Aistinvarainen arviointiLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: TF00AA37
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää aistinvaraisen arvioinnin merkityksen elintarvikkeiden laadunarvioinnissa ja tuntee erilaisia käytössä olevia arviointimenetelmiä.
-----
Opiskelija osaa itse arvioida elintarvikkeita aistinvaraisesti, osaa valmistella aistinvaraisia testejä ja osaa tulkita testituloksia.
Sisältö
Aistit laadunarvioinnissa. Aistinvaraisen arvioinnin harjoittelu. Elintarvikkeiden aistinvaraiset arviointimenetelmät; kuluttajatestit, erotustestit, aistinvarainen profiili, aistinvaraiset laatuasteikot. Aistinvaraisten testien valmistelu ja tulosten analysointi.
-----
Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen ja useampiin eri tilanteisiin soveltaminen.