Siirry suoraan sisältöön

Vanhustyö: Vanhustyö

Opetussuunitelman tunnus: SXC15S1

Tutkintonimike
Geronomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2015
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Geronomikoulutuksen perustehtävänä on kouluttaa kokonaisvaltaisen vanhustyön osaajia, geronomeja, jotka tukevat hyvää ja osallistuvaa vanhenemista. Geronomi AMK edistää työssään ikäihmisten hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä. Koulutuksen myötä geronomiopiskelija kehittyy vanhustyön ammattilaiseksi, joka toiminnallaan kehittää tulevaisuuden vanhustyötä erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä mahdollistaa iäkkään ihmisen mielekkään elämän, osallisuuden ja toimijuuden vahvistumisen.
Geronomi (AMK) osaaminen muodostuu geronomi AMK -tutkinnon valtakunnallisissa kompetensseissa kuvatusta osaamisesta, jossa yhdistyvät yksilön tiedot, taidot ja valmiudet:
• Gerontologinen osaaminen ja eettiset periaatteet,
• voimavaralähtöinen ja kuntouttava työ,
• monialainen osaaminen ja toimiminen vanhustyön eri ympäristöissä,
• palvelujen ja niiden tarpeiden arviointi, koordinointi ja ohjaus hoivan, hoidon ja kuntoutuksen moniammatillisissa toimintaympäristöissä sekä
• vanhuspalvelujen tuotanto-, johtamis- ja kehittämistehtävät.
Valtakunnallisessa geronomi AMK- tutkinnon kompetensseissa määritelty osaaminen rakentuu kuudesta osaamisalueesta:
• Gerontologinen osaaminen,
• monialainen arviointiosaaminen,
• ohjausosaaminen,
• gerontologinen hoiva-, hoito ja kuntoutusosaaminen,
• palvelujärjestelmäosaaminen sekä
• johtamis-, kehittämis- ja laadunhallinta osaaminen.
Geronomi AMK -tutkinto tuottaa myös ARENEn (2010) määrittelemän tutkintojen yhteisen osaamisen, joka muodostuu seuraavista kompetensseista: oppimisen taidot, eettinen osaaminen, työyhteisöosaaminen, innovaatio-osaaminen ja kansainvälistymisosaaminen.
Tutkinnon perusteet
Geronomi AMK on sosiaali- ja terveysalan yhteinen ammattikorkeakoulututkinto, joka perustuu kansainvälisiin ja kansalliseen koulutuksen tasokuvauksiin, valtakunnallisiin vanhustyön strategioihin ja laatusuosituksiin, geronomi AMK -tutkinnon ja ARENEn valtakunnallisiin kompetensseihin, työelämälähtöisyyteen ja monialaiseen gerontologiseen tutkimustietoon.
Valmistuttuaan opiskelija on omaksunut alan keskeiset käsitteet ja teoreettisen tiedon, joita hän soveltaa työelämän erilaisissa tilanteissa. Hän kykenee kriittisyyteen ja innovatiivisuuteen moni-mutkaisten ja ennakoimattomien ongelmien ratkaisussa. Hänellä on valmiudet oman ja työryhmän osaamisen arviointiin ja kehittämiseen sekä jatkuvaan oppimiseen. (European Qualification Framework, EQF, taso 6).
Geronomiopinnoissa hyödynnetään opiskelijan olemassa olevaa, aiemmin hankittua osaamista (AHOT). Opiskelija tekee oman osaamiskartoituksensa, jonka avulla opiskelijan osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaksi tutkinnossa vaadittavaa osaamista.
Ammatti ja työtehtävät
Geronomi AMK työskentelee yksilö- ja ryhmäkohtaisessa asiakastyössä vanhustyön moniammatillisissa työryhmissä. Geronomi toimii vanhuspalvelujen tuottajana, koordinoijana, suunnittelijana ja kehittäjänä julkisella sektorilla, järjestöissä, säätiöissä ja yrityksissä.
Tutkinto-ohjelman tavoitteet
Koulutus perustuu näkemykseen ikäihmisestä aktiivisena toimijana omassa elämässään ja yhteisössään. Geronomin AMK osaaminen muodostuu monialaisesta gerontologisesta tiedosta ja tutkimuksesta sekä gerontologisen sosiaalialan- ja hoitotyön ja kuntoutuksen tiedon soveltamisesta.
Koulutuksen eri vaiheissa tarkastellaan ikääntymistä ja vanhustyötä sekä vanhuspalvelujen erityispiirteitä pääkaupunkiseudulla. Geronomi AMK soveltaa monipuolisesti erilaisia asiakastyön menetelmiä, tukee ikäihmisen sekä hänen läheistensä päivittäistä elämää, ohjaa heitä yksilöllisiin palveluihin, suunnittelee ja toteuttaa palveluja sekä arvioi palvelujen saatavuutta ja laatua.
Geronomin AMK teoreettinen ja käytännöllinen osaaminen syvenevät kehittämis-, innovaatio-, ja tutkimustoiminnan kautta. Hän arvioi vanhuspalvelujen tulevaisuuden kehittämistarpeita ja toimii palvelujen kehittäjänä monialaisessa yhteistyössä muiden vanhustyön toimijoiden kanssa.
Geronomin AMK tutkinto ja koulutus rakentuvat seuraavista lukukausittain etenevistä opintokokonaisuuksista ja osaamisalueista:
Gerontologinen osaaminen 30 op
Vanhuspalvelujen perusteet 30 op
Hyvä vanheneminen 30 op
Kotona asumisen tukeminen 30 op
Vanhustyön kehittäminen 30 op
Moniammatillinen vanhustyö 30 op
Geronomin ammatillisuuden syventyminen 30 op
Geronomiopiskelijan tutkiva ja kehittävä työote rakentuu työelämälähtöisessä oppimisessa ja monialaisessa yhteistyössä alan toimijoiden kanssa erilaisissa vanhustyön ympäristöissä. Opiskelijan osaaminen syvenee opintojen edetessä aloittelevasta toimijasta edistyneeseen toimijaan, siitä edelleen taitavaan toimijaan ja lopulta itsenäiseen toimijaan. Osaaminen kehittyy eri tasoille opiskeluvuosien ja opintokokonaisuuksien aikana.
Ensimmäisenä opiskeluvuotena gerontologisen osaamisen ja vanhuspalvelujen perusteiden
-opintokokonaisuuksissa opiskelijan oppimisessa painottuu aloitteleva toimija, jonka osaaminen muodostuu gerontologian perusteiden ja gerontologisen vanhustyön sekä ikäihmisen toimintakyvyn edistämisen perusteiden omaksumisesta.
Toisena vuonna hyvän vanhenemisen ja kotona asumisen tukeminen -opintokokonaisuuksissa osaaminen syvenee edistyneeseen toimijaan, joka soveltaa toiminnassaan gerontologista tietoa ja sitä osaamista, joka liittyy vanhustyöhön menetelmiin sekä ikäihmisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja vanhuspalveluihin.
Kolmantena vuonna vanhustyön kehittäminen ja moniammatillinen vanhustyö opintokokonaisuuksissa kehittyy taitava toimija, joka syventää palveluohjauksellista työotettaan ja hyödyntää moniammatillisen verkostotyön menetelmiä.
Neljäntenä vuonna geronomin ammatillisuuden syveneminen -opintokokonaisuudessa vahvistuu itsenäinen toimija, joka kykenee toteuttamaan, kehittämään ja johtamaan vanhuspalveluja ja työyhteisön toimintaa itsenäisesti. Hän myös osaa perustella ja analysoida asiantuntijuuttaan geronomina moniammatillisessa vanhustyössä.
Tutkinnossa oppiminen perustuu Oppijan polun tavoitteisiin, jotka ovat työelämälähtöinen oppiminen, KIT – tutkiva ja kehittävä oppiminen, elinikäinen oppiminen, monialaisuus ja kansainvälisyys. Pedagogista toimintaa ohjaavat yhteistoiminnallisen oppimisen ja projektioppimisen periaatteet. Tutkinnossa tarjotaan opintoja, jotka kehittävät verkosto-osaamista, kansainvälisyyttä, projektiosaamista, liiketoimintaosaamista, ympäristöosaamista, palveluosaamista sekä design-ajattelua.
Geronomi AMK -tutkinnon opintokokonaisuudet sisältävät opintojaksoja, jotka toteutetaan monialaisessa yhteistyössä muiden tutkinto-ohjelmien kanssa, esim. tutkinto-ohjelmien yhteiset opintojaksot, innovaatio-opinnot ja 15 op valinnaiset ja vapaasti valittavat opinnot. Valinnaisissa ja vapaasti valittavissa opinnoissa opiskelija voi laajentaa tutkinnon tarjoamaa osaamistaan omien tavoitteidensa mukaisesti. Opetus järjestetään soveltuvin osin projektityöskentelynä. Oppimisen lähtökohtana käytetään ammatillisista käytännöistä nousevia tilanteita ja ongelmia, joihin etsitään ratkaisuja erilaisissa työelämälähtöisissä toimintaympäristöissä ja kehittämishankkeissa.
Työelämälähtöisyys toteutuu vanhustyön erilaisissa ympäristöissä tapahtuvassa käytännön harjoittelussa (43 op) sekä opetukseen sisältyvissä projekteissa ja innovaatio-opinnoissa, joita toteutetaan yhteistyössä vanhustyön erilaisten toimijoiden ja työelämän kanssa. Projektitehtävien tavoitteet perustuvat työelämän kehittämistarpeisiin. Opiskelijat voivat suorittaa opintojaan myös Metropolia Ammattikorkeakoulun KIT-toiminnassa ja kehittämishankkeissa. Työelämän asiantuntijat toimivat opiskelijoiden harjoittelun ohjaajina sekä kumppaneina ja mentoreina työelämässä toteutuvassa opetuksessa, projekteissa ja kehittämishankkeissa.
Kansainvälisyys
Geronomiopiskelijalla on mahdollisuus opiskeluaikanaan osallistua eri tavoin kansainväliseen toimintaan. Vaihto-ohjelmien kautta opiskelija voi opiskella ulkomaisissa oppilaitoksissa tai suorittaa työelämäharjoittelun ulkomailla. Tutkinto-ohjelmassa vierailee luennoitsijoita ulkomaisista yhteistyökorkeakouluista ja opiskelijat voivat osallistua kansainvälisiin hankkeisiin. Teoriaopintojen ja harjoittelun yhteydessä opiskelija perehtyy kotikansainvälistymiseen. Englannin kielen opetus on integroitu osaksi ammatillisia opintoja.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Lukuvuoden 2015–2016 vanhustyön tutkinto-ohjelman osaamispohjainen opetussuunnitelma perustuu Oppijan polun tavoitteisiin ja pedagogisiin periaatteisiin, jotka on kuvattu tutkinnon kuvauksen ja tutkinto-ohjelman tavoitteiden yhteydessä. Opetussuunnitelman osaaminen perustuu aikaisempaan vanhustyön tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmiin vuodelta 2013–2014 ja 2014-2015, jonka valmistelu on perustunut yhteistyössä vanhustyön työelämänneuvottelukunnan kanssa toteutettuun arviointiin.
Lukuvuoden 2014–2015 opetussuunnitelmaan sisältyvää Oppijan polun rakennetta on arvioitu työelämäneuvottelukunnassa pääkaupunkiseudulla tarvittavan tulevaisuuden vanhustyön osaamisen ja opiskelijoiden palautteen pohjalta. Lisäksi valmistelussa on hyödynnetty aikaisempaa opintojakso ja opala -palautetta. Opetussuunnitelmassa on huomioitu myös vuonna 2012 päivitetyt valtakunnalliset Geronomin AMK -tutkinnon kompetenssit. Vanhustyön tutkinnon Oppijan polkua on suunniteltu yhteistyössä muiden tutkinto-ohjelmien kanssa, jotta oppimisessa voidaan hyödyntää monialaisia opintojaksoja ja projektioppimista. Lukuvuoden 2015-2016 opetussuunnitelman ajoitusta on tarkennettu 3 . ja 4. lukukausien osalta, jotta opetuksen toteutuminen tukee paremmin projektioppimista ja mahdollistaa koko lukukauden mittaiset, eri opintokokonaisuudet läpäisevät projektitoteutukset.

