Siirry suoraan sisältöön

Aistinvarainen arviointiLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: TF00AA37

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää aistinvaraisen arvioinnin merkityksen elintarvikkeiden laadunarvioinnissa ja tuntee erilaisia käytössä olevia arviointimenetelmiä.
-----
Opiskelija osaa itse arvioida elintarvikkeita aistinvaraisesti, osaa valmistella aistinvaraisia testejä ja osaa tulkita testituloksia.

Sisältö

Aistit laadunarvioinnissa. Aistinvaraisen arvioinnin harjoittelu. Elintarvikkeiden aistinvaraiset arviointimenetelmät; kuluttajatestit, erotustestit, aistinvarainen profiili, aistinvaraiset laatuasteikot. Aistinvaraisten testien valmistelu ja tulosten analysointi.
-----
Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen ja useampiin eri tilanteisiin soveltaminen.

Siirry alkuun