Siirry suoraan sisältöön

Konservointi: Konservoinnin koulutusohjelma_KOPIO

Opetussuunitelman tunnus: KXA14S1

Tutkintonimike
Konservaattori (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2014
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Konservointi
Konservoinnin tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma on osaamisperustainen. Osaamisen perusteena ovat konservaattorin ammatin yleiset kompetenssit, joissa on otettu huomioon myös yleiseurooppalaiset vaatimukset (kts. European Network for Conservation-Restoration Education tai ICOM).
Opetussuunnitelma rakentuu ammattia tukevista opinnoista, materiaaliopinnoista, konservointiopinnoista, projektioppimisesta, työssäoppimisesta, valinnaisista opinnoista, vapaavalintaisista opinnoista, työharjoittelusta sekä opinnäytetyöstä.
Osa opinnoista on yhteisiä Historiallisten interiöörien ja Paperikonservoinnin opintopoluille.
Valinnaisuus
Opiskelija voi valita Konservoinnin valinnaisissa opinnoissa 15 op toisen opintopolun projektikursseista.
Vapaasti valittavissa opinnoissa on mahdollisuus valita omalle opintopolulle suunnatuista kursseista tai Metropolia yleisestä tarjontakorista.
Kansainvälinen toiminta
Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opintojen aikana kansainväliseen vaihtoon tai suorittaa työharjoittelu ulkomailla.
Työelämäyhteistyö
Koulutuksen aikana tehdään yhteistyöhankkeita museoiden, konservointiyritysten sekä julkisen hallinnon kanssa.
Projektiopintoihin kuuluu myös Innovaatioprojekti (10 opintopistettä), joka toteutetaan työelämän ja eri alojen opiskelijoiden kesken.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Opetussuunnitelmaa kehitetään jatkuvasti vuositasolla seuraten alalla tapahtuvaa kehitystä ja työelämän taholta tulevia vaatimuksia ja ehdotuksia. Opetussuunnitelma esitellään työelämän edustajista koostuvalle Konservointialan neuvottelukunnalle.
Ammattiopinnoissa opintojaksoilla tehdään yhteistyötä työelämän kanssa monella eri tavalla; kursseilla konservoitavat esineet tulevat yleensä museoista ja seurakunnista, yhteistyö Museoviraston ja konservointiyritysten kanssa on jatkuvaa. Opinnäytetyöt liittyvät lähes aina työelämäyhteistyöhön.
Laboratoriopalvelut
Konservoinnin koulutusohjelman laboratoriossa teemme analyysejä palvelutoimintana myös ulkopuolisille asiakkaille. Palveluun kuuluvat digitaalinen röntgenkuvaus, röntgenfluoresenssianalyysit (ED-XRF), sideaineanalyysit FTIR-ATR-lla, sekä esimerkiksi kuitu- ja poikkileikkausnäytteiden valmistus ja digitaalinen valokuvaus mikroskooppikameralla.