Opetussuunnitelman lähtökohdat
Vanhustyön tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma perustuu analyysiin ikäihmisten tulevaisuuden tarpeista ja ikääntymiseen liittyvästä viimeisimmästä tiedosta sekä niistä seuraavista vanhustyön ja -palvelujen tulevaisuuden kehittämistavoitteista. Tutkinto-ohjelmassa korostuu vanhustyön laaja-alainen osaaminen, mutta samalla ikääntymistä tarkastellaan erityisesti pääkaupunkiseudulla ja kaupunkimaisessa ympäristössä siten, että opintojen aikana käsitellään etenkin pääkaupunkiseudun vanhuspalvelujen muutoksia ja kehittämistarpeita.
Opetussuunnitelmassa on varauduttu pääkaupunkiseudun vanhuspalvelujen rakennemuutoksiin ja uusiin toiminta-alueisiin sekä niissä vaadittavaan vanhustyön osaamiseen (kotona asumisen tukeminen, yksiportainen palvelu- ja hoiva-asuminen, ennaltaehkäisevä toiminta, palveluohjaus ja -neuvonta, omaishoito, muistisairaiden hoito ja kuntoutus, ikäihmisten mielenterveys- ja päihdeongelmat).
Opetussuunnitelman valmistelu ja toteutus perustuvat työelämäyhteistyöhön. Opetusta toteutetaan yhteistyössä pääkaupunkiseudun vanhustyön toimijoiden kanssa. Opintojaksojen pedagogiset ratkaisut ja oppimis- ja projektitehtävät muodostuvat näin työelämän kehittämistarpeista. Opetussuunnitelmassa painotetaan ja tuetaan opiskelijan ammatillisen kasvun kehittämistä. Erilaisissa yhteistoiminnalliseen oppimiseen ja työelämälähtöisyyteen perustuvissa pedagogisissa ratkaisuissa ja projektityöskentelyssä edistetään opiskelijan kykyä kriittiseen ajatteluun ja arviointiin sekä ongelmanratkaisuun.
Monialainen oppiminen ja yhteistyö mahdollistuvat myös muiden tutkinto-ohjelmien kanssa toteutuvissa opintojaksoissa, innovaatio-opinnoissa sekä hanke- ja projektitoiminnassa. Opiskelijoiden valinnaisuus opinnoissa toteutuu mm. työelämä- ja hankeyhteistyössä tapahtuvissa opinnoissa, yksilöllisissä opintopoluissa sekä valinnaisissa opinnoissa. Opetussuunnitelmaan sisältyy yrittäjyysopintoja (oma opintojakso yhteistyössä muiden tutkinto-ohjelmien kanssa).
Geronomiopiskelijalla on mahdollisuus opiskeluaikanaan osallistua eri tavoin kansainväliseen toimintaan. Vaihto-ohjelmien kautta opiskelija voi opiskella ulkomaisissa oppilaitoksissa tai suorittaa työelämäharjoittelun ulkomailla. Tutkinto-ohjelmassa vierailee luennoitsijoita ulkomaisista yhteistyökorkeakouluista ja opiskelijat voivat osallistua kansainvälisiin hankkeisiin. Teoriaopintojen ja harjoittelun yhteydessä opiskelija perehtyy kotikansainvälistymiseen

Lisätiedot

Opetussuunnitelma on kopioitu ryhmän SXC15K2 opetussuunnitelmasta. Tässä opetussuunnitelmassa on muutettu opintojaksojen ajoituksia lukukausien 3 ja 4 kohdalla, mutta opintojaksojen sisältöä ei ole muutettu. Lukukaudelta 3 opintojakso Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen 10 op on siirretty lukukaudelle 4. Lukukaudelta 4 Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen 5 op ja Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia 5 op siirretty lukukaudelle 3.
Suoritettavat tutkinnot: Geronomi AMK
Tutkintojen taso: sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Erityispääsyvaatimukset:
Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset.
AHOTin erityisperiaatteet:
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.
Tutkintovaatimukset ja asetukset:
Katso Ammattikorkeakoulujen yleinen tutkintosääntö: http://opinto-opas.metropolia.fi/fileadmin/user_upload/Fi/Esittely/Saadokset/Tutkintosaanto_15_6_2010._suomi.pdf
Tutkinnon profiili:
Katso tutkinnon yleinen kuvaus.
Keskeiset oppimistulokset:
Keskeiset oppimistulokset on kuvattu opetussuunnitelmassa.
Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit:
Geronomi AMK työskentelee yksilö- ja ryhmäkohtaisessa asiakastyössä vanhustyön moniammatillisissa työryhmissä. Geronomi AMK toimii vanhuspalvelujen tuottajana, koordinoijana, suunnittelijana ja kehittäjänä julkisella sektorilla, järjestöissä, säätiöissä ja yrityksissä.
Pääsy jatko-opintoihin:
Mahdollisuus ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen (ylempi ammattikorkoeakoulututkinto ja yliopisto-opinnot). Myös erikoistumisopinnot.
Tutkinnon rakennetaulukko ja opintopisteet:
Rakennetaulukko ja opintopisteet on kuvattu opetussuunnitelmassa.
Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt:
Opintosuoritusten ja arvioinnin kriteerit löytyvät opintojaksojen suunnitelmien kohdalta. Opintojakson opettaja on vastuussa arvioinnista. Arviointikriteerit ja suoritustavat kerrotaan jokaisen opintojakson alussa.
Valmistumisen vaatimukset:
Opintojen suorittaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.
Opintojen toteuttaminen:
Opetus ja opintojaksot toteutetaan monimuoto-opetuksena.
Tutkintopäällikkö: Merja Reijonen
Tutkinto-ohjelman yhteyshenkilö:
Panu Karhinen
Tutkintovastaava
puh. +358207835961
email. panu.karhinen(at)metropolia.fi
Käyntiosoite:
Sofianlehdonkatu 5B,
001610 Helsinki
Postiosoite:
PL 4032
00079 Metropolia

