Siirry suoraan sisältöön

Projektiopinnot: Tekstilähtöisen ohjaajantyön peruskurssiLaajuus (12 op)

Opintojakson tunnus: KE00CD11

Opintojakson perustiedot


Laajuus
12 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on yhden tekstianalyysimenetelmän oppiminen syvällisesti.

Opintojakson tavoitteena on oppia tunnistamaan teatterikentällä toimimiseen ja sen säännöstöihin liittyviä asioita (mm. työtavat, perinteet ja hiljainen tieto, tekijänoikeudet ja työehtosopimukset).

Lisäksi opintojaksolla on tavoitteena etsiä omaa ohjaajuusidentiteettiä ja oppia tapoja hyödyntää sitä osana omaa ammatti-identiteettiä teatteri-ilmaisunohjaajana.

Sisältö

Kurssi jakautuu kolmeen osaan:
1) tekstianalyysi ja sen käytön oppiminen työkaluna
2) kohtausharjoitukset ohjaajan ja näyttelijän työroolissa
3) opintojakson sisäiset demot

Opintojaksossa käytetään tekstimateriaalina jotakin helsinkiläisen teatterin ohjelmistossa opintojakson toteutusaikana esitettävää realistista näytelmätekstiä. Opintojakson päätteeksi käydään myös yhdessä katsomassa teatterin versio esityksestä.

Opintojaksolla opiskellaan yhden työkalun käyttö näytelmätekstin analysoimisessa. Tekstianalyysi tehdään aluksi yhteistyönä ryhmässä. Analyysissä pohditaan ohjaajan taustatyöhön liittyviä asioita, jotka nousevat taiteellisuuteen, työnjohtajuuteen, valtaan ja vastuuseen liittyvistä teemoista.

Yhteisen tekstianalyysin jälkeen siirrytään pienryhmiin, joissa jokainen ohjaa lyhyen kohtauksen näytelmästä sekä näyttelee toisten ohjaamissa kohtauksissa. Kohtaukset esitetään opintojakson sisäisenä demona.

Opintojakson alussa ja lopussa opettaja antaa yksityisohjaustunnin kullekin opiskelijalle erikseen.

Siirry alkuun