Suomalainen kulttuuripolitiiikka ja organisaatiotLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: KU00AA03
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee julkisten organisaatioiden rakenteen ja päätöksentekojärjestelmän sekä valtion ja kunnan merkityksen ja roolin kulttuurityössä. Opiskelija tuntee kulttuuripolitiikan historiallisen kehityskaaren sekä keskeisimmät linjaukset ja näkee kulttuurin merkityksen eri yhteiskuntasektorien asiayhteyksissä. Opiskelija osaa käyttää julkishallinnon kulttuuripalveluita omassa työssään. Opiskelija tietää, miten taloudelliset, kulttuuri- ja taidepoliittiset päätökset syntyvät julkisella kulttuurisektorilla. Opiskelija osaa etsiä kulttuuritoimintaa koskevaa numeraalista faktatietoa sekä tulkita ja soveltaa julkisen kulttuurisektorin taloudellisia dokumentteja ja tilastoja.
Sisältö
- Julkisen sektorin kulttuuriorganisaatiot ja päätöksentekojärjestelmä Suomessa
- Kulttuurin roolit yhteiskunnassa ja kulttuuripolitiikan kehittyminen
- Tilastollisen tiedon lähteet ja tulkinta, kulttuuritilastot
- Taloudellinen päätöksenteko valtion ja kuntien kulttuurisektorilla
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osoittaa tuntevansa julkisten organisaatioiden rakenteen ja päätöksentekojärjestelmän perusteet. Hän osaa etsiä lisätietoa kulttuuritoiminnan numeerisista lähteistä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee julkisten organisaatioiden rakenteen ja päätöksentekojärjestelmän sekä julkishallinnon kulttuuripalveluita ja osaa soveltaa tietoa. Opiskelija tietää, miten taloudelliset, kulttuuri- ja taidepoliittiset päätökset syntyvät julkisella kulttuurisektorilla. Opiskelija tuntee julkisen kulttuurisektorin keskeisiä dokumentteja.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää julkisen sektorin organisaatiorakenteet ja päätöksentekojärjestelmät ja kykenee hyödyntämään tietoaan kulttuuripalveluita suunnitellessaan. Opiskelija osaa sijoittaa oman kulttuuripoliittisen ajattelunsa kulttuuripolitiikan viitekehykseen. Opiskelija osaa käyttää numeerista faktatietoa oman argumentointinsa tukena.