Lisätiedot

KONSERVAATTORI ON KULTTUURIPERINNÖN SUOJELIJA JA LUOVA ONGELMANRATKAISIJA
Konservoinnilla tarkoitetaan kaikkia niitä toimia, joilla kulttuuriperinnön tuhoutumista voidaan hidastaa tai ehkäistä. Konservointia voidaan tarvittaessa täydentää puuttuvien osien / alueiden restauroinnilla.
Konservaattorin tehtävänä on turvata kulttuuriperinnön säilyminen nykyisille ja tuleville sukupolville.
Konservaattori toimii kulttuuriperinnön suojelusta ja säilyttämisestä vastuussa olevana erikoisasiantuntijana.
Konservaattori toimii yhdessä eri alojen tutkijoiden ja muiden erikoisasiantuntijoiden kanssa pyrkien saamaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden esineiden ja interiöörien sisältämän tiedon talteen.
Kädentaitojen ohella konservaattorilla on laaja teoreettinen, tekninen ja tieteellinen osaaminen sekä hyvät ongelmanratkaisutaidot. Hän on perehtynyt materiaalien ominaisuuksiin ja niiden käyttäytymiseen.
Konservaattorin työ on itsenäistä sekä pitkäjänteisyyttä, tarkkuutta ja huolellisuutta vaativaa. Konservaattori osallistuu kaikkiin konservointityön vaiheisiin aina tutkimuksesta toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen asti.
Konservaattori toimii usein tiimissä, joten yhteistyötaidot ja joustavuus kuuluvat konservaattorin ominaisuuksiin. Konservaattori työskentelee museoissa, konservointikeskuksissa, arkistoissa, kirjastoissa, säätiöissä, konservointiprojekteissa ja yliopistoissa tai itsenäisenä konservointialan yrittäjänä.
Historiallisten interiöörien konservointi (haku 2014)
Interiöörikonservaattori vastaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten sisätilojen säilyttämisestä ja hoidosta. Ammattialaan kuuluvat rakennusten koriste- ja seinämaalaukset, maali-, tapetti-, puu-, kipsi-, kivi ja rappauspinnat.
Opinnoissa syvennytään perinteisten pintamateriaalien ja tekniikoiden ohella maalien side- ja pigmenttianalyyseihin sekä varsinaiseen konservointityöhön kulttuurihistoriallisissa rakennuskohteissa ja museoissa. Tavoitteena on kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten säilyttäminen värityksineen, materiaaleineen ja työtapoineen.
Paperikonservointi (Haku 2014)
Paperikonservaattorin työkohteena on laaja kirjo dokumentti- ja taide-esineistöä: painotuotteita, kirjoja, paperipohjaisia taideteoksia, valokuvia ja paperista tehtyjä esineitä.
Paperikonservoinnin opinnoissa opiskellaan paperin materiaalioppia, valmistustekniikkaa, kemiaa ja kuituanalytiikkaa. Konservointitekniikoiden hallinnan lisäksi on tärkeää myös ymmärtää erilaisia esinevalmistukseen liittyviä tekniikoita kuten kirjansidontaa, painotekniikoita ja valokuvausta.
Työ on paitsi kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kirjallisen ja kuvallisen esineistön sekä materiaalin myös informaation säilyttämistä.
Kulttuurihistoriallisten esineiden konservointi (Ei hakua 2014)
Esinekonservaattorin työkenttä on hyvin laaja. Se sisältää niin arkeologiset löydöt kuin vanhat ajoneuvotkin. Esinekonservaattorin osaamiseen kuuluu erilaisten materiaalien ominaisuuksien ymmärtäminen ja hyvin perusteltujen, esineiden säilymiseen ja käyttöön tähtäävien toimenpiteiden tekeminen.
Tämän lisäksi esinekonservaattorit perehtyvät kokoelmien inventointiin, riski – ja kuntokartoituksiin sekä kokoelmanhoitosuunnitelmien laatimiseen käytännön projektitöiden muodossa, yhteistyössä eri museoiden kanssa.
Huonekalukonservointi (Ei hakua 2014)
