Bioanalytiikan koulutusohjelma: Oletussuunnitelma
Opetussuunitelman tunnus: SB08K2
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2007
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
Koulutusohjelman tavoite
Koulutus perustuu kliinisen laboratoriotieteen ja sitä tukevien muiden tieteenalojen teoreettiseen ja soveltavaan tietoon. Opinnot rakentuvat neljästä juonteesta, jotka ovat ammatillinen perusosaaminen, laboratoriotutkimusprosessi, asiakas ja toimintaympäristö sekä kehittämisosaaminen.
Opetuksen toteutuksessa painotetaan työelämälähtöisiä oppimistehtäviä ja tiivistä työelämäyhteyttä. Tavoitteena on, että bioanalyytikko hallitsee bioanalytiikan keskeisen tietoperustan ja saavuttaa terveysalan laboratoriotyössä tarvittavan toiminnallisen osaamisen. Hän pystyy seuraamaan oman alansa kehitystä, ottamaan käyttöön ja kehittämään uusia työmenetelmiä moniammatillisissa työryhmissä. Hänellä on valmiudet kehittää omaa ja työyhteisönsä asiantuntijuutta ja kyky suhteuttaa ammatillinen osaamisensa yhteiskunnan, sosiaali- ja terveysalan sekä laboratoriotyön muutoksiin.
Bioanalyytikon ammattipätevyys muodostuu laboratoriopalvelutuotannon osaamisesta. Laboratoriopalvelutuotannosta saatavaa tietoa hyödynnetään terveyden edistämiseen, sairauksien diagnosointiin, hoidon vaikuttavuuden arviointiin ja hoitomenetelmien kehittämiseen. Bioanalyytikon ydintehtäviä laboratoriopalvelutuotannossa ovat asiakkuuksien ja laboratoriotutkimusprosessien hallinta, laadun- ja toiminnan ohjaus sekä kehittäminen, opettaminen, ohjaaminen ja muut asiantuntijatehtävät. Bioanalyytikko toimii oman alansa asiantuntijana perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon laboratorioissa, lääketieteellisissä ja biotieteellisissä tutkimuslaitoksissa ja -ryhmissä sekä terveydenhuolto- ja laboratorioalan tuotteita valmistavissa ja markkinoivissa yrityksissä.
Yhteystiedot
Yhteyshenkilö Riitta Lumme
Osoite Vanha viertotie 23, PL 4031, 00099 Helsingin kaupunki
Puhelinnumero 09-31081222
Fax 09-5885246
Sähköpostiosoite riitta.lumme[at]stadia.fi
Koulutusohjelman kotisivu
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
amk::tutkintoon johtava koulutus
Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)