Siirry suoraan sisältöön

VirtuaalituotantoLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FQ07

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee virtuaalituotannon perusteita ja käsitteitä. Opiskelijalla on perustiedot virtuaalituotannon eri käyttötapojen mahdollisuuksista ja rajoitteista verrattuna perinteisempiin tuotantotapoihin. Hän tuntee virtuaalituotantoihin liittyviä alan standardeja ja osaa käyttää niiden toteuttamisessa tarvittavia työkaluja ja tekniikoita, joiden avulla voidaan luoda reaaliaikaisia virtuaalisia lavasteita sekä tuotetaan sisältöjä eri liikkuvan kuvan medioihin.

Sisältö

- tietokoneella toteutettavat virtuaalituotannot
- virtuaalistudioympäristöjen perusteet
- virtuaalituotannon työkalut ja menetelmät
- reaaliaikainen renderöinti
- pelimoottoreiden hyödyntäminen virtuaalituotannoissa
- virtuaalituotannon mahdollisuudet sekä rajoitteet muihin liikkuvan kuvan tuotantotapoihin verrattuna
- virtuaalituotanto kestävän kehityksen näkökulmasta

Esitietovaatimukset

3D-Grafiikka, 3D-Animaatio, Pelimoottorit liikkuvan kuvan tuotannoissa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee virtuaalituotannon perusteita sekä alaan liittyviä työkaluja, terminologiaa sekä työvaiheita. Hän osaa toteuttaa yksinkertaisen virtuaalituotantoprojektin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee virtuaalituotannon perusteita ja alaan liittyviä työkaluja, terminologiaa sekä työvaiheita. Hän osaa soveltaa oppimaansa luovasti. Hän osaa toteuttaa laadukaan virtuaalituotantoprojektin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee virtuaalituotantojen toteutuksen sekä osaa käyttää alan keskeistä terminologiaa. Hän hallitsee virtuaalituotannon eri työvaiheita ja osaa laadukkaasti soveltaa oppimaansa erilaisissa tuotantoympäristöissä. Hän kykenee itsenäisesti soveltamaan ja tutkimaan uusia tekniikoita harjoitustehtävien yhteydessä. Hän osaa toteuttaa korkealaatuisen virtuaalituotantoprojektin.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee virtuaalituotannon perusteita sekä alaan liittyviä työkaluja, terminologiaa sekä työvaiheita. Hän osaa toteuttaa yksinkertaisen virtuaalituotantoprojektin.