Huonekalukonservoinnin piiriin kuuluvat niin modernit huonekalut kuin 1700-luvun viilutetut ja intarsiakoristeiset lakatut huonekalut, kansanomaiset kukkamaalatut huonekalut sekä verhoillut huonekalut. Materiaalikirjo on laaja metalliheloista ja nahasta silkkiverhoiltuihin ja kiinalaisiin lakkatöihin.
Koulutuksen perustana ovat huonekalujen eri materiaalien ja valmistustekniikoiden tuntemus, kuten koristeveisto, viilutus, intarsia, puleeraus, koristemaalaus, kultaus ja verhoilu.
Opintoihin kuuluu myös huonekalujen tyylihistoriaa, puuanatomiaa sekä muihin materiaaleihin, kuten metalliin, nahkaan ja muoviin tutustuminen.
Konservointikurssien aikana opiskelijat konservoivat useita erityyppisiä huonekaluja ja esineitä. Konservointi ja täydentävä restaurointi tehdään aina huonekalun tai esineen historiallista kerroksisuutta kunnioittaen.
Tekstiilikonservointi (Ei hakua 2014)
Tekstiilikonservaattori on tekstiilimateriaalien asiantuntija, joka toimii työssään erilaisten tekstiilien, kuten vaatetuksen ja niihin liittyvien asusteiden, maalattujen ja kirjailtujen tekstiilien, kirkkotekstiilien ja etnografisten tekstiiliesineistön säilyttämiseksi. Tekstiilikonservaattorin työssä yhdistyy silmän ja käden koordinaatio sekä työn esteettinen lopputulos.
Tekstiilikonservoinnin opintoihin sisältyy perehtyminen vaurioituneen tekstiilin erilaisiin puhdistus- ja tukemismenetelmiin. Materiaalituntemus sekä materiaalin käyttäytymisen ymmärtäminen sekä kuiduntunnistusmenetelmät yhdessä ja värjäystekniikoiden kanssa muodostavat perustan opinnoille.
Tekstiili- ja pukuhistoria sekä museologian opinnot täydentävät tekstiilikonservaattorin opintoja.
Maalaustaiteen konservointi (Ei hakua 2014)
Maalaustaiteen konservaattorit ovat perehtyneet puulle ja kankaalle maalattujen taideteosten – ikonien, maalattujen puuveistosten, puulle ja kankaalle maalattujen maalausten sekä modernin ja nykytaiteen konservointiin. Kehysten konservointi kuuluu osana opintoihin.
Erilaisten konservointimenetelmien opiskelun ja käytännön työn ohella opinnoissa perehdytään historiallisiin materiaaleihin ja maalaustekniikoihin, kuten kultaukseen, temperamaalaukseen ja varhaiseen öljyvärimaalaukseen. Kemiaan ja biologiaan pohjautuvat materiaalianalyysit ovat ongelmanratkaisussa keskeisiä. Lisäksi opintojen aikana perehdytään museotyöhön ja näyttelyrakentamiseen.
Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö
Opetussuunnitelmaa kehitetään jatkuvasti vuositasolla seuraten alalla tapahtuvaa kehitystä ja työelämän taholta tulevia vaatimuksia ja ehdotuksia.
Ammattiopintojen osalta opintojaksojen sisällöt edellyttävät valmiutta yhteistyöhön työelämän kanssa monella tavalla, esimerkiksi esineiden konservoinnin yhteydessä jatkuva konsultointi omistajan (museo, seurakunta..) kanssa sekä konservointiratkaisujen haussa yhteistyö kotimaisen sekä ulkomaisen työelämäkentän kanssa.
Laboratoriopalvelut
Konservoinnin koulutusohjelman laboratoriossa teemme analyysejä palvelutoimintana myös ulkopuolisille asiakkaille. Palveluun kuuluvat digitaalinen röntgenkuvaus, röntgenfluoresenssianalyysit (ED-XRF), sideaineanalyysit FTIR-ATR-lla, sekä esimerkiksi kuitu- ja poikkileikkausnäytteiden valmistus ja digitaalinen valokuvaus mikroskooppikameralla.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2014-2015 2015-2016 2016-2017 2017-2018 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 Syksy 2017 Kevät 2018 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017 1. / 2017 2. / 2017 3. / 2018 4. / 2018
Yhteensä 240