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 Syksy 2017 Kevät 2018 Syksy 2018 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017 1. / 2017 2. / 2017 3. / 2018 4. / 2018 1. / 2018 2. / 2018
SXC15S1-1000
Gerontologinen osaaminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BU35 Oppimisen valmiudet 5
SX00BM34 Ikääntyminen 5
SX00BM35 Fyysinen vanheneminen 5
SX00BU36 Asiantuntijaviestintä ja tietotekniikka 5
SX00BM40 Vanhustyön ammatillisuus 5
SX00BM37 Lääketieteellisen osaamisen perusteet 5
SXC15S1-1001
Vanhuspalvelujen perusteet

(Valitaan kaikki )

30
SX00BY31 Kuntoutuminen monialaisena yhteistoimintana 5
SX00BM46 Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö 5
SX00BU37 Kehittämis- ja tutkimustoiminnan perusteet 5
SX00BM51 Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen 15
SXC15S1-1002
Hyvä Ikääntyminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BM86 Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia 5
SX00BM85 Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen 5
SX00BM73 Farmakologia ja lääkehoito 5
SX00BM78 Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö 15
SXC15S1-1003
Kotona asumisen tukeminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BM67 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen 10
SX00BM93 Ikäihminen kotiympäristössä 15
SX00BU39 Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen 5
SXC15S1-1004
Vanhustyön kehittäminen

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
XX00BH18 Innovaatioprojekti 10
SX00BU38 Kehittämis- ja tutkimustoiminnan syventävät opinnot 5
SX00BN10 Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä 5
SX00BU40 Opinnäytetyön suunnittelu 5
SX00BY59 Työelämän ruotsi 5
XX00BZ88 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 5
SXC15S1-1005
Moniammatillinen vanhustyö ja valinnainen opintokokonaisuus

(Valitaan opintopisteitä: 30)

