Siirry suoraan sisältöön

Viestintä: 3D-animointi ja -visualisointi

Opetussuunitelman tunnus: KD11S1

Tutkintonimike
Medianomi (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2011
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Viestinnän koulutusohjelmassa koulutetaan visuaalisen viestinnän ja digitaalisen median osaajia. Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelijat omaksuvat oman ammattialansa vahvan perusosaamisen ja saavat edellytykset kasvaa itsenäisiksi ja yhteistyökykyisiksi asiantuntijoiksi. Tavoitteena on antaa myös alan jatko-opintokelpoisuus ja valmiudet oman ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen erilaisissa työ- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija oppii integroimaan toisiinsa eri alojen teoriaa ja käytäntöä ja saa valmiudet oman erityisalansa kehitystyöhön projekti- ja ongelmakeskeisen oppimisen kautta. Opiskelija tuntee viestintäalan liiketoimintaa ja hänellä on valmiuksia toimia myös yrittäjänä.

Koulutusohjelmassa on kolme suuntautumisvaihtoehtoa: 3D-animointi ja -visualisointi, graafinen suunnittelu ja digitaalinen viestintä.

Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opinnot koostuvat kaikille yhteisistä perusopinnoista, suuntautumiskohtaisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Tutkintoon kuuluu lisäksi 30 opintopisteen laajuinen työharjoittelu.

Yhteiset perusopinnot antavat opiskelijalle teoreettiset perusteet oman alansa tutkimusperinteen, toimintaympäristön ja käsitteiden hallintaan. Hän ymmärtää keskeisten omaa alaa ohjaavien eettisten, lainsäädännöllisten ja yhteiskunnallisten periaatteiden merkityksen omalle ammattitoiminnalleen. Tiedonhankinta- ja analysointitaidot, alan yleissivistys ja tarvittava vieraan kielen taito, yhteiskunnallistaloudellisten yhteyksien ja liiketoimintamallien sekä kotimaisen ja kansainvälisen toimintaympäristön tuntemus ovat edellytyksiä ammatilliseen kehittymiseen ja jatko-opintoihin.

Ammattiopinnoissa opiskelija suorittaa hakuvaiheessa valitsemansa ammatillisen suuntautumisen mukaiset opinnot. Hän oppii tuntemaan ammattialansa historian ja kehityslinjat. Hän oppii suuntautumisensa ilmaisun, muodon ja esitys- ja kerrontatavat ja oppii hallitsemaan alan tuotantoprosessit, työmenetelmät ja ammattitekniikat. Opetus toteutetaan osin projekteina, joissa harjaannutaan yhteistyöhön ja projektinhallintaan. Opintojen jälkeen opiskelija osaa kehittää uudenlaisia sisältöjä ja mediakonsepteja sekä markkinoida ja myydä omaa osaamistaan.

Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa kykyä itsenäiseen työskentelyyn, ongelmanratkaisuun ja tutkivaan työotteeseen. Opinnäytetyön tavoitteena on työelämälähtöisyys ja se voidaan toteuttaa monimuototyönä, jolloin yhtenä osana on taiteellinen tai käytännöllinen projekti, esitys tai dokumentaatio. Opinnäytetyö sisältää aina myös kirjallisen tutkielman. Työ voidaan toteuttaa itsenäisesti tai pienryhmässä.

Digitaalinen viestintä

Digitaalisen viestinnän opinnoissa syvennytään interaktiivisten verkkopalveluiden suunnitteluun ja tuotantoon monipuolisesti. Verkkoteknologiat, informaatioarkkitehtuuri, sosiaalisen median konseptit ja palvelut sekä vuorovaikutteiset toiminnallisuudet ovat keskeisiä koulutuksen sisältöalueita.

Valmistumisen jälkeen opiskelija voi työllistyä erilaisiin digitaalisen ympäristön asiantuntijatehtäviin, jotka liittyvät esimerkiksi verkkopalveluiden suunnitteluun, tuotantoon tai projektien johtamiseen. Työtehtävät voivat liittyä vaikkapa verkkopalveluiden teknisiin ratkaisuihin, sosiaalisen median palveluiden kehittämiseen, interaktiosuunnitteluun tai digitaalisen median konsepti- ja rakennesuunnitteluun esimerkiksi suunnittelu- tai viestintätoimistoissa, yritysten viestintäyksiköissä, it-yrityksissä tai mainosalalla.

3D-animointi ja visualisointi

3D-animoinnin ja -visualisoinnin suuntautumisessa perehdytään kolmiulotteiseen visualisointiin, kamera- ja hahmoanimointiin sekä erilaisten virtuaaliympäristöjen mallintamiseen. Opiskelija oppii hallitsemaan 3D-sisältöjen suunnittelun, tuottamisen ja tuotekehityksen.

Valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet esimerkiksi television uutisgraafikoiksi, 2D- tai 3D-peligraafikoiksi, arkkitehtuurin visualisoijiksi, hahmoanimaattoreiksi, kompositoijiksi, 3D-mainosgraafikoiksi ja tuotevisualisoijiksi. Työpaikka voi löytyä vaikkapa peli- tai viihdeteollisuudesta, TV- ja elokuvatuotannoista, suunnittelutoimistoista, mainosalalta, opetusmateriaalin tuotannosta tai tieteen havainnollistamisesta ja tutkimuksesta.

Graafinen suunnittelu

Graafisen suunnittelun opinnoissa opiskelija voi erikoistua visuaaliseen suunnitteluun joko perinteisessä painetussa tai digitaalisessa ympäristössä. Yhteiset ammattiopinnot opintojen alussa antavat laaja-alaiset perusvalmiudet graafiseen suunnitteluun ja tämän jälkeen opiskelijat suorittavat opintoja omassa syventymiskohteessan.

Painetun ympäristön graafisen suunnittelun osa-alueita ovat esimerkiksi
- julkaisujen ulkoasun suunnittelu ja kuvitus
- yritysilme ja brändinhallinta
- markkinointiviestintä ja mainonta
- informaation visualisointi
- pakkaussuunnittelu.

Digitaalisessa ympäristössä visuaalisen suunnittelun tehtävät liittyvät esimerkiksi
- www-julkaisemiseen
- käyttöliittymiin ja käytettävyyteen
- animaatiotuotantoon
- vuorovaikutteiseen multimediaan ja peleihin
- liikegrafiikkaan ja erikoisefekteihin.


Koulutusohjelman yhteystiedot
koulutuspäällikkö Liisa Seppänen
Puhelin: 020 783 5432
Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN

Viestinnän koulutusohjelman opetussuunnitelmatyössä vuodelle 2008 tehtiin merkittäviä uudistuksia. Kolmen aikaisemman organisaation (Evtek, Laurea, Stadia) viestinnän koulutusohjelmat yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Koulutusohjelman kolmelle suuntautumisvaihtoehdolle määriteltiin yhteiset perusopinnot, ja myös ammattiopintojen sisältöä kehitettiin ja uudistettiin mittavasti. Osaamisperustaisuus otettiin huomioon jo tässä työssä: opintojaksojen tavoitteet on määritelty opiskelijan osaamisen näkökulmasta. Koulutusohjelman koko henkilöstö osallistui opetussuunnitelman kehitystyöhön omalla asiantuntijuusalueellaan. Kehitystyön yhteydessä opetussuunnitelmasta pyydettiin palautetta sekä opiskelijoilta että työelämän edustajilta. Tämä opetussuunnitelma oli pohja myös vuosien 2009 ja 2010 aloittaville ryhmille. Vuosien 2008-2010 opetussuunnitelmasta on saatu palautetta opiskelijoilta ja työelämäyhteistyökumppaneilta.

Syksyllä 2011 aloittavia ryhmiä varten opetussuunnitelmille on tehty laajamittaisempi sisällöllinen uudistus. Keväällä 2010 uudistusprosessi käynnistettiin koulutusohjelman sisäisellä arvioinnilla ja erilaisiin opetussuunnitelmamalleihin ja pedagogisiin ratkaisuihin perehtymisellä. Käytiin läpi myös OKM:n koulutusohjelmaprojektin tuloksia. Lisäksi kartoitettiin työllistymisen kannalta keskeisiä osaamisalueita. Syksyllä 2010 tehtiin päätökset suuntautumisvaihtoehtorakenteesta ja sisältöprofiileista. Uudistetussa opetussuunnitelmassa suuntautumisvaihtoehtojen välistä työnjakoa ja sisällöllisiä ratkaisuja on muokattu suuntaan, joka mahdollistaa opiskelijoille selkeämmän ammatillisen profiloitumisen. Myös projektioppiminen on uudessa opetussuunnitelmassa keskeistä kaikissa ammatillisissa suuntautumisissa. Työelämän yhteistyökumppaneilla, neuvottelukunnan jäsenillä ja opiskelijoilla on ollut mahdollisuus antaa palautetta opetussuunnitelmatyöstä ja alalla tarvittavasta keskeisestä osaamisesta.

Opetussuunnitelmauudistuksen lähtökohtana on ollut pitkäjänteisyys, tavoitteena on, että isoja opetussuunnitelmauudistuksia ei tarvitsisi tehdä vuosittain. Ennen seuraavaa opetussuunnitelmakierrosta opetussuunnitelmalle on kuitenkin tarpeen tehdä systemaattinen arviointi yhdessä työelämäyhteistyökumppanien kanssa. Osaamisperustaisuus toteutuu opetussuunnitelmassa. Koulutusohjelmarakenteen valtakunnallisesta kehittämistyöstä ei tällä hetkellä ole kulttuurialalla riittävästi tietoa tai konkreettisia päätöksiä, jotta tulevaisuutta voisi tältä osin ennakoida opetussuunnitelman rakenteessa ja sisällössä.