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

konservointi::kompetenssit

Lähettäjä: Tuula Auer 4.2.2009

Dokumentointiosaaminen
Orientoivat perusopinnot
Esitystekniikat
Dokumentointi ja vauriokartoitus
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria I
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria II
Museologia I
Museologia II
Konservoinnin historia, filosofia ja etiikka
Yritystoiminta ja ammatillinen viestintä
Metodologia ja tutkimusviestintä
Konservointiprojekti; paperikonservointi 1 (paperi) integroitu englanti
Konservointiprojekti paperi 4 (integroitu ruotsi)
Kokoelmaosaaminen
Dokumentointi ja vauriokartoitus
Museologia I
Museologia II
Grafiikan historia, tunnistus ja painomenetelmät, kartografian historia
Konservointiosaaminen
Konservoinnin historia, filosofia ja etiikka
Kemia 1
Kemia 1 jatko
Kemia 2
Mikrobiologia ja biologia
Johdatus konservoinnin materiaaleihin ja tekniikoihin
Paperi sisustuksessa
Modernit materiaalit
Kankaalle maalatut pinnat
Kultaus ja kultauksen konservointi
Paperin valmistus, tunnistus ja kuituanalyysit
Paperin pesu ja pesumenetelmät
Grafiikan historia, tunnistus ja painomenetelmät, kartografian historia
Konservointitentti interiööri
Syventävä ammatillinen projekti
Konservointiporjekti
Työharjoittelu I
Työharjoittelu II
Opinnäytetyö
Muovit ja modernit materiaalit
Retusointi
Koristemaalaus
Konservointiprojekti interiööri 1 integroitu englanti
Konservointiprojekti interiööri 2 (Maalit ja lakat)
Konservointiprojekti interiööri 3 (kipsityöt)
Konservointiprojekti interiööri 4 (integroitu ruotsi)
Konservointiprojekti interiööri 5 (puu)
Konservointiprojekti interiööri 6 (maalattu puu)
Konservointiprojekti interiööri 7 (kivi, tiili, betoni)
Konservointiprojekti interiööri 8 (kivimateriaalien konservointi)
Konservointiprojekti interiööri 9 (laasti, rappaus ja seinämaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 10
Konservointiprojekti interiööri 11 (Lasi ja keramiikka, lasimaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 12 (Metallit ja niiden konservointi)
Konservointiprojekti; paperikonservointi 1 (paperi) integroitu englanti
Konservointiprojekti; paperikonservointi 2 (paperin kemia ja vaurioituminen)
Konservointiprojekti paperi 3 (puhdistus, paikkaus ja tukeminen)
Konservointiprojekti paperi 4 (integroitu ruotsi)
Konservointiprojekti paperi 5 (kirjan historia ja kirjansidontatekniikat)
Konservointiprojekti paperi 6 (karttakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 7 (neutralointi ja valkaisu)
Konservointiprojekti paperi 8 (kirjakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 9 (nahan teoria, tunnistus ja kirjanahkojen konservointi)
Konservointiprojekti paperi 11 (valokuvan historia ja tekniikat)
Konservointiprojekti paperi 12 (valokuvakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 10 (paperipohjaisen taiteen konservointi)
Kontekstiosaaminen
Orientoivat perusopinnot
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria I
Yritystoiminta ja ammatillinen viestintä
Metodologia ja tutkimusviestintä
Grafiikan historia, tunnistus ja painomenetelmät, kartografian historia
Materiaalianalyysiosaaminen
Kemia 1
Kemia 1 jatko
Kemia 2
Mikrobiologia ja biologia
Muovit ja modernit materiaalit
Konservointiprojekti interiööri 1 integroitu englanti
Konservointiprojekti interiööri 2 (Maalit ja lakat)
Konservointiprojekti interiööri 3 (kipsityöt)
Konservointiprojekti interiööri 4 (integroitu ruotsi)
Konservointiprojekti interiööri 5 (puu)
Konservointiprojekti interiööri 7 (kivi, tiili, betoni)
Konservointiprojekti interiööri 9 (laasti, rappaus ja seinämaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 11 (Lasi ja keramiikka, lasimaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 12 (Metallit ja niiden konservointi)
Luokittelemattomat
Kemia 3; Pigmentit syventävä ja Analyyttiset tutkimusmenetelmät
Suojamateriaalit ja säilytysjärjestelmät
Innovaatioprojekti
Kehystys ja pohjustus, kehysten konservointi

2014 amk::tutkintoon johtava koulutus

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)