30
SX00BN21 Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö 10
SX00BU42 Opinnäytetyön toteutus 5
O20300
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
SHXZA12 Lasten ja nuorten mielenterveystyö 3
SXXZB56 Uusien opiskelijoiden rekrytointi vaikuttavan viestinnän ja markkinoinnin keinoin 3
SXXZB22 Ruotsin valmennuskurssi 3
SXXZB21 Englannin valmennuskurssi 3
SXXZB55 EKG ja spirometria - tule oppimaan 3
SXXZA54 Kehitysmaaopinnot ja vaihto-opiskelu kehitysmaissa 3
SX00AA16 Infektiosairaudet terveydenhoitotyössä 3
SX00AA17 Kuvantaminen ja sädehoito 3
SX00AA19 Molekyylibiologian menetelmät 1 3
SXXZB46 Lääkematematiikan menetelmät 3
SX00AA11 Ravinto, liikunta ja terveet jalat - elämäntapaohjausta moniammatillisesti 3
SJXZA05 Hoitojalkineen valmistaminen ja yksilölliset muutostyöt 3
SX00AA07 Liikkuminen ja työskentely turvalliseksi osastolla 3
SXXZA96 Psyykkiset häiriöt aikuisiässä 3
SX00AA15 Ravinto, liikunta ja terveet jalat - elämäntapaohjausta moniammatillisesti 3
SX00AA08 Sport for all- soveltavaa liikuntaa erityisryhmille 3
SFXZA16 Teippauksen käyttömahdollisuuksia fysioterapiassa 3
SGXZA13 Terapeuttinen leikki 3
SOXZA07 Tieteellinen kirjoittaminen opinnäytetyön apuna ja tilastollisen analyysin toteuttaminen 3
SSXZA02 Ajankohtaista sosiaalipedagogiikasta 3
SOXZA05 Havaintopsykologian erityiskysymyksiä 3
SJXZA07 Jalkakoulu 3
SM00AA01 Kuulokojeen korvakappaleen ja yksilöllisten korvatulppien sekä yksilöllisten hammassuojien valmistus 3
SX00AA12 Onnellisuus - mistä on tutkimuksen mukaan kyse? 3
SXXZB69 Psyykkisesti oireileva nuori 3
SGXZA14 Puutarhatyö terapiana ja mielenvirkistyksenä 3
SM00AA02 Silmäproteesi 3
SXXZB37 Terveysliikunta 3
SSXZA53 Tukihenkilö- ja vapaaehtoistoiminta 3
SSXZA52 Työnohjaus työn kehittämisen menetelmänä 3
SC00AA01 Tuki- ja liikuntaelimistön tutkiminen ja dissektio 3
SOXZA06 Käytännönläheinen ruotsi ja englanti optikon työssä 3
SV00AA01 Muistelutyö ja narratiiviset menetelmät vanhustyössä 3
SO00AA03 Optiikan laskuharjoitukset optometristiopiskelijoille verkko-opiskeluna 3
SS00AA03 Lääkehoidon perusteet sosiaalialalla 3
SX00AA21 Sosiaalinen media 3
SV00AA87 Mielenterveys ja päihdetyö vanhustyössä 3
SV00AA88 Voimavaralähtöiset menetelmät muistisairaan ihmisen kuntoutuksessa ja hoidossa 3
SC00AA02 Triggerpiste ja pehmytkudostekniikat 1
SX00AA23 Toiminnallinen elämäntarinamenetelmä kuntoutuksessa 3
SS00AA04 Valokuvan menetelmät sosiokulttuurisen innostamisen työvälineinä 3
SS00AA05 Kasvatuskumppanuus varhaiskasvatuksessa 3
SSXZA37 Traumaattiset kriisit ja henkinen tuki 3
SX00AA27 Luovat menetelmät 3
SO00AA01 Silmälasikehykset tutuiksi 3
SXXZB59 Dysfagia - nielemisvaikeudet 3
SXXZB61 Diagnostisen ultraäänen turvallisuus 1
SRXXC08 Radiografiatyön täydentävät opinnot 3
SXXZB67 Terveysalan suomen intensiivikurssi 3
SRXZA15 Natiivikuvausten harjoittelu oppilaitoksessa 3
SRXZA17 Traumakuvantaminen 3
SX00AA28 Potilastietojen rakenteinen kirjaaminen sähköisessä Uranus -potilastietojärjestelmässä 2
SX00AA29 Synnyttäjän omat voimavarat käyttöön - vaihtoehtoja synnytyskivunlievitykseen 3
SX00AA18 Hoitotyön historia Suomessa ja maailmalla 3
SF00AA03 Tasapainon hallinta Basic Body Awareness Therapy –periaatteiden mukaan 3
SX00AA31 Arvot toimintamme takana 3
SXXZB45 Elämäntapaohjausta verkossa 4
SXXZB74 Kehitysmaaopinnot ja työskentely kehitysmaissa 3
SXXZB75 Kestävä kehitys 3
SXXZB76 Nuorten seksuaaliterveyden edistäminen 3
SXXZB77 Sjukhussvenska 3
SXXZB25 Ruotsia Tukholmassa - Svenska i Stockholm 3
SX00AA22 Neuropsykiatria 3
SX00AA44 Tietoisuustaidoilla terveyttä ja hyvinvointia 3
SC00AA47 Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen diagnostiikka ja manuaalinen hoito 3
SX00AA20 Moniammatillinen kävelyn arviointi ja analysointi 3
SF00AA01 Manuaalinen terapia 2 3
SX00AA09 Liikunta ikääntyneiden toimintakyvyn tukena 3
SX00AA02 Rentoutuminen 3
SG00AA28 Puhetta tukeva ja korvaava kommunikointi 3
SCXZA04 Palpaatiotaidot 3
SGXZA17 AAC, Puhetta tukeva ja korvaava kommunikaatio 3
SO40AA18 Työnohjaus osana työn kehittämistä 5
SXXZB79 Tilastollinen tutkimuskurssi 1
SXXZB88 Kaunis hymy 3
SXXZB89 Suunterveydenedistämisprojekti asepalvelukseen astuville 3
SXXZB90 Rokotusosaaminen 3
SXXZA89 Liikunta lapsen ja nuoren kehityksen ja toiminnan edistäjänä ja tukena-psykomotorinen näkökulma 3
SS00AA56 Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa 3
SX00AA48 Tietoisuustaidot, arvot ja luovat menetelmät 3
SX00AA49 Muistisairaan vanhuksen asumisen tukeminen ja palvelutarpeiden arviointi 3
SF00AA36 Kehotietoisuus fysioterapiassa Basic Body Awareness Therapy -periaatteiden mukaan 3
SS00AA55 Luottamus työntekijän, työyhteisön ja asiakkaan voimavarana 4
SXXZB92 Traditional Chinese Medicine 2
SX00AA43 Masentuneen auttaminen 3
SF00AA35 Psykomotoriikka ei katso ikää - liikunnasta iloa kaiken ikäisille 3