HUOM! Graafisen suunnittelun suuntautumisen opetussuunnitelmassa on rakenne, jossa opiskelijat yhteisen ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen jakautuvat kahteen syventävien opintojen ryhmään, joilla syventävien ammattiopintojen kokonaisuuksien sisällöt ovat erilaiset. Nämä kaksi polkua halutaan pitää yhden suuntautumisnimikkeen alla (Graafinen suunnittelu). Tämän vuoksi ops on rakennettu niin, että graafisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot -opintokokonaisuuden alla on - Metropolian ohjeista poiketen - sellainen rakenne, että opintokokonaisuuden sisällä on myös opintokokonaisuuksia, ei pelkästään opintojaksoja: kummallakin erikoistumispolulla on omat syventävien ammattiopintojen opintokokonaisuutensa. Tämä valinta on tehty ops:n viestinnällisen selkeyden vuoksi. Tästä on sovittu myös puhelimitse Osmo Trobergin kanssa.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2011-2012 2012-2013 2013-2014 2014-2015 Syksy 2011 Kevät 2012 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 1. / 2011 2. / 2011 3. / 2012 4. / 2012 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015
KD11S1-1000
Koulutusohjelman yhteiset perusopinnot

(Valitaan kaikki )

35
XX00AB52 Orientoivat opinnot 3
XX00AB53 Työelämän ruotsi 3
XX00AB54 Ammatillinen englanti 3
KD00AD88 Suomen kieli ja viestintä 3
KD00AD89 Tietotekniset taidot 3
KD00AD90 Viestinnän perusteet 5
KD00AC30 Portfolio 3
KD00AD91 Markkinoinnin perusteet 3
KD00AD92 Media-alan yritystoiminta ja juridiikka 3
KD00AD93 Valmiudet opinnäytetyöskentelyyn 6
KD11S1-1001
Graafisen suunnittelun yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

45
KD00AD06 Graafisen suunnittelun perusteet 5
KD00AD07 Typografian perusteet 5
KD00AD08 Graafisen suunnittelun työkalut 5
KD00AD09 Taidehistoria 5
KD00AD10 Piirustus, maalaus ja sommittelu 5
KD00AD11 Valokuvauksen perusteet 5
KD00AD12 Verkkoviestinnän perusteet 5
KD00AD13 Käyttöliittymät ja käytettävyys 5
KD00AD14 Liikkuva kuva 5
KD11S1-1011
Graafisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KD11S1-1012
Painetun median visuaalisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

75
KD00AD15 Kuva ja kuvitus 10
KD00AD16 Julkaisun ulkoasun suunnittelu 10
KD00AD17 Visuaalinen markkinointiviestintä 10
KD00AD18 Yritysilme ja informaation visualisointi 10
KD00AD19 Julkaisusarjan suunnittelu 5
KD00AD20 Kampanjasuunnittelu 5
KD00AD21 Tuoteilmeen suunnittelu 5
KD00AD22 Projektiopinnot 1 5
KD00AD23 Projektiopinnot 2 10
KD00AD24 Projektiopinnot 3 5
KD11S1-1013
Painotuotteiden ja visuaalisen markkinointiviestinnän suunnittelun vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KD00AD25 Lehden ulkoasun suunnittelu 5
KD00AD26 Kirjan ulkoasun suunnittelu 5
KD00AD27 Kirjainmuotoilu 5
KD00AD28 Suoramarkkinointikampanja 5
KD00AD29 Tapahtumailmeen suunnittelu 5
KD00AD30 Pakkausmuotoilu 5
KD00AD31 Palvelumuotoilu 5
KD00AD32 2D-animaatio 5
KD00AD33 Portaali-ilmeen suunnittelu 5
KD00AD34 Tarinankerronta 5
KD11S1-1014
Digitaalisen median visuaalisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

95
KD00AD35 Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet 5
KD00AD36 Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja 5
KD00AD37 Elokuva, ääni ja animaatio 10
KD00AD38 3D-kuvitus 10
KD00AD39 Digitaalinen kuvitus 5
KD00AD40 Studiovalokuvaus ja valaisu 5
KD00AD41 Julkaisun suunnittelu 5
KD00AD42 Julkaisujärjestelmät 5
KD00AD43 Multimediatuotanto 10
KD00AD44 3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely 5
KD00AD45 Yritysgrafiikka 5
KD00AD46 Informaation visualisointi 5
KD00AD47 Projektiopinnot 1 10
KD00AD48 Projektiopinnot 2 10
KD11S1-1005
Visuaaliset perusopinnot

(Valitaan kaikki )

23
KD00AD10 Piirustus, maalaus ja sommittelu 5
KD00AD11 Valokuvauksen perusteet 5
KD00AD49 Kuvanveisto 3
KD00AD50 Mallipiirustus ja anatomia 5
KD00AD09 Taidehistoria 5
KD11S1-1006
3D-animaation ja -visualisoinnin perusteet

(Valitaan kaikki )

34
KD00AD51 3D-grafiikan perusteet 15
KD00AD52 Reaaliaikaisen 3D-grafiikan perusteet 6
KD00AD53 3D-animaation perusteet 10
KD00AD54 Graafisen suunnittelun perusteet 3
KD11S1-1007
3D-animaation ja -visualisoinnin syventävät opinnot

