Siirry suoraan sisältöön

Kestävä tuotekehitysLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EX42

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tuotekehityksen vaiheet ideasta tuotteeksi. Opiskelija osaa käyttää projektinhallinnan työkaluja tuotekehitysprojektissa.

Opiskelija osaa tiedostaa kuluttajaymmärryksen ja markkina-analyysin merkityksen uuden tuotteen kehittämisessä.

Opiskelija osaa huomioida kestävän kehityksen tuotekehityksessä (esimerkiksi elinkaariajattelun).

Sisältö

1. Tuotekehitysprojektin vaiheet ja projektinhallinta
2. Tuotekehitysprosessin sertifiointi
3. Kestävä tuotekehitys
4. Kuluttajaymmärrys tuotekehityksessä
5. Markkina-analyysi (liiketalous 1 op)

Esitietovaatimukset

Johdatus bio- ja elintarviketekniikkaan
Elintarvikeprosessit ja elintarvikeanalytiikka

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti