Skip to main content

Current Topics in Biotechnology and Food EngineeringLaajuus (5 cr)

Code: TX00DJ72

Credits

5 op

Objective

The student familiarizes himself or herself with different new and current products and phenomena in the field of biotechnology and chemical engineering. He or she understands the importance of new products for the field.

Content

Yearly varying and topical trends, products, business ideas in the field of biotechnology and food engineering.

- English 1 ECTS: job application process, making a video clip on a course-specific topic, academic style, course-specific vocabulary

Assessment criteria, satisfactory (1)

The student can name or describe different new biotechnology and food engineering applications on a general level.

Assessment criteria, good (3)

The student can describe, in his or her own words, different applications in the field of biotechnology and food engineering. He or she can explain the background and special features of the applications and take a stand on the significance and news value of the applications in question.

Assessment criteria, excellent (5)

The student can explain, in his or her own words, different new applications in the field of biotechnology and food engineering. He or she can analyze and discuss the significance of a new product (benefits and possible disadvantages) and compare different solution alternatives.

Assessment criteria, approved/failed

The student can name or describe different new biotechnology and food engineering applications on a general level.

Further information

The course contains studies of English (1,5 ECTS)

Enrollment

27.11.2023 - 31.12.2023

Timing

15.01.2024 - 15.03.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Minna Paananen-Porkka
  • Tiina Soininen
  • Pia-Tuulia Laine
Groups
  • BIO21
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM21S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Objective

Opiskelija tutustuu opintojakson aikana erilaisiin bio- ja elintarvikealan uusiin ja ajankohtaisiin tuotteisiin ja ilmiöihin. Opiskelija ymmärtää uusien tuotteiden merkityksen bio- ja elintarvikealalla.

Content

Vuosittain vaihtelevia ja ajankohtaisia biotekniikan ja/tai elintarvikealan uusia trendejä, tuotteita, liikeideoita.

- Englanti 1 op: työnhakuprosessi, videoklipin tekeminen kurssiin liittyvästä aiheesta, akateeminen tyyli, kurssikohtainen sanasto

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa nimetä tai kuvata yleisellä tasolla erilaisia uusia bio- ja elintarvikealan sovelluksia.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa kuvailla ja kertoa omin sanoin erilaisista uusista bio- ja elintarvikealan sovelluksista. Hän osaa selittää sovellusten taustaa ja ominaispiirteitä, ja pystyy ottamaan kantaa niiden merkitykseen ja uutuusarvoon.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa kertoa omin sanoin erilaisista uusista bio- ja elintarvikealan sovelluksista. Hän pystyy analysoimaan ja pohtimaan uuden tuotteen merkitystä (hyötyjä ja mahdollisesti haittoja) ja vertailemaan erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osaa nimetä tai kuvata yleisellä tasolla erilaisia uusia bio- ja elintarvikealan sovelluksia.

Further information

Opintojakso sisältää englannin opintoja (1,5 op)

Enrollment

28.11.2022 - 31.12.2022

Timing

09.01.2023 - 10.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Minna Paananen-Porkka
  • Jarmo Palm
  • Tiina Soininen
  • Pia-Tuulia Laine
Teacher in charge

Pia-Tuulia Laine

Groups
  • BIO20
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM20S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Objective

Opiskelija tutustuu opintojakson aikana erilaisiin bio- ja elintarvikealan uusiin ja ajankohtaisiin tuotteisiin ja ilmiöihin. Opiskelija ymmärtää uusien tuotteiden merkityksen bio- ja elintarvikealalla.

Content

Vuosittain vaihtelevia ja ajankohtaisia biotekniikan ja/tai elintarvikealan uusia trendejä, tuotteita, liikeideoita.

- Englanti 1 op: työnhakuprosessi, videoklipin tekeminen kurssiin liittyvästä aiheesta, akateeminen tyyli, kurssikohtainen sanasto

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa nimetä tai kuvata yleisellä tasolla erilaisia uusia bio- ja elintarvikealan sovelluksia.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa kuvailla ja kertoa omin sanoin erilaisista uusista bio- ja elintarvikealan sovelluksista. Hän osaa selittää sovellusten taustaa ja ominaispiirteitä, ja pystyy ottamaan kantaa niiden merkitykseen ja uutuusarvoon.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa kertoa omin sanoin erilaisista uusista bio- ja elintarvikealan sovelluksista. Hän pystyy analysoimaan ja pohtimaan uuden tuotteen merkitystä (hyötyjä ja mahdollisesti haittoja) ja vertailemaan erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osaa nimetä tai kuvata yleisellä tasolla erilaisia uusia bio- ja elintarvikealan sovelluksia.

Further information

Opintojakso sisältää englannin opintoja (1,5 op)

Enrollment

29.11.2021 - 06.01.2022

Timing

10.01.2022 - 11.03.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Minna Paananen-Porkka
  • Jarmo Palm
  • Markus Räsänen
  • Tiina Soininen
  • Pia-Tuulia Laine
Teacher in charge

Arto Yli-Pentti

Groups
  • TXM19S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
  • BIO19
    Bio- ja elintarviketekniikka

Objective

Opiskelija tutustuu opintojakson aikana erilaisiin bio- ja elintarvikealan uusiin ja ajankohtaisiin tuotteisiin ja ilmiöihin. Opiskelija ymmärtää uusien tuotteiden merkityksen bio- ja elintarvikealalla.

Content

Vuosittain vaihtelevia ja ajankohtaisia biotekniikan ja/tai elintarvikealan uusia trendejä, tuotteita, liikeideoita.

- Englanti 1 op: työnhakuprosessi, videoklipin tekeminen kurssiin liittyvästä aiheesta, akateeminen tyyli, kurssikohtainen sanasto

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa nimetä tai kuvata yleisellä tasolla erilaisia uusia bio- ja elintarvikealan sovelluksia.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa kuvailla ja kertoa omin sanoin erilaisista uusista bio- ja elintarvikealan sovelluksista. Hän osaa selittää sovellusten taustaa ja ominaispiirteitä, ja pystyy ottamaan kantaa niiden merkitykseen ja uutuusarvoon.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa kertoa omin sanoin erilaisista uusista bio- ja elintarvikealan sovelluksista. Hän pystyy analysoimaan ja pohtimaan uuden tuotteen merkitystä (hyötyjä ja mahdollisesti haittoja) ja vertailemaan erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osaa nimetä tai kuvata yleisellä tasolla erilaisia uusia bio- ja elintarvikealan sovelluksia.

Further information

Opintojakso sisältää englannin opintoja (1,5 op)