SX00AA47 Suomi toisena kielenä –keskustelukurssi 2
SX00AA24 Tuki- ja liikuntaelimistön radiologian perusteet 1
SXXZC99 Perinnöllisyystutkimukseen liittyvä molekyyligenetiikka 3
SXXZC98 Diabeetikoiden haavahoito 3
SXXZB97 Potilas röntgentutkimuksissa ja sädehoidossa 3
SXXZC97 Nursing care of the critically ill patient (adult) 3
SXXZD00 Vieraskielisen artikkelin lukeminen ja hyödyntäminen 1
SXXZD003 Alaraajan ja lantion manuaalinen terapia 3
SXXZD004 Manuaalinen tutkiminen ja hoito 2 3
SXXZD007 Yhteisötyö ja kansalaistoiminta 5
SXXZD008 Muistisairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen tunnistaminen 3
SXXZD009 Iloa ja itsetuntemusta - luovia menetelmiä ja luonnossa liikkumista 3
SXXZD010 Sosiaalinen kuntoutus 3
SXXZD011 Työnohjaus ja mentorointi työntekijän voimavarana 3
SXXZD012 Kehotietoisuus fysioterapiassa Basic Body Awareness terapian lähestymistapoja noudattaen 3
SXXZD13 Assuring and optimizing image quality 1
SXXZD14 The basic concepts, methods and process of evidence-based radiography 2
SX00AA45 Näkökyvyn merkitys toimintakykyyn 3
SC00AA57 Ammatillinen kehittyminen osteopatiassa 3
SXXZD015 Manuaalinen tutkiminen ja hoito 1 3
SXXZD016 Ajankohtaista moniammatillisessa maahanmuuttajatyössä 3
SXXXZB78 Tiedonhankintataitojen syventäminen 1 op 1
SXXXZD03 Lääkelaskujen vertaistutor-toiminta 1
SXXZD17 Kansainvälisen viikon järjestäminen 1
SXXZB94 Lääkematematiikka 1
SXXZD18 Ergonomia käyttäjäkeskeisessä suunnittelussa 2
SS00AA10 Työyhteisössä toimiminen 3
SSXXF03 Sosiaalialan työn johtaminen ja kehittäminen 4
SNXX0099 Clinical physiology 1
SXXZD017 Kehollisuutta maahanmuuttajatyöhön 6
SX00BE36 Ipadin hyödyntäminen oppimisessa 1
SX00BF06 Vieraskielisen artikkelin lukeminen ja tulosten hyödyntäminen 1
SX00BF07 Vieraskielisen artikkelin lukeminen ja tulosten hyödyntäminen 1
SX00BF08 Primary assessment in emergency situations 3
SX00BF22 Terveysalan suomen intensiivikurssi 3
SX00BF23 Vaihto-Enter ja muutakin hukassa? - tietotekniikan tukipajat 0
SX00BF24 Vaihto-Enter ja muutakin hukassa? - tietotekniikan tukipajat 1
SX00BF32 Yhteisötyö ja kansalaistoiminta 5
SX00BF33 Puhetta tukevat ja korvaavat kommunikaatiomenetelmät asiakastyössä (AAC-menetelmät) 3
SX00BF34 Koskettelukirja näkövammaisille lapsille 3
SX00BF36 Ajankohtaista sosiaalipedagogiikasta 3
SX00BF52 Musiikki, rytmi ja liike 3
SX00BF53 Kaikille avoin liikunta 3
SX00BF54 Lasten ja nuorten toimintakyvyn tukeminen monialaisesti 3
SX00BF55 Yrityksen perustaminen 3
SX00BF56 Yritystoiminnan kehittäminen 3
SX00BF57 Vertaisveturi ja Liikkeelle -koulutus 3
SX00BF62 Asiakaslähtöinen kuntoutus 3
SX00BF63 Ensiapukurssi EA 2 1
XX00AC53 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
SX00BG53 Keskustelusarja KASVU:n suunnittelu ja toteutus 3
SX00BG60 Hyvinvointiyrittäjyys 1
SX00BG61 Hyrrä-kymppi: kymmenen tunnin sprintti hyvinvointiyrittäjyyteen 1
SX00BG91 Laadukkaat verensiirrot -veren matka luovuttajalta potilaalle 3
SX00BH24 Puutarhatyö terapiana ja mielenvirkistyksenä 3
SX00BH25 Positiivinen psykologia 3
SX00BH26 Kuntosaliharjoittelu oman hyvinvoinnin tukena 3
SX00BH27 Vapaaehtoistyö osana ammatillista osaamista 0
SX00BH28 Käytännön kokemuksia maahanmuuttajatyöstä 3
SX00BH29 Sosiaalisesti kestävä kehitys varhaiskasvatuksen lähtökohtana 3
SX00BH30 Huonekalujen tuunaus omana ja asiakkaiden toimintana 3
SX00BH57 Intuitio ja luovuus innovaatioissa 3
SX00BH58 Leikkivä lapsi kuntoutuksessa - Playing Child in Rehabilitation 3
SX00BH59 Masentuneen auttaminen 2
SX00BH62 International week 2014 Creative Wellbeing - behind the scenes 1
SX00BH63 Moniammatillinen kävelyn arviointi ja analyysi 3
SX00BH64 Hammassuojien valmistus 1
SX00BH65 Kuulokojeen korvakappaleen ja yksilöllisten korvatulppien valmistus 3
SX00BH70 Portfolio-työpaja opiskelijan osaamisen tunnistamiseksi ja osoittamiseksi 3
SX00BH71 Englantia sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille 2
SX00CB24 Omaishoidon messujen suunnittelu ja toteutus 3
SX00CB33 Vahvistava luonto 3
SX00CB49 Hiilikuidun ja silikonin käyttökohteet ja työstö 3
SX00CB50 Kliinisten taitojen syventäminen 3
SX00CD24 Combating Risk Behaviour Among Youngsters 5
SX00CD02 Älykästä terveysteknologiaa 3
SX00CR31 Hoitotyön ammatillinen suomi 5
SX00DE18 Säteilyturvallisuus lääketieteellisissä toimenpiteissä avustavalle henkilöstölle 1
SXC15S1-1006
Geronomin ammatillisuuden syventäminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BN29 Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu 15
SX00BN31 Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu 5
SX00BN32 Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä 5
SX00BU43 Opinnäytetyön raportointi ja julkistaminen 5
Yhteensä 210 60 60 50 30 30 30 30 30 35 15 30 15 15 15 15 10 20 10 20 15 20 15 0 15 15