Ammattiopinnot
Dokumentointi ja vauriokartoitus
Museologia I
Museologia II
Konservoinnin historia, filosofia ja etiikka
Johdatus konservoinnin materiaaleihin ja tekniikoihin
Paperi sisustuksessa
Modernit materiaalit
Kankaalle maalatut pinnat
Kultaus ja kultauksen konservointi
Paperin valmistus, tunnistus ja kuituanalyysit
Paperin pesu ja pesumenetelmät
Grafiikan historia, tunnistus ja painomenetelmät, kartografian historia
Suojamateriaalit ja säilytysjärjestelmät
Konservointitentti interiööri
Syventävä ammatillinen projekti
Konservointiporjekti
Muovit ja modernit materiaalit
Retusointi
Koristemaalaus
Konservointiprojekti interiööri 1 integroitu englanti
Konservointiprojekti interiööri 2 (Maalit ja lakat)
Konservointiprojekti interiööri 3 (kipsityöt)
Konservointiprojekti interiööri 4 (integroitu ruotsi)
Konservointiprojekti interiööri 5 (puu)
Konservointiprojekti interiööri 6 (maalattu puu)
Konservointiprojekti interiööri 7 (kivi, tiili, betoni)
Konservointiprojekti interiööri 8 (kivimateriaalien konservointi)
Konservointiprojekti interiööri 9 (laasti, rappaus ja seinämaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 10
Konservointiprojekti interiööri 11 (Lasi ja keramiikka, lasimaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 12 (Metallit ja niiden konservointi)
Konservointiprojekti; paperikonservointi 1 (paperi) integroitu englanti
Konservointiprojekti; paperikonservointi 2 (paperin kemia ja vaurioituminen)
Konservointiprojekti paperi 3 (puhdistus, paikkaus ja tukeminen)
Konservointiprojekti paperi 4 (integroitu ruotsi)
Konservointiprojekti paperi 5 (kirjan historia ja kirjansidontatekniikat)
Konservointiprojekti paperi 6 (karttakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 7 (neutralointi ja valkaisu)
Konservointiprojekti paperi 8 (kirjakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 9 (nahan teoria, tunnistus ja kirjanahkojen konservointi)
Konservointiprojekti paperi 11 (valokuvan historia ja tekniikat)
Konservointiprojekti paperi 12 (valokuvakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 10 (paperipohjaisen taiteen konservointi)
Harjoittelu
Työharjoittelu I
Työharjoittelu II
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Perusopinnot
Orientoivat perusopinnot
Esitystekniikat
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria I
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria II
Yritystoiminta ja ammatillinen viestintä
Metodologia ja tutkimusviestintä
Kemia 1
Kemia 1 jatko
Kemia 2
Kemia 3; Pigmentit syventävä ja Analyyttiset tutkimusmenetelmät
Mikrobiologia ja biologia
Innovaatioprojekti
Vapaasti valittavat opinnot
Muovit ja modernit materiaalit
Retusointi
Koristemaalaus
Kehystys ja pohjustus, kehysten konservointi
Luokittelemattomat

amk::amk-tutkintojen kieliopinnot

AMK-tutkintoon johtavien opintojen tavoitteena on, että tutkinnon suorittaneella on riittävä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakoulusta 1129/2014, 4 §).

Ammatillinen englanti

Vieraan kielen kirjallinen ja suullinen taito, joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen.

Konservointiprojekti interiööri 1 integroitu englanti
Konservointiprojekti; paperikonservointi 1 (paperi) integroitu englanti
Suomi toisena kielenä

Ei liitettyjä opintojaksoja

Toinen kotimainen kieli (ruotsi)

Ruotsin kielen taito, joka julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) mukaan vaaditaan korkeakoulututkintoa edellyttävään virkaan kaksikielisellä virka-alueella ja joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen.

Konservointiprojekti interiööri 4 (integroitu ruotsi)
Konservointiprojekti paperi 4 (integroitu ruotsi)
Luokittelemattomat
Orientoivat perusopinnot
Esitystekniikat
Dokumentointi ja vauriokartoitus
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria I
Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria II
Museologia I
Museologia II
Konservoinnin historia, filosofia ja etiikka
Yritystoiminta ja ammatillinen viestintä
Metodologia ja tutkimusviestintä
Kemia 1
Kemia 1 jatko
Kemia 2
Kemia 3; Pigmentit syventävä ja Analyyttiset tutkimusmenetelmät
Mikrobiologia ja biologia
Johdatus konservoinnin materiaaleihin ja tekniikoihin
Paperi sisustuksessa
Modernit materiaalit
Kankaalle maalatut pinnat
Kultaus ja kultauksen konservointi
Paperin valmistus, tunnistus ja kuituanalyysit
Paperin pesu ja pesumenetelmät
Grafiikan historia, tunnistus ja painomenetelmät, kartografian historia
Suojamateriaalit ja säilytysjärjestelmät
Konservointitentti interiööri
Syventävä ammatillinen projekti
Konservointiporjekti
Innovaatioprojekti
Työharjoittelu I
Työharjoittelu II
Opinnäytetyö
Muovit ja modernit materiaalit
Retusointi
Koristemaalaus
Kehystys ja pohjustus, kehysten konservointi
Konservointiprojekti interiööri 2 (Maalit ja lakat)
Konservointiprojekti interiööri 3 (kipsityöt)
Konservointiprojekti interiööri 5 (puu)
Konservointiprojekti interiööri 6 (maalattu puu)
Konservointiprojekti interiööri 7 (kivi, tiili, betoni)
Konservointiprojekti interiööri 8 (kivimateriaalien konservointi)
Konservointiprojekti interiööri 9 (laasti, rappaus ja seinämaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 10
Konservointiprojekti interiööri 11 (Lasi ja keramiikka, lasimaalaukset)
Konservointiprojekti interiööri 12 (Metallit ja niiden konservointi)
Konservointiprojekti; paperikonservointi 2 (paperin kemia ja vaurioituminen)
Konservointiprojekti paperi 3 (puhdistus, paikkaus ja tukeminen)
Konservointiprojekti paperi 5 (kirjan historia ja kirjansidontatekniikat)
Konservointiprojekti paperi 6 (karttakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 7 (neutralointi ja valkaisu)
Konservointiprojekti paperi 8 (kirjakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 9 (nahan teoria, tunnistus ja kirjanahkojen konservointi)
Konservointiprojekti paperi 11 (valokuvan historia ja tekniikat)
Konservointiprojekti paperi 12 (valokuvakonservointi)
Konservointiprojekti paperi 10 (paperipohjaisen taiteen konservointi)

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
KXA14S1-1000
Ammattia tukevat opinnot

(Valitaan kaikki )

50
KI00BJ04 Orientoivat perusopinnot 5
KI00BJ05 Esitystekniikat 5
KI00BJ06 Dokumentointi ja vauriokartoitus 5
KI00BJ07 Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria I 5
KI00BJ08 Taide-, kulttuuri- ja materiaalihistoria II 5
KI00BJ09 Museologia I 5
KI00BJ10 Museologia II 5
KI00BJ11 Konservoinnin historia, filosofia ja etiikka 5
KI00BJ12 Yritystoiminta ja ammatillinen viestintä 5
KI00BJ13 Metodologia ja tutkimusviestintä 5
KXA14S1-1001
Materiaaliopinnot

(Valitaan kaikki )

25
KI00BJ15 Kemia 1 5
KI00BJ16 Kemia 1 jatko 5
KI00BJ17 Kemia 2 5
KI00BJ18 Kemia 3; Pigmentit syventävä ja Analyyttiset tutkimusmenetelmät 5
KI00BJ19 Mikrobiologia ja biologia 5
KXA14S1-1004
Konservointiopinnot

(Valitaan kaikki )

