Siirry suoraan sisältöön

RavitsemustiedeLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: SXXXJ04

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija saa valmiuksia perustella ravitsemusta ja terveyttä koskevaa päätöksentekoa hoitotilanteissa. Hän perehtyy hyvän ravitsemustilan merkitykseen terveydentilan muutoksissa.

Sisältö

Kansalliset ravitsemussuositukset ja toimenpideohjelmat
Ravintoaineiden tarve lapsilla ja aikuisilla
Ravintoanamneesin tulkinta ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät
Kliiniset ravintovalmisteet
Ravitsemushoito keskeisissä kansanterveysongelmissa
Erityisruokavalioiden ja haasteellisten asiakas-/potilasryhmien ravitsemusohjaus Käypä Hoito-suositusten mukaan.

Siirry alkuun