Siirry suoraan sisältöön

ValokuvausLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00ER42

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee kameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera-asetukset tilanteen mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä ja manipuloida valotusta tarvittaessa. Opiskelija osaa kuvata raakaformaattiin ja käsitellä kuvaa. Opiskelija kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin. Opiskelija osaa optimoida kuvan eri käyttöympäristöihin sopivaksi.

Sisältö

- digitaalisen valokuvauksen perusteet
- valaisun perusteet
- kuvankäsittelyn perusteet
- värihallinnan perusteet
- valokuvauksen alalajt

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeks

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 27.08.2023

Ajoitus

13.11.2023 - 28.11.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 20

Koulutus
  • Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Seppälä
Vastuuopettaja

Mika Seppälä

Ryhmät
  • KXE23S13D
    3d-animointi ja -visualisointi

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera-asetukset tilanteen mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä ja manipuloida valotusta tarvittaessa. Opiskelija osaa kuvata raakaformaattiin ja käsitellä kuvaa. Opiskelija kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin. Opiskelija osaa optimoida kuvan eri käyttöympäristöihin sopivaksi.

Sisältö

- digitaalisen valokuvauksen perusteet
- valaisun perusteet
- kuvankäsittelyn perusteet
- värihallinnan perusteet
- valokuvauksen alalajt

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeks

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 04.09.2022

Ajoitus

09.11.2022 - 22.11.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 20

Koulutus
  • Muotoilun tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Mika Seppälä
Vastuuopettaja

Mika Seppälä

Ryhmät
  • KXE22S13D
    3d-animointi ja -visualisointi

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera-asetukset tilanteen mukaan. Opiskelija osaa käyttää kameraa käsisäätöisenä ja manipuloida valotusta tarvittaessa. Opiskelija osaa kuvata raakaformaattiin ja käsitellä kuvaa. Opiskelija kykenee arvioimaan kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin. Opiskelija osaa optimoida kuvan eri käyttöympäristöihin sopivaksi.

Sisältö

- digitaalisen valokuvauksen perusteet
- valaisun perusteet
- kuvankäsittelyn perusteet
- värihallinnan perusteet
- valokuvauksen alalajt

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee hyvin kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeks

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee erinomaisesti digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee digikameran toiminnan ja osaa valita sopivat kamera- asetukset olosuhteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kameraa käsisäätöisenä sekä osaa manipuloida valotusta. Hän hallitsee raakaformaattiin kuvaamisen ja ymmärtää 16/24 bittisen kuvatiedoston edut. Opiskelija osaa arvioida kuviaan ja osaa jälkikäsitellä niitä tarvittaessa mm. väri- ja sävykorjailuin; osaa optimoida kuvan verkkoon ja tulosteeksi.