45
KI00BJ20 Johdatus konservoinnin materiaaleihin ja tekniikoihin 5
KI00BJ33 Paperi sisustuksessa 5
KI00BJ37 Modernit materiaalit 5
KI00BJ38 Kankaalle maalatut pinnat 5
KI00BJ39 Kultaus ja kultauksen konservointi 5
KI00BJ58 Paperin valmistus, tunnistus ja kuituanalyysit 5
KI00BJ59 Paperin pesu ja pesumenetelmät 5
KI00BJ60 Grafiikan historia, tunnistus ja painomenetelmät, kartografian historia 5
KI00BS59 Suojamateriaalit ja säilytysjärjestelmät 5
KXA14S1-1006
Projektioppiminen

(Valitaan kaikki )

30
KI00BJ36 Konservointitentti interiööri 5
KI00BJ44 Syventävä ammatillinen projekti 10
KI00BJ95 Konservointiporjekti 5
XX00BH18 Innovaatioprojekti 10
KXA14S1-1007
Ammatillinen kehittyminen ja työssäoppiminen

(Valitaan kaikki )

45
KI00BJ40 Työharjoittelu I 15
KI00BJ41 Työharjoittelu II 15
KI00BJ42 Opinnäytetyö 15
KXA14S1-1008
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
KI00BJ94 Muovit ja modernit materiaalit 5
KI00BJ35 Retusointi 5
KI00BJ34 Koristemaalaus 5
KI00BS58 Kehystys ja pohjustus, kehysten konservointi 5
O20134
Metropolian vapaasti valittavat opinnot (2008-2013)
0
XX00AC32 Stressinhallinta ja tietoisuustaidot 3
KD00AC88 Particle Flow ja Reactor - perusteet 3
XX00AB63 Espanja 1 3
XX00AB64 Espanja 2 3
XX00AB65 Espanja 3 3
XX00AB66 Espanja 4 3
XX00AB97 Espanja 5: Työelämän kielitaitoa 3
XX00AB71 Kiina 1 3
XX00AB68 Japani 2 3
XX00AB67 Japani 1 3
XX00AB69 Japani 3 3
XX00AB70 Japani 4 3
XX00AB75 Ranska 1 3
XX00AB76 Ranska 2 3
XX00AB77 Ranska 3 3
XX00AB78 Ranska 4 3
XX00AB79 Saksa 1 3
XX00AB80 Saksa 2 3
XX00AB81 Saksa 3 3
XX00AB82 Saksa 4 3
XX00AB84 Venäjä 2 3
XX00AB85 Venäjä 3 3
XX00AB86 Venäjä 4 3
XX00AB87 Viro 1 3
XX00AB88 Viro 2 3
XX00AB89 Viro 3 3
XX00AB90 Viro 4 3
XX00AC02 Italia 1 3
XX00AC03 Italia 2 3
TX00AA37 Suomea ulkomaalaisille 4 3
TX00AA38 Suomea ulkomaalaisille 5 3
TX00AA39 Finnish for Exchange Students 3
XXXAB02 Finnish for exchange students 3
XX00AC14 Portugali 1 3
XX00AC15 Portugali 2 3
XX00AB59 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
XX00AC06 Suomi toisena kielenä: sujuvasti suomeksi 3
XX00AB58 Saksa 5: Työelämän kielitaitoa 3
SJXZA05 Hoitojalkineen valmistaminen ja yksilölliset muutostyöt 3
X1033 Promootiotoiminta 3
XXXZA64 Liikeranska 1 3
XXXZA69 Opiskelijakuntatoiminta 6
XXXZA72 Toiminta opiskelijayhdistyksessä 3
XXXZA65 Opiskelijaedustajana toimiminen 3
XXXZA73 Hyvinvointi ja turvallisuus 3
XX00AB94 English Conversation Intermediate 3
XX00AB98 Ranska 5: Työelämän kielitaitoa 3
XX00AC35 Meeting and Negotiation Skills 3
KQ00AA14 Elävän mallin piirustus ja maalaus 3
XX00AC16 Kansallinen ja kansainvälinen kehitysyhteistyö 5
XX00AC17 Työskentely ja kommunikointi kehitysmaissa 5
XX00AC18 Kehitysyhteistyön hanke 5
XX00AC36 Swedish 2 3
XX00AC37 Syventävä työelämän ruotsi 3
XX00AC38 Liikeranska 2 3
XX00AC11 Vertaistutorointi 3
XX00AC12 Kansainvälisyystutorointi 3
XX00AC20 Callidustutorointi 3
XX00AC41 Degree Programme Tutoring 3
XX00AC42 Tutor-vastaavuus 3
SXXZB48 Oppimisen avaimet 1
XXXZA08 Academic Writing 3
XX00AC43 Englannin perusteet 3
XX00AC44 Ruotsin perusteet 3
XX00AC19 Intercultural Communication / Tandem 3
XX00AB72 Kiina 2 3
XX00AC45 Booster Course for BEC Higher (Cambridge Business English Certificate) 3
XX00AC46 Tutkimusviestinnän englanti 3
XX00AC47 Kunnon fiilis: Oman hyvinvoinnin kehittäminen 3
XX00AB95 English Conversation Advanced 3
XX00AB83 Venäjä 1 3
XX00AC21 Swedish 1 3
XX00AD01 Kehitysyhteistyöhanke 5
XX00AC60 Aasialaiset viestintäkäytännöt 3
XX00BE73 Suomea ulkomaalaisille 6 3
XX00BF04 Työelämän ajokortti 3
XX00BF69 Englannin valmentava kurssi 3
XX00BF70 Ruotsin valmentava kurssi 3
KXA14S1-1009
Konservoinnin valinnaiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 60 )