(Valitaan kaikki )

48
KD00AD55 Esituotanto 3
KD00AD56 3D-animaatiohahmojen valmistaminen 10
KD00AD57 2D-animaatio 6
KD00AD58 Jälkikäsittely 1 8
KD00AD59 Jälkikäsittely 2 6
KD00AD60 3D-showreel 6
KD00AD61 Erikoistumisprojekti 9
KD11S1-1003
Digitaalisen viestinnän yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

85
KD00AD62 Internetin ja digitaalisen viestinnän historia 5
KD00AD63 Käyttäjälähtöinen suunnittelu 12
KD00AD64 Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu 12
KD00AD65 Kehittäjälähtöinen suunnittelu 12
KD00AD66 Tutkiva kehitystyö 12
KD00AD67 Oppimisprojekti 1 8
KD00AD68 Oppimisprojekti 2 8
KD00AD69 Oppimisprojekti 3 8
KD00AD70 Oppimisprojekti 4 8
KD11S1-1004
Digitaalisen viestinnän vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KD00AD71 Ohjelmointikielet ja -paradigmat 5
KD00AD72 Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat 5
KD00AD73 Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt 5
KD00AD74 Teknologian luova soveltaminen 5
KD00AD75 Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus 5
KD00AD76 Käyttöliittymän testausmenetelmät 5
KD00AD77 Uudet käyttöliittymät 5
KD00AD78 Toiminta kansainvälisissä verkostoissa 5
KD00AD79 Innovaatio ja luovuus työelämässä 5
KD00AD80 Mediatalous ja ansaintalogiikat 5
KD00AD81 Syventävä design-ajattelu 5
KD00AD82 Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu 5
KD11S1-1002
Projektiopinnot

(Valitaan kaikki )

65
KD00AD83 Innovaatioprojekti 10
KD00AD84 Kehittämisprojekti 10
KD00AD85 Syventävien ammattiopintojen projekti 1 15
KD00AD86 Syventävien ammattiopintojen projekti 2 15
KD00AD87 Innovaatioprojekti 15
KD11S1-1008
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
KD00AC61 Harjoittelu 1 15
KD00AC62 Harjoittelu 2 15
KD11S1-1009
Vapaavalintaiset opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KD11S1-1010
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
KD00AC31 Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte 15
Yhteensä 240 76 53 56 60 38 38 26.5 26.5 28 28 30 30 38 0 38 0 26.5 0 26.5 0 28 0 28 0 30 0 30 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

amk::tutkintoon johtava koulutus

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)

Ammattiopinnot
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Graafisen suunnittelun työkalut
Taidehistoria
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Valokuvauksen perusteet
Verkkoviestinnän perusteet
Käyttöliittymät ja käytettävyys
Liikkuva kuva
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Yritysilme ja informaation visualisointi
Julkaisusarjan suunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Tuoteilmeen suunnittelu
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Suoramarkkinointikampanja
Tapahtumailmeen suunnittelu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
2D-animaatio
Portaali-ilmeen suunnittelu
Tarinankerronta
Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet
Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja
Elokuva, ääni ja animaatio
3D-kuvitus
Digitaalinen kuvitus
Studiovalokuvaus ja valaisu
Julkaisun suunnittelu
Julkaisujärjestelmät
Multimediatuotanto
3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Yritysgrafiikka
Informaation visualisointi
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Valokuvauksen perusteet
Kuvanveisto
Mallipiirustus ja anatomia
Taidehistoria
3D-grafiikan perusteet
Reaaliaikaisen 3D-grafiikan perusteet
3D-animaation perusteet
Graafisen suunnittelun perusteet
Esituotanto
3D-animaatiohahmojen valmistaminen
2D-animaatio
Jälkikäsittely 1
Jälkikäsittely 2
3D-showreel
Erikoistumisprojekti
Internetin ja digitaalisen viestinnän historia
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Kehittäjälähtöinen suunnittelu
Tutkiva kehitystyö
Oppimisprojekti 1
Oppimisprojekti 2
Oppimisprojekti 3
Oppimisprojekti 4
Ohjelmointikielet ja -paradigmat
Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat
Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt
Teknologian luova soveltaminen
Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus
Käyttöliittymän testausmenetelmät
Uudet käyttöliittymät
Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Innovaatio ja luovuus työelämässä
Mediatalous ja ansaintalogiikat
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Innovaatioprojekti
Kehittämisprojekti
Syventävien ammattiopintojen projekti 1
Syventävien ammattiopintojen projekti 2
Innovaatioprojekti
Harjoittelu
Harjoittelu 1
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Perusopinnot
Työelämän ruotsi
Suomen kieli ja viestintä
Tietotekniset taidot
Viestinnän perusteet
Portfolio
Markkinoinnin perusteet
Media-alan yritystoiminta ja juridiikka
Valmiudet opinnäytetyöskentelyyn
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Orientoivat opinnot
Ammatillinen englanti
Harjoittelu 2