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Geronomi AMK kompetenssit (2013)

Geronomi AMK kompetenssit (vanhustyö)

Gerontologinen hoiva-, hoito- ja kuntoutusosaaminen
Oppimisen valmiudet
Asiantuntijaviestintä ja tietotekniikka
Lääketieteellisen osaamisen perusteet
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia
Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen
Farmakologia ja lääkehoito
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Ikäihminen kotiympäristössä
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Gerontologinen osaaminen
Ikääntyminen
Fyysinen vanheneminen
Vanhustyön ammatillisuus
Lääketieteellisen osaamisen perusteet
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia
Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Ikäihminen kotiympäristössä
Innovaatioprojekti
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Johtamis-, kehittämis- ja laadunhallinta osaaminen
Oppimisen valmiudet
Asiantuntijaviestintä ja tietotekniikka
Kehittämis- ja tutkimustoiminnan perusteet
Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen
Innovaatioprojekti
Kehittämis- ja tutkimustoiminnan syventävät opinnot
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Opinnäytetyön raportointi ja julkistaminen
Monialainen arviointiosaaminen
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia
Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen
Farmakologia ja lääkehoito
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Ikäihminen kotiympäristössä
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Ohjausosaaminen
Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia
Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen
Farmakologia ja lääkehoito
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Ikäihminen kotiympäristössä
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Palvelujärjestelmäosaaminen
Vanhustyön ammatillisuus
Kuntoutuminen monialaisena yhteistoimintana
Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Ikäihminen kotiympäristössä
Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Luokittelemattomat

2014 amk::tutkintoon johtava koulutus

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)

Ammattiopinnot
Ikääntyminen
Fyysinen vanheneminen
Vanhustyön ammatillisuus
Lääketieteellisen osaamisen perusteet
Kuntoutuminen monialaisena yhteistoimintana
Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö
Kehittämis- ja tutkimustoiminnan perusteet
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia
Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen
Farmakologia ja lääkehoito
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Ikäihminen kotiympäristössä
Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen
Innovaatioprojekti
Kehittämis- ja tutkimustoiminnan syventävät opinnot
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Opinnäytetyön raportointi ja julkistaminen
Harjoittelu
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Ikäihminen kotiympäristössä
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja julkistaminen
Perusopinnot
Oppimisen valmiudet
Asiantuntijaviestintä ja tietotekniikka
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Työelämän ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

amk::amk-tutkintojen kieliopinnot

AMK-tutkintoon johtavien opintojen tavoitteena on, että tutkinnon suorittaneella on riittävä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakoulusta 1129/2014, 4 §).

Ammatillinen englanti

Vieraan kielen kirjallinen ja suullinen taito, joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Suomi toisena kielenä
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Toinen kotimainen kieli (ruotsi)

Ruotsin kielen taito, joka julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) mukaan vaaditaan korkeakoulututkintoa edellyttävään virkaan kaksikielisellä virka-alueella ja joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen.

