Mediasovellusten kehitysLaajuus (15 op)
Opintojakson tunnus: TX00CG59
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 15 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson jälkeen opiskelijalle pitäisi syntyä käsitys web-sovellusten perusolemuksesta sekä niiden tehokkaasta ja laadukkaasta tuotannosta. Opiskelija ymmärtää mediasovellusten keskeiset toteutusvaihtoehdot webissä ja osaa itsenäisesti määritellä hyviä sovellusratkaisuja.
-Asiakas-palvelin -malli
-Hakupalvelut ja hakukoneoptimointi
-Iteratiivinen, ketterä sovelluskehitys
-Kommunikaatio ja käytännöt ohjelmistotuotannossa
-MV* -arkkitehtuurit
-Ohjelmointirajapinnat (API)
-Palvelinratkaisujen skaalautuvuus
-Protokollat (HTTP, websocket, audio+video)
-Pilvipalvelualustat (software-as-a-service, platform-as-a-service)
-Sovelluskirjastot
-Sovelluksen rakentaminen, julkaisu ja paketointi
-Testaaminen
-Versionhallinta
Sisältö
Opintojakson keskiössä ovat web-sovellukset ja modernit sovelluskehitystyökalut. Webin liittyvän peruskäsitteistön osalta kurssin tavoitteena on luoda ymmärrys palvelimien ja asiakaskoneiden rooleista ja kommunikaatiomalleista. Sovelluskirjastojen sekä ohjelmointirajapintojen hyödyntämiseen syvennytään laaja-alaisesti.
Menetelmällinen fokus kurssilla on laadukkaassa, syklisessä ohjelmistotuotannossa moderneilla työkaluilla (versionhallinta, “buildaus”, testaus ja julkaisu pilvipalvelussa). Kurssilla tullaan tekemään runsaasti käytännön harjoittelua, jonka kautta pyritään saavuttamaan rutiinia ohjelmointiin. Kurssin aikana tullaan rakentamaan useita, mediaan ja vahvaan visualisuuteen orientuneita sovelluksia. Osana kurssia pyritään myös ottamaan haltuun aihepiirin liittyvä terminologia ja sovellusten kuvailu englanniksi.
Esitietovaatimukset
-Perustiedot asiakas- ja palvelinpuolen sovellusohjelmoinnista.
-Käytännön kokemusta asiakaspään kielistä (HTML, Javascript, CSS).
-Käyttäjäkokemuksen ja sovelluksen ulkoasun perusteet
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson minimitavoitteet. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
-Opiskelija ymmärtää webin perusteet
-Osaa rakentaa itsenäisesti sovelluksen
-Osaa perusteet sovelluskehityssyklistä
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa on joillakin alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa hyvin ohjelmistotuotannon käsitteitä, prosesseja ja menetelmiä.
Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen mediatekniikan alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
-Ymmärtää syvällisesti webin olemuksen
-Osaa itsenäisesti ottaa käyttöön API-rajapintoja
-Osaa itsenäisesti luoda näyttäviä sovellusratkaisuja
-Osaa ratkaista ongelmia ja rakentaa sovelluksia uusille sovellusalueille
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija osaa kiitettävästi ohjelmistotuotannon käsitteet, prosessit ja menetelmät. Opiskelijalla on valmiudet soveltaa oppimaansa työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen mediatekniikan alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
-Näyttää ja todentaa osaamisensa mielenkiintoisilla ja haastavilla sovellusratkaisuilla.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Lisätiedot
-