viestintä::kompetenssit

Mediaympäristön osaaminen * tuntee media-alan suomalaisen toimintaympäristön, toimijat ja julkaisukanavat sekä ymmärtää kansainvälisyyden merkityksen. ymmärtää keskeisten viestinnän alaa ohjaavien eettisten, lainsäädännöllisten ja yhteiskunnallisten periaatteiden merkityksen omalle ammattitoiminnalleen. * osaa arvioida kriittisesti ja eettisesti mediasisältöjä. * tietää omat tekijänoikeutensa ja osaa kunnioittaa muiden tekijänoikeuksia. Viestinnän teoreettinen osaaminen * tuntee kulttuurin ja erityisesti viestinnän historian ja teorioiden pääpiirteet sekä ymmärtää niiden yhteyden nykypäivään ja yhteiskuntaan. * tuntee viestinnän tutkimusperinteen ja – menetelmät ja osaa soveltaa aikaisempaa tutkimustietoa alan ja työnsä kehittämiseen. * kykenee kriittisesti soveltamaan teoreettista, historiallista ja analyyttista osaamistaan ammatillisessa toiminnassaan. Sisältöosaaminen * osaa ammatillisen suuntautumisensa ilmaisun, muodon ja kerrontatavat. * hallitsee kerronnan perusteet ja ymmärtää rakenteen merkityksen kerronnassa. * tuntee sisältötuotannon prosessit sekä osaa laatia ja purkaa käsikirjoituksia ja suunnitelmia. * osaa suunnitella sisältöjä erilaisiin tarpeisiin ja välineisiin. * ymmärtää asiakas- ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteet. * hallitsee tiedonhankinnan, jäsentämisen ja arvioinnin sekä hankitun tiedon käyttämisen uusien sisältöjen tuottamisessa. * osaa muokata havaintoja ja ilmiöitä sisällöiksi. * osaa hyödyntää luovuutta edistäviä menetelmiä ja kehittää luovuuttaan, ideointikykyään ja ilmaisuaan. * osaa kehittää uudenlaisia sisältöjä ja mediakonsepteja. Tuotanto-osaaminen * hallitsee ammatillisen suuntaumisensa mukaiset tuotantoprosessit, työmenetelmät ja ammattitekniikat. * osaa rakentaa monialaisia työryhmiä ja verkostoja sekä organisoida (05/2006)

Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Markkinoinnin perusteet
Media-alan yritystoiminta ja juridiikka
Visuaalinen markkinointiviestintä
Yritysilme ja informaation visualisointi
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Tapahtumailmeen suunnittelu
Yritysgrafiikka
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
3D-showreel
Erikoistumisprojekti
Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Innovaatio ja luovuus työelämässä
Mediatalous ja ansaintalogiikat
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Innovaatioprojekti
Kehittämisprojekti
Innovaatioprojekti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Mediaympäristön osaaminen
Tietotekniset taidot
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Graafisen suunnittelun työkalut
Valokuvauksen perusteet
Verkkoviestinnän perusteet
Käyttöliittymät ja käytettävyys
Liikkuva kuva
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Julkaisusarjan suunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Suoramarkkinointikampanja
Tapahtumailmeen suunnittelu
2D-animaatio
Portaali-ilmeen suunnittelu
Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet
Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja
Elokuva, ääni ja animaatio
3D-kuvitus
Digitaalinen kuvitus
Studiovalokuvaus ja valaisu
Julkaisujärjestelmät
Multimediatuotanto
3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Valokuvauksen perusteet
3D-grafiikan perusteet
Internetin ja digitaalisen viestinnän historia
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Kehittäjälähtöinen suunnittelu
Tutkiva kehitystyö
Ohjelmointikielet ja -paradigmat
Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat
Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt
Teknologian luova soveltaminen
Uudet käyttöliittymät
Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Sisältöosaaminen
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomen kieli ja viestintä
Portfolio
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Graafisen suunnittelun työkalut
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Valokuvauksen perusteet
Verkkoviestinnän perusteet
Käyttöliittymät ja käytettävyys
Liikkuva kuva
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Yritysilme ja informaation visualisointi
Julkaisusarjan suunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Tuoteilmeen suunnittelu
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Suoramarkkinointikampanja
Tapahtumailmeen suunnittelu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
2D-animaatio
Portaali-ilmeen suunnittelu
Tarinankerronta
Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet
Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja
Elokuva, ääni ja animaatio
3D-kuvitus
Digitaalinen kuvitus
Studiovalokuvaus ja valaisu
Julkaisun suunnittelu
Julkaisujärjestelmät
Multimediatuotanto
3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Yritysgrafiikka
Informaation visualisointi
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Valokuvauksen perusteet
3D-grafiikan perusteet
Reaaliaikaisen 3D-grafiikan perusteet
3D-animaation perusteet
Graafisen suunnittelun perusteet
Esituotanto
3D-animaatiohahmojen valmistaminen
2D-animaatio
Jälkikäsittely 1
Jälkikäsittely 2
3D-showreel
Erikoistumisprojekti
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Kehittäjälähtöinen suunnittelu
Tutkiva kehitystyö
Oppimisprojekti 1
Oppimisprojekti 2
Oppimisprojekti 3
Oppimisprojekti 4
Ohjelmointikielet ja -paradigmat
Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat
Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt
Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus
Käyttöliittymän testausmenetelmät
Uudet käyttöliittymät
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Innovaatioprojekti
Kehittämisprojekti
Syventävien ammattiopintojen projekti 1
Syventävien ammattiopintojen projekti 2
Innovaatioprojekti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Tuotanto-osaaminen
Valmiudet opinnäytetyöskentelyyn
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Graafisen suunnittelun työkalut
Käyttöliittymät ja käytettävyys
Liikkuva kuva
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Yritysilme ja informaation visualisointi
Julkaisusarjan suunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Tuoteilmeen suunnittelu
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Suoramarkkinointikampanja
Tapahtumailmeen suunnittelu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
2D-animaatio
Portaali-ilmeen suunnittelu
Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet
Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja
Elokuva, ääni ja animaatio
3D-kuvitus
Digitaalinen kuvitus
Studiovalokuvaus ja valaisu
Julkaisun suunnittelu
Julkaisujärjestelmät
Multimediatuotanto
3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Reaaliaikaisen 3D-grafiikan perusteet
3D-animaation perusteet
Esituotanto
3D-animaatiohahmojen valmistaminen
2D-animaatio
Jälkikäsittely 1
Jälkikäsittely 2
3D-showreel
Erikoistumisprojekti
Oppimisprojekti 1
Oppimisprojekti 2
Oppimisprojekti 3
Oppimisprojekti 4
Teknologian luova soveltaminen
Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus
Käyttöliittymän testausmenetelmät
Uudet käyttöliittymät
Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Innovaatioprojekti
Kehittämisprojekti
Syventävien ammattiopintojen projekti 1
Syventävien ammattiopintojen projekti 2
Innovaatioprojekti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Viestinnän teoreettinen osaaminen
Viestinnän perusteet
Valmiudet opinnäytetyöskentelyyn
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Taidehistoria
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Julkaisusarjan suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet
Elokuva, ääni ja animaatio
Informaation visualisointi
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Taidehistoria
3D-grafiikan perusteet
3D-animaation perusteet
Graafisen suunnittelun perusteet
Internetin ja digitaalisen viestinnän historia
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Kehittäjälähtöinen suunnittelu
Tutkiva kehitystyö
Ohjelmointikielet ja -paradigmat
Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat
Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt
Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus
Käyttöliittymän testausmenetelmät
Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Innovaatio ja luovuus työelämässä
Mediatalous ja ansaintalogiikat
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Luokittelemattomat
Orientoivat opinnot
Kuvanveisto
Mallipiirustus ja anatomia

amk::amk-tutkintojen yhteiset kompetenssit (2010)

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto (2010) Suositus tutkintojen kansallisen viitekehyksen (NQF) ja tutkintojen yhteisten kompetenssien soveltamisesta ammattikorkeakouluissa

