Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeprosessit ja elintarvikeanalytiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EX45

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee elintarvikeprosesseja yleisellä tasolla ja on tietoinen niille ominaisista piirteistä. Opiskelija tietää elintarvikeprosesseihin ja raaka-aineisiin liittyvät vaatimukset. Opiskelija tuntee erilaisia elintarvikeprosesseihin liittyviä yksikköoperaatioita ja hallitsee niiden käyttöön ja valintaan vaikuttavia asioita.

Opiskelijalla on hyvä käsitys yleisimmistä elintarvikeprosesseista kokonaisuutena, hän tietää ja tunnistaa eri elintarvikeryhmien tuotteita ja tuntee alan teollisuutta. Opiskelija myös osaa soveltaa elintarvikkeiden valmistukseen liittyviä tekniikoita käytännössä.

Opiskelija tuntee elintarvikkeisiin liittyviä mittausmenetelmiä. Opiskelija osaa nimetä erilaisia elintarvikkeiden laadun ja ominaisuuksien mittareita ja käyttää niiden analysoimiseen erilaisia menetelmiä.

Sisältö

1. Elintarviketeollisuus ja erilaiset elintarvikeryhmät ja elintarvikkeet
2. Elintarvikeprosessit ja yksikköoperaatiot
3. Elintarvikkeiden ominaisuuksien määritykset

Esitietovaatimukset

Mikrobien maailma
Bio- ja geenitekniikka käytännössä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa:
1. etsiä tietoa alan tietolähteistä
2. osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet
3. osoittaa perehtyneisyyden keskeisiin ammattialan turvallisuuskäytänteisiin

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa:
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti
- etsiä tietoa ja käyttää kriittisesti tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
- suunnitella toimintaa turvallisuus huomioiden

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti
- perustella tietolähteiden käytön
- perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla
- toimia vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden

Lisätiedot

Laboratoriotyö elintarvikkeiden valmistukseen ja prosessointiin liittyen