Siirry suoraan sisältöön

Sosiokulttuuriset luovan ja aktivoivan toiminnan menetelmätLaajuus (4 op)

Opintojakson tunnus: SV00AA70

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op

Osaamistavoitteet

Geronomiopiskelija soveltaa luovia ja aktivoivia toiminnan menetelmiä vanhustyössä sekä hyödyntää kulttuuritarjontaa vahvistaessaan vanhan ihmisen voimavaroja, toimintakykyä ja osallisuutta omassa yhteisössään ja erityisesti pääkaupunkiseudun erilaisissa vanhustyön toimintaympäristöissä. Geronomiopiskelija käyttää omia ilmaisutaitojaan ohjatessaan luovaa ja aktivoivaa toimintaa.

Sisältö

Luovien ja aktivoivien menetelmien teoreettiset perustelut ja ohjaustoiminnan tavoitteen asettelu vanhustyön eri asiakasryhmille ja yksilöille (musiikin, muistelun, liikunnan, draaman ja kuvataidetoiminnan keinot). Luovien toimintojen hyödyntäminen esim. muistisairaiden toimintakyvyn tukemisessa. Harjoittelu 2 op.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää hallitusti ammattikäsitteistöä sekä perustelee valintojaan asiakkaan tarpeista käsin laaja-alaista tietoperustaa käyttäen. Opiskelija arvioi systemaattisesti oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Opiskelija toimii erilaisissa toimintaympäristössä itsenäisesti ja ammatillisesti tavoitteiden suunnassa ja soveltaa työmenetelmiä asianmukaisesti ja turvallisesti.

Opiskelija työskentelee erilaisissa tilanteissa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti ja toimii sitoutuneesti ryhmän toimintaa edistäen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää hallitusti ammattikäsitteistöä sekä tekee valintoja yhdessä asiakkaan kanssa laaja-alaista tietoperustaa käyttäen. Opiskelija arvioi ja kehittää systemaattisesti omaa toimintaansa.

Opiskelija toimii erilaisissa toimintaympäristössä itsenäisesti ja ammatillisesti tavoitteiden suunnassa ja soveltaa työmenetelmiä joustavasti ja turvallisesti.

Opiskelija työskentelee ammattieettisesti tilanteiden erityispiirteet huomioon ottaen ja toimii sitoutuneesti ammatillisia toimintatapoja edistäen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää asiantuntevasti ammattikäsitteistöä ja tekee valintoja yhdessä asiakkaan kanssa laaja-alaista tietoperustaa käyttäen muuttuvissa toimintaympäristöissä. Opiskelija arvioi kriittisesti omaa toimintaansa ja tuottaa tietoa toimintaympäristön kehittämiseksi.

Opiskelija toimii erilaisissa toimintaympäristössä itsenäisesti ja ammatillisesti sekä kehittää työ- ja toimintaympäristöä yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Opiskelija toimii ammattieettisesti tilanteiden erityispiirteet huomioon ottaen monimutkaisissa ja ennakoimattomissa tilanteissa. Hän työskentelee kehittäen ja uudistaen ammattikäytäntöjä ja toimintatapoja.

Siirry alkuun