Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys ja yritystoimintaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: SO00AA41

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa yritystoiminnan perusteet. Opiskelija omaksuu yrittäjämyönteisen asenteen ja ymmärtää yritystoimintaan vaikuttavien tekijöiden merkityksen yritysten kannattavuuteen. Opiskelija pystyy vertaamaan eri markkinointikeinojen tuloksellisuutta. Opiskelija tuntee henkilöstöhallinnan perusteet, työlainsäädännön ja nykyaikaisten johtamismallien keskeiset sisällöt ja tavoitteet. Opiskelija ymmärtää laadun merkityksen niin tuotantoprosessissa, logistiikassa kuin palvelutuotannossa ja näkee sen yrityksen oleellisena kilpailutekijänä.

Sisältö

Kansantalouden perusteet ja keskeinen lainsäädäntö
Markkinoinnin tavoitteet ja kilpailukeinot, mm. laatu ja osaamisen tuotteistaminen
Kannattava yritystoiminta ja verkostot
Yrityksen talousprosessi
Sisäinen yrittäjyys ja yrittäjyysvalmiudet
Markkinointi ja markkinointistrategiat, kuluttajansuoja, laatu ja laadun muodostuminen.
Henkilöstöhallinto, työlainsäädäntö, optisen alan logistiikka, ,
johtaminen
Liikekirjanpidon perusteet, kannattavuus ja kustannusten hallinta, optikkoliikkeen tunnusluvut, katetuottolaskenta, hinnoittelu, budjetointi ja liiketoimintasuunnitelma.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija erittelee keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä perustelee valintojaan oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija erittelee oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija erittelee keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä perustelee valintojaan oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija erittelee oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija erittelee ja arvioi keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä tekee valintoja vertaillen vaihtoehtoja oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija arvioi oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Siirry alkuun