Työelämän ruotsi
Luokittelemattomat
Oppimisen valmiudet
Ikääntyminen
Fyysinen vanheneminen
Asiantuntijaviestintä ja tietotekniikka
Vanhustyön ammatillisuus
Lääketieteellisen osaamisen perusteet
Kuntoutuminen monialaisena yhteistoimintana
Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö
Kehittämis- ja tutkimustoiminnan perusteet
Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen
Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia
Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen
Farmakologia ja lääkehoito
Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö
Ikäihminen kotiympäristössä
Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen
Innovaatioprojekti
Kehittämis- ja tutkimustoiminnan syventävät opinnot
Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä
Opinnäytetyön suunnittelu
Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö
Opinnäytetyön toteutus
Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu
Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu
Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä
Opinnäytetyön raportointi ja julkistaminen

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
SXC15S1-1000
Gerontologinen osaaminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BU35 Oppimisen valmiudet 5
SX00BM34 Ikääntyminen 5
SX00BM35 Fyysinen vanheneminen 5
SX00BU36 Asiantuntijaviestintä ja tietotekniikka 5
SX00BM40 Vanhustyön ammatillisuus 5
SX00BM37 Lääketieteellisen osaamisen perusteet 5
SXC15S1-1001
Vanhuspalvelujen perusteet

(Valitaan kaikki )

30
SX00BY31 Kuntoutuminen monialaisena yhteistoimintana 5
SX00BM46 Vanhuspolitiikka, palvelut ja lainsäädäntö 5
SX00BU37 Kehittämis- ja tutkimustoiminnan perusteet 5
SX00BM51 Iäkkään ihmisen toimintakyvyn tukeminen 15
SXC15S1-1002
Hyvä Ikääntyminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BM86 Gerontologinen kuntoutus ja geronteknologia 5
SX00BM85 Muistisairaan ihmisen päivittäisen toimintakyvyn tukeminen 5
SX00BM73 Farmakologia ja lääkehoito 5
SX00BM78 Gerontologinen hoiva- ja hoitotyö 15
SXC15S1-1003
Kotona asumisen tukeminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BM67 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen 10
SX00BM93 Ikäihminen kotiympäristössä 15
SX00BU39 Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palvelujen tuottaminen 5
SXC15S1-1004
Vanhustyön kehittäminen

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
XX00BH18 Innovaatioprojekti 10
SX00BU38 Kehittämis- ja tutkimustoiminnan syventävät opinnot 5
SX00BN10 Mielenterveys, päihdetyö ja vammaisuus vanhustyössä 5
SX00BU40 Opinnäytetyön suunnittelu 5
SX00BY59 Työelämän ruotsi 5
XX00BZ88 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 5
SXC15S1-1005
Moniammatillinen vanhustyö ja valinnainen opintokokonaisuus