60
KI00BJ21 Konservointiprojekti interiööri 1 integroitu englanti 5
KI00BJ22 Konservointiprojekti interiööri 2 (Maalit ja lakat) 5
KI00BJ23 Konservointiprojekti interiööri 3 (kipsityöt) 5
KI00BJ24 Konservointiprojekti interiööri 4 (integroitu ruotsi) 5
KI00BJ25 Konservointiprojekti interiööri 5 (puu) 5
KI00BJ26 Konservointiprojekti interiööri 6 (maalattu puu) 5
KI00BJ27 Konservointiprojekti interiööri 7 (kivi, tiili, betoni) 5
KI00BJ28 Konservointiprojekti interiööri 8 (kivimateriaalien konservointi) 5
KI00BJ29 Konservointiprojekti interiööri 9 (laasti, rappaus ja seinämaalaukset) 5
KI00BJ30 Konservointiprojekti interiööri 10 5
KI00BJ31 Konservointiprojekti interiööri 11 (Lasi ja keramiikka, lasimaalaukset) 5
KI00BJ32 Konservointiprojekti interiööri 12 (Metallit ja niiden konservointi) 5
KI00BJ45 Konservointiprojekti; paperikonservointi 1 (paperi) integroitu englanti 5
KI00BJ46 Konservointiprojekti; paperikonservointi 2 (paperin kemia ja vaurioituminen) 5
KI00BJ47 Konservointiprojekti paperi 3 (puhdistus, paikkaus ja tukeminen) 5
KI00BJ48 Konservointiprojekti paperi 4 (integroitu ruotsi) 5
KI00BJ49 Konservointiprojekti paperi 5 (kirjan historia ja kirjansidontatekniikat) 5
KI00BJ50 Konservointiprojekti paperi 6 (karttakonservointi) 5
KI00BJ51 Konservointiprojekti paperi 7 (neutralointi ja valkaisu) 5
KI00BJ53 Konservointiprojekti paperi 8 (kirjakonservointi) 5
KI00BJ54 Konservointiprojekti paperi 9 (nahan teoria, tunnistus ja kirjanahkojen konservointi) 5
KI00BJ56 Konservointiprojekti paperi 11 (valokuvan historia ja tekniikat) 5
KI00BJ57 Konservointiprojekti paperi 12 (valokuvakonservointi) 5
KI00BJ55 Konservointiprojekti paperi 10 (paperipohjaisen taiteen konservointi) 5
Siirry alkuun