Siirry suoraan sisältöön

Virtaustekniikan ja lämmönsiirron jatkokurssiLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EX52

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa virtaustekniikan perusyhtälöitä ja mekaanisen energian taseita pumppujen ja putkistojen suunnittelussa ja mitoituksessa. Opiskelija ymmärtää kokoonpuristuvien virtausten, kompromoinnin ja tyhjiötekniikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa mitoittaa kaasuvirtauksien putkistoja ja laitteita.
Opiskelija syventää tietämystään lämmönsiirtoon ja haihdutukseen liittyvistä käsitteistä ja laitteista. Opiskelija osaa mitoittaa eri tietoteknisten työkalujen avulla lämmönsiirtimiä.

Sisältö

1. Putkistot, säiliöt ja putkivarusteet
2. Pumput ja niiden prosessitekninen mitoittaminen
3. Kokoonpuristuvat virtaukset
4. Puristuksen ja tyhjiötekniikan peruskäsitteet ja laitteet
5. Haihdutus ja lauhdutus
6. Monivaihehaihduttimet
7. Lämmönsiirtimien prosessitekninen mitoitus
8. Prosessisimulointi

Esitietovaatimukset

Virtaustekniikan ja lämmönsiirron perusteet
Prosessisuunnittelun perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt kvalitatiivisesti ja ratkaista niihin liittyviä suoraviivaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä tai kuvata aihepiiriin liittyvät käsitteet ja ilmiöt omin sanoin; hän osaa selittää, mihin ilmiöön liittyvät kaavat perustuvat tai mitä ne tarkoittavat ilmiön kannalta; hän osaa ottaa kantaa aihepiirin tehtävien ratkaisuissa saamiensa tulosten mielekkyyteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa mallintaa aihepiirin ilmiöitä, tapahtumia tms. mielekkäiden oletusten pohjalta sekä analysoida, arvioida ja muokata ratkaisuja ja mallia tarvittaessa.