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Orientoivat opinnot
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Markkinoinnin perusteet
Media-alan yritystoiminta ja juridiikka
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Julkaisusarjan suunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Tuoteilmeen suunnittelu
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Kirjainmuotoilu
Suoramarkkinointikampanja
Pakkausmuotoilu
Elokuva, ääni ja animaatio
Multimediatuotanto
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Erikoistumisprojekti
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Oppimisprojekti 4
Teknologian luova soveltaminen
Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus
Käyttöliittymän testausmenetelmät
Innovaatio ja luovuus työelämässä
Mediatalous ja ansaintalogiikat
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Visuaalinen markkinointiviestintä
Yritysilme ja informaation visualisointi
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Suoramarkkinointikampanja
Tapahtumailmeen suunnittelu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
Portaali-ilmeen suunnittelu
Tarinankerronta
Multimediatuotanto
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
3D-animaatiohahmojen valmistaminen
3D-showreel
Erikoistumisprojekti
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Kehittäjälähtöinen suunnittelu
Tutkiva kehitystyö
Oppimisprojekti 1
Oppimisprojekti 2
Oppimisprojekti 3
Oppimisprojekti 4
Ohjelmointikielet ja -paradigmat
Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat
Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt
Teknologian luova soveltaminen
Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus
Uudet käyttöliittymät
Innovaatio ja luovuus työelämässä
Mediatalous ja ansaintalogiikat
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Innovaatioprojekti
Kehittämisprojekti
Innovaatioprojekti
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Kansainvälistymis-osaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyys-kehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Orientoivat opinnot
Taidehistoria
Yritysilme ja informaation visualisointi
Kampanjasuunnittelu
Tapahtumailmeen suunnittelu
Palvelumuotoilu
Taidehistoria
Internetin ja digitaalisen viestinnän historia
Toiminta kansainvälisissä verkostoissa
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientoivat opinnot
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomen kieli ja viestintä
Tietotekniset taidot
Viestinnän perusteet
Portfolio
Valmiudet opinnäytetyöskentelyyn
Graafisen suunnittelun perusteet
Typografian perusteet
Graafisen suunnittelun työkalut
Taidehistoria
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Valokuvauksen perusteet
Verkkoviestinnän perusteet
Käyttöliittymät ja käytettävyys
Liikkuva kuva
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Yritysilme ja informaation visualisointi
Julkaisusarjan suunnittelu
Tuoteilmeen suunnittelu
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Kirjainmuotoilu
Tapahtumailmeen suunnittelu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
2D-animaatio
Portaali-ilmeen suunnittelu
Tarinankerronta
Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet
Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja
Elokuva, ääni ja animaatio
3D-kuvitus
Digitaalinen kuvitus
Studiovalokuvaus ja valaisu
Julkaisun suunnittelu
Julkaisujärjestelmät
Multimediatuotanto
3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Yritysgrafiikka
Informaation visualisointi
Piirustus, maalaus ja sommittelu
Valokuvauksen perusteet
Kuvanveisto
Mallipiirustus ja anatomia
Taidehistoria
3D-grafiikan perusteet
Reaaliaikaisen 3D-grafiikan perusteet
3D-animaation perusteet
Graafisen suunnittelun perusteet
Esituotanto
3D-animaatiohahmojen valmistaminen
2D-animaatio
Jälkikäsittely 1
Jälkikäsittely 2
3D-showreel
Internetin ja digitaalisen viestinnän historia
Käyttäjälähtöinen suunnittelu
Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu
Kehittäjälähtöinen suunnittelu
Tutkiva kehitystyö
Oppimisprojekti 1
Oppimisprojekti 2
Oppimisprojekti 3
Oppimisprojekti 4
Ohjelmointikielet ja -paradigmat
Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat
Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt
Teknologian luova soveltaminen
Käyttöliittymän testausmenetelmät
Uudet käyttöliittymät
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Orientoivat opinnot
Työelämän ruotsi
Suomen kieli ja viestintä
Markkinoinnin perusteet
Media-alan yritystoiminta ja juridiikka
Kuva ja kuvitus
Julkaisun ulkoasun suunnittelu
Visuaalinen markkinointiviestintä
Julkaisusarjan suunnittelu
Kampanjasuunnittelu
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Projektiopinnot 3
Lehden ulkoasun suunnittelu
Kirjan ulkoasun suunnittelu
Suoramarkkinointikampanja
Tapahtumailmeen suunnittelu
Pakkausmuotoilu
Palvelumuotoilu
Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja
Elokuva, ääni ja animaatio
Multimediatuotanto
Projektiopinnot 1
Projektiopinnot 2
Esituotanto
Jälkikäsittely 1
Jälkikäsittely 2
Erikoistumisprojekti
Oppimisprojekti 1
Oppimisprojekti 2
Oppimisprojekti 3
Oppimisprojekti 4
Innovaatio ja luovuus työelämässä
Mediatalous ja ansaintalogiikat
Syventävä design-ajattelu
Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu
Innovaatioprojekti
Kehittämisprojekti
Syventävien ammattiopintojen projekti 1
Syventävien ammattiopintojen projekti 2
Innovaatioprojekti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
KD11S1-1000
Koulutusohjelman yhteiset perusopinnot

(Valitaan kaikki )

35
XX00AB52 Orientoivat opinnot 3
XX00AB53 Työelämän ruotsi 3
XX00AB54 Ammatillinen englanti 3
KD00AD88 Suomen kieli ja viestintä 3
KD00AD89 Tietotekniset taidot 3
KD00AD90 Viestinnän perusteet 5
KD00AC30 Portfolio 3
KD00AD91 Markkinoinnin perusteet 3
KD00AD92 Media-alan yritystoiminta ja juridiikka 3
KD00AD93 Valmiudet opinnäytetyöskentelyyn 6
KD11S1-1001
Graafisen suunnittelun yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

45
KD00AD06 Graafisen suunnittelun perusteet 5
KD00AD07 Typografian perusteet 5
KD00AD08 Graafisen suunnittelun työkalut 5
KD00AD09 Taidehistoria 5
KD00AD10 Piirustus, maalaus ja sommittelu 5
KD00AD11 Valokuvauksen perusteet 5
KD00AD12 Verkkoviestinnän perusteet 5
KD00AD13 Käyttöliittymät ja käytettävyys 5
KD00AD14 Liikkuva kuva 5
KD11S1-1011
Graafisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
KD11S1-1012
Painetun median visuaalisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

