mekaniikka ja nesteet 4
TX00AD10 Lämpö ja kosteus 3
TX00AD11 Sähköstatiikka ja -magnetismi 4
TF12S1-1008
Kemia

(Valitaan kaikki )

32
TX00AD05 Kemian perusteet 3
TF00AB22 Peruskemian laboratoriotyöt 3
TF00AA99 Elintarvikekemia ja -analytiikka 4
TX00AD07 Orgaaninen kemia 4
TX00AD08 Fysikaalinen kemia 6
TX00AD19 Biomolekyylit 3
TX00AD20 Biokemia1 3
TF00AB20 Biokemian laboratoriotyökurssi 6
TF12S1-1009
Tietotekniikka

(Valitaan kaikki )

6
TX00AD29 Tietotekniikan perusteet 3
TF00AB24 Johdatus laskennalliseen tietojenkäsittelyyn 3
TF12S1-1010
Talousaineet

(Valitaan kaikki )

6
TX00AD14 Yrityksen kannattavuus- ja kustannuslaskenta 3
TX00AD15 Henkilöstöjohtaminen ja lainsäädäntö 3
TF12S1-1001
Ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

119
TF12S1-1014
Elintarviketuotanto ja bioprosessit

(Valitaan kaikki )

29
TF00AA90 Elintarvikkeiden valmistustekniikka 6
TF00AA91 Aistinvarainen arviointi 4
TF00AA92 Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 2 3
TF00AA95 Elintarvikkeiden pakkaustekniikka 3
TF00AA96 Elintarvikkeiden turvallisuus ja lainsäädäntö 3
TF00AB25 Bioprosessitekniikan ja automaation laboratoriotyöt 6
TF00AA97 Elintarvikkeiden tuotekehitys 4
TF12S1-1013
Biolääketeknologia

(Valitaan kaikki )

29
TF00AB10 Biokemia 2 4
TF00AB11 Diagnostiikka 3
TX00AD04 Bioinformatiikka 3
TF00AB12 Bioinformatiikan matemaattiset menetelmät 3
TF00AB17 Modernin biotekniikan menetelmät 3
TF00AB13 Eläinsolutekniikka 4
TF00AB15 Mikroskopia ja kuvankäsittely 3
TF00AB14 Bioinnovaatiot ja liiketoiminta 3
TF00AB16 Laboratoriorobotiikka 3
TF12S1-1012
Innovaatioprojekti

(Valitaan kaikki )

10
XX00AC55 Innovaatioprojekti 10
TX00AD01 Mikrobiologia 1 3
TF00AA98 Mikrobiologia 2 4
TX00AD02 Geenitekniikka 4
TX00AD03 Solubiologia 3
TF00AB01 Tuotantohygienia 4
TF00AB02 Ravitsemustieto 3
TF00AB03 Lämmönsiirto ja virtaustekniikka 1 3
TF00AB04 Ympäristöbiotekniikka 3
TF00AB05 Bioprosessitekniikka 4
TF00AB06 Fermentointitekniikka 4
TX00AD21 Automaation perusteet 3
TF00AB07 Prosessisuunnittelu ja investointilaskenta 4
TF00AB08 Solutehtaat ja teolliset entsyymisovellukset 3
TF00AB09 Biomateriaalit ja nanoteknologia 3
TX00AD32 Työturvallisuus ja työhyvinvointi 3
TF12S1-1002
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

0
TF12S1-1003
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
TX00AD58 Työharjoittelu 1 15
TX00AD59 Työharjoittelu 2 15
TF12S1-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
TX00AD61 Insinöörityö 15
Siirry alkuun