Siirry suoraan sisältöön

Modernit materiaalit ja niiden konservointiLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: KX00GD47

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee modernit materiaalit (ensisijaisesti muovimateriaalit) taiteessa ja kulttuurihistoriallisissa esineissä ja niiden kehityksen sekä käytön historian.

Opiskelija osaa arvioida modernien materiaalien ominaisuuksia ja käyttäytymistä.

Opiskelija ymmärtää modernien materiaalien ikääntymisen ja muutokset ja osaa toimia sen mukaisesti konservointitilanteessa.

Opiskelija osaa käytännössä testata ja analysoida moderneja materiaaleja ja arvioida niiden kuntoa konservointitoimenpiteitä silmällä pitäen.
Opiskelija osaa soveltaa aikaisempaa oppimaansa tietotaitoa ja valita sekä perustella sopivat konservointimenetelmät ja -materiaalit esineille

Opiskelija ymmärtää modernin ja nykytaiteen konservoinnin ongelma-alueet, dokumentointi-ja konservointitavat ja ongelmanratkaisun tavat sekä ymmärtää työelämäyhteyksien ja konservoinnin monialaisuuden tärkeyden ongelmaratkaisussa.

Sisältö

Opintojaksolla opiskelijat perehtyvät teoriassa ja käytännössä kulttuuriperintökohteissa käytettyihin moderneihin materiaaleihin, erityisesti muovimateriaaleihin, niiden historiaan ja tunnistukseen laboratoriossa, käyttämällä erilaisia analyysilaitteita ja tunnistustekniikoita.

• Teoriaosuudet ja käytännön materiaalitestaukset / analyysit laboratoriossa.
• Perehtyminen kultuurihistoriallisissa kohteissa käytettyihin ja käytettäviin materiaaleihin, niiden historiaan, käyttäytymiseen (ikääntymiseen), vaurioitumismekanismeihin ja ennaltaehkäisevään konservointiin.
• Perehtyminen moderneihin materiaaleihin sekä modernin ja nykytaiteen konservointiin, etiikkaan ja filosofiaan liittyvään kirjallisuuteen ja siihen liittyvä kirjallinen tehtävä.
• Konservointiprojekti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy hahmottamaan opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvän teorian. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja ymmärtää kurssin keskeisen sisällön. Opiskelija ymmärtää välttämättömät aiheeseen liittyvät teoreettiset ja soveltavat periaatteet. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hahmottaa hyvin opintojakson aiheen perusideat ja -käsitteistön. Opiskelija osoittaa hyvää teoreettisen ja soveltavan tiedon tuntemusta. Opiskelija osaa perustella asiantuntevasti tekemänsä valinnat ja käytäntöön soveltaminen etenee johdonmukaisesti ammattialan käytäntöjä noudattaen. Opiskelija hallitsee kokonaisuuden sekä teoriassa että käytännössä ja on saavuttanut hyvän tason tiedoissaan ja taidoissaan. Työskentely on ollut riittävän itsenäistä. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan ja osaa kriittisesti analysoida tätä tietoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee aihekokonaisuuden ja on saavuttanut erinomaisen tason tiedoissaan ja taidoissaan. Opiskelija osoittaa erinomaista teoreettisen ja soveltavan tiedon tuntemusta ja osaa soveltaa oppimaansa hyvin. Opiskelija kykenee laajaan itsenäiseen työskentelyyn sekä kirjallisten että taitoperustaisien tehtävien osalta. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan sekä tiedon analysointiin ja soveltamiseen. Opiskelija osallistuu keskusteluun argumentoidusti alan käsitteistöä käyttäen. Opiskelija osaa perustella asiantuntevasti tekemänsä valinnat ja käytäntöön soveltaminen etenee johdonmukaisesti ammattialan käytäntöjä noudattaen. Opiskelija työskentelee johdonmukaisesti ja itsenäisesti osoittaen oma-aloitteisuutta ja luovaa

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija pystyy hahmottamaan opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvän teorian. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja ymmärtää kurssin keskeisen sisällön. Opiskelija ymmärtää välttämättömät aiheeseen liittyvät teoreettiset ja soveltavat periaatteet. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Siirry alkuun