75
KD00AD15 Kuva ja kuvitus 10
KD00AD16 Julkaisun ulkoasun suunnittelu 10
KD00AD17 Visuaalinen markkinointiviestintä 10
KD00AD18 Yritysilme ja informaation visualisointi 10
KD00AD19 Julkaisusarjan suunnittelu 5
KD00AD20 Kampanjasuunnittelu 5
KD00AD21 Tuoteilmeen suunnittelu 5
KD00AD22 Projektiopinnot 1 5
KD00AD23 Projektiopinnot 2 10
KD00AD24 Projektiopinnot 3 5
KD11S1-1013
Painotuotteiden ja visuaalisen markkinointiviestinnän suunnittelun vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
KD00AD25 Lehden ulkoasun suunnittelu 5
KD00AD26 Kirjan ulkoasun suunnittelu 5
KD00AD27 Kirjainmuotoilu 5
KD00AD28 Suoramarkkinointikampanja 5
KD00AD29 Tapahtumailmeen suunnittelu 5
KD00AD30 Pakkausmuotoilu 5
KD00AD31 Palvelumuotoilu 5
KD00AD32 2D-animaatio 5
KD00AD33 Portaali-ilmeen suunnittelu 5
KD00AD34 Tarinankerronta 5
KD11S1-1014
Digitaalisen median visuaalisen suunnittelun syventävät ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

95
KD00AD35 Multimedian koostamisen ja ohjelmoinnin perusteet 5
KD00AD36 Verkkojulkaiseminen ja sähköinen kampanja 5
KD00AD37 Elokuva, ääni ja animaatio 10
KD00AD38 3D-kuvitus 10
KD00AD39 Digitaalinen kuvitus 5
KD00AD40 Studiovalokuvaus ja valaisu 5
KD00AD41 Julkaisun suunnittelu 5
KD00AD42 Julkaisujärjestelmät 5
KD00AD43 Multimediatuotanto 10
KD00AD44 3D-animaatio ja liikkuvan kuvan jälkikäsittely 5
KD00AD45 Yritysgrafiikka 5
KD00AD46 Informaation visualisointi 5
KD00AD47 Projektiopinnot 1 10
KD00AD48 Projektiopinnot 2 10
KD11S1-1005
Visuaaliset perusopinnot

(Valitaan kaikki )

23
KD00AD10 Piirustus, maalaus ja sommittelu 5
KD00AD11 Valokuvauksen perusteet 5
KD00AD49 Kuvanveisto 3
KD00AD50 Mallipiirustus ja anatomia 5
KD00AD09 Taidehistoria 5
KD11S1-1006
3D-animaation ja -visualisoinnin perusteet

(Valitaan kaikki )

34
KD00AD51 3D-grafiikan perusteet 15
KD00AD52 Reaaliaikaisen 3D-grafiikan perusteet 6
KD00AD53 3D-animaation perusteet 10
KD00AD54 Graafisen suunnittelun perusteet 3
KD11S1-1007
3D-animaation ja -visualisoinnin syventävät opinnot

(Valitaan kaikki )

48
KD00AD55 Esituotanto 3
KD00AD56 3D-animaatiohahmojen valmistaminen 10
KD00AD57 2D-animaatio 6
KD00AD58 Jälkikäsittely 1 8
KD00AD59 Jälkikäsittely 2 6
KD00AD60 3D-showreel 6
KD00AD61 Erikoistumisprojekti 9
KD11S1-1003
Digitaalisen viestinnän yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

85
KD00AD62 Internetin ja digitaalisen viestinnän historia 5
KD00AD63 Käyttäjälähtöinen suunnittelu 12
KD00AD64 Yhteisöt ja kommunikaatiosuunnittelu 12
KD00AD65 Kehittäjälähtöinen suunnittelu 12
KD00AD66 Tutkiva kehitystyö 12
KD00AD67 Oppimisprojekti 1 8
KD00AD68 Oppimisprojekti 2 8
KD00AD69 Oppimisprojekti 3 8
KD00AD70 Oppimisprojekti 4 8
KD11S1-1004
Digitaalisen viestinnän vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
KD00AD71 Ohjelmointikielet ja -paradigmat 5
KD00AD72 Vaativat vuorovaikutteiset verkkoteknologiat 5
KD00AD73 Uudet teknologiat ja kehitysympäristöt 5
KD00AD74 Teknologian luova soveltaminen 5
KD00AD75 Informaatiosuunnittelu ja saavutettavuus 5
KD00AD76 Käyttöliittymän testausmenetelmät 5
KD00AD77 Uudet käyttöliittymät 5
KD00AD78 Toiminta kansainvälisissä verkostoissa 5
KD00AD79 Innovaatio ja luovuus työelämässä 5
KD00AD80 Mediatalous ja ansaintalogiikat 5
KD00AD81 Syventävä design-ajattelu 5
KD00AD82 Syventävä tuotanto- ja konseptiajattelu 5
KD11S1-1002
Projektiopinnot

(Valitaan kaikki )

65
KD00AD83 Innovaatioprojekti 10
KD00AD84 Kehittämisprojekti 10
KD00AD85 Syventävien ammattiopintojen projekti 1 15
KD00AD86 Syventävien ammattiopintojen projekti 2 15
KD00AD87 Innovaatioprojekti 15
KD11S1-1008
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
KD00AC61 Harjoittelu 1 15
KD00AC62 Harjoittelu 2 15
KD11S1-1009
Vapaavalintaiset opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
KD11S1-1010
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
KD00AC31 Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte 15
Siirry alkuun