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
SX00BN21 Palveluohjaus ja vahvistava asiakastyö 10
SX00BU42 Opinnäytetyön toteutus 5
O20300
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala, vapaasti valittavat opinnot
0
SHXZA12 Lasten ja nuorten mielenterveystyö 3
SXXZB56 Uusien opiskelijoiden rekrytointi vaikuttavan viestinnän ja markkinoinnin keinoin 3
SXXZB22 Ruotsin valmennuskurssi 3
SXXZB21 Englannin valmennuskurssi 3
SXXZB55 EKG ja spirometria - tule oppimaan 3
SXXZA54 Kehitysmaaopinnot ja vaihto-opiskelu kehitysmaissa 3
SX00AA16 Infektiosairaudet terveydenhoitotyössä 3
SX00AA17 Kuvantaminen ja sädehoito 3
SX00AA19 Molekyylibiologian menetelmät 1 3
SXXZB46 Lääkematematiikan menetelmät 3
SX00AA11 Ravinto, liikunta ja terveet jalat - elämäntapaohjausta moniammatillisesti 3
SJXZA05 Hoitojalkineen valmistaminen ja yksilölliset muutostyöt 3
SX00AA07 Liikkuminen ja työskentely turvalliseksi osastolla 3
SXXZA96 Psyykkiset häiriöt aikuisiässä 3
SX00AA15 Ravinto, liikunta ja terveet jalat - elämäntapaohjausta moniammatillisesti 3
SX00AA08 Sport for all- soveltavaa liikuntaa erityisryhmille 3
SFXZA16 Teippauksen käyttömahdollisuuksia fysioterapiassa 3
SGXZA13 Terapeuttinen leikki 3
SOXZA07 Tieteellinen kirjoittaminen opinnäytetyön apuna ja tilastollisen analyysin toteuttaminen 3
SSXZA02 Ajankohtaista sosiaalipedagogiikasta 3
SOXZA05 Havaintopsykologian erityiskysymyksiä 3
SJXZA07 Jalkakoulu 3
SM00AA01 Kuulokojeen korvakappaleen ja yksilöllisten korvatulppien sekä yksilöllisten hammassuojien valmistus 3
SX00AA12 Onnellisuus - mistä on tutkimuksen mukaan kyse? 3
SXXZB69 Psyykkisesti oireileva nuori 3
SGXZA14 Puutarhatyö terapiana ja mielenvirkistyksenä 3
SM00AA02 Silmäproteesi 3
SXXZB37 Terveysliikunta 3
SSXZA53 Tukihenkilö- ja vapaaehtoistoiminta 3
SSXZA52 Työnohjaus työn kehittämisen menetelmänä 3
SC00AA01 Tuki- ja liikuntaelimistön tutkiminen ja dissektio 3
SOXZA06 Käytännönläheinen ruotsi ja englanti optikon työssä 3
SV00AA01 Muistelutyö ja narratiiviset menetelmät vanhustyössä 3
SO00AA03 Optiikan laskuharjoitukset optometristiopiskelijoille verkko-opiskeluna 3
SS00AA03 Lääkehoidon perusteet sosiaalialalla 3
SX00AA21 Sosiaalinen media 3
SV00AA87 Mielenterveys ja päihdetyö vanhustyössä 3
SV00AA88 Voimavaralähtöiset menetelmät muistisairaan ihmisen kuntoutuksessa ja hoidossa 3
SC00AA02 Triggerpiste ja pehmytkudostekniikat 1
SX00AA23 Toiminnallinen elämäntarinamenetelmä kuntoutuksessa 3
SS00AA04 Valokuvan menetelmät sosiokulttuurisen innostamisen työvälineinä 3
SS00AA05 Kasvatuskumppanuus varhaiskasvatuksessa 3
SSXZA37 Traumaattiset kriisit ja henkinen tuki 3
SX00AA27 Luovat menetelmät 3
SO00AA01 Silmälasikehykset tutuiksi 3
SXXZB59 Dysfagia - nielemisvaikeudet 3
SXXZB61 Diagnostisen ultraäänen turvallisuus 1
SRXXC08 Radiografiatyön täydentävät opinnot 3
SXXZB67 Terveysalan suomen intensiivikurssi 3
SRXZA15 Natiivikuvausten harjoittelu oppilaitoksessa 3
SRXZA17 Traumakuvantaminen 3
SX00AA28 Potilastietojen rakenteinen kirjaaminen sähköisessä Uranus -potilastietojärjestelmässä 2
SX00AA29 Synnyttäjän omat voimavarat käyttöön - vaihtoehtoja synnytyskivunlievitykseen 3
SX00AA18 Hoitotyön historia Suomessa ja maailmalla 3
SF00AA03 Tasapainon hallinta Basic Body Awareness Therapy –periaatteiden mukaan 3
SX00AA31 Arvot toimintamme takana 3
SXXZB45 Elämäntapaohjausta verkossa 4
SXXZB74 Kehitysmaaopinnot ja työskentely kehitysmaissa 3
SXXZB75 Kestävä kehitys 3
SXXZB76 Nuorten seksuaaliterveyden edistäminen 3
SXXZB77 Sjukhussvenska 3
SXXZB25 Ruotsia Tukholmassa - Svenska i Stockholm 3
SX00AA22 Neuropsykiatria 3
SX00AA44 Tietoisuustaidoilla terveyttä ja hyvinvointia 3
SC00AA47 Tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen diagnostiikka ja manuaalinen hoito 3
SX00AA20 Moniammatillinen kävelyn arviointi ja analysointi 3
SF00AA01 Manuaalinen terapia 2 3
SX00AA09 Liikunta ikääntyneiden toimintakyvyn tukena 3
SX00AA02 Rentoutuminen 3
SG00AA28 Puhetta tukeva ja korvaava kommunikointi 3
SCXZA04 Palpaatiotaidot 3
SGXZA17 AAC, Puhetta tukeva ja korvaava kommunikaatio 3
SO40AA18 Työnohjaus osana työn kehittämistä 5
SXXZB79 Tilastollinen tutkimuskurssi 1
SXXZB88 Kaunis hymy 3
SXXZB89 Suunterveydenedistämisprojekti asepalvelukseen astuville 3
SXXZB90 Rokotusosaaminen 3
SXXZA89 Liikunta lapsen ja nuoren kehityksen ja toiminnan edistäjänä ja tukena-psykomotorinen näkökulma 3
SS00AA56 Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa 3
SX00AA48 Tietoisuustaidot, arvot ja luovat menetelmät 3
SX00AA49 Muistisairaan vanhuksen asumisen tukeminen ja palvelutarpeiden arviointi 3
SF00AA36 Kehotietoisuus fysioterapiassa Basic Body Awareness Therapy -periaatteiden mukaan 3
SS00AA55 Luottamus työntekijän, työyhteisön ja asiakkaan voimavarana 4
SXXZB92 Traditional Chinese Medicine 2
SX00AA43 Masentuneen auttaminen 3
SF00AA35 Psykomotoriikka ei katso ikää - liikunnasta iloa kaiken ikäisille 3
SX00AA47 Suomi toisena kielenä –keskustelukurssi 2
SX00AA24 Tuki- ja liikuntaelimistön radiologian perusteet 1
SXXZC99 Perinnöllisyystutkimukseen liittyvä molekyyligenetiikka 3
SXXZC98 Diabeetikoiden haavahoito 3
SXXZB97 Potilas röntgentutkimuksissa ja sädehoidossa 3
SXXZC97 Nursing care of the critically ill patient (adult) 3
SXXZD00 Vieraskielisen artikkelin lukeminen ja hyödyntäminen 1
SXXZD003 Alaraajan ja lantion manuaalinen terapia 3
SXXZD004 Manuaalinen tutkiminen ja hoito 2 3
SXXZD007 Yhteisötyö ja kansalaistoiminta 5
SXXZD008 Muistisairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen tunnistaminen 3
SXXZD009 Iloa ja itsetuntemusta - luovia menetelmiä ja luonnossa liikkumista 3
SXXZD010 Sosiaalinen kuntoutus 3
SXXZD011 Työnohjaus ja mentorointi työntekijän voimavarana 3
SXXZD012 Kehotietoisuus fysioterapiassa Basic Body Awareness terapian lähestymistapoja noudattaen 3
SXXZD13 Assuring and optimizing image quality 1
SXXZD14 The basic concepts, methods and process of evidence-based radiography 2
SX00AA45 Näkökyvyn merkitys toimintakykyyn 3
SC00AA57 Ammatillinen kehittyminen osteopatiassa 3
SXXZD015 Manuaalinen tutkiminen ja hoito 1 3
SXXZD016 Ajankohtaista moniammatillisessa maahanmuuttajatyössä 3
SXXXZB78 Tiedonhankintataitojen syventäminen 1 op 1
SXXXZD03 Lääkelaskujen vertaistutor-toiminta 1
SXXZD17 Kansainvälisen viikon järjestäminen 1
SXXZB94 Lääkematematiikka 1
SXXZD18 Ergonomia käyttäjäkeskeisessä suunnittelussa 2
SS00AA10 Työyhteisössä toimiminen 3
SSXXF03 Sosiaalialan työn johtaminen ja kehittäminen 4
SNXX0099 Clinical physiology 1
SXXZD017 Kehollisuutta maahanmuuttajatyöhön 6
SX00BE36 Ipadin hyödyntäminen oppimisessa 1
SX00BF06 Vieraskielisen artikkelin lukeminen ja tulosten hyödyntäminen 1
SX00BF07 Vieraskielisen artikkelin lukeminen ja tulosten hyödyntäminen 1
SX00BF08 Primary assessment in emergency situations 3
SX00BF22 Terveysalan suomen intensiivikurssi 3
SX00BF23 Vaihto-Enter ja muutakin hukassa? - tietotekniikan tukipajat 0
SX00BF24 Vaihto-Enter ja muutakin hukassa? - tietotekniikan tukipajat 1
SX00BF32 Yhteisötyö ja kansalaistoiminta 5
SX00BF33 Puhetta tukevat ja korvaavat kommunikaatiomenetelmät asiakastyössä (AAC-menetelmät) 3
SX00BF34 Koskettelukirja näkövammaisille lapsille 3
SX00BF36 Ajankohtaista sosiaalipedagogiikasta 3
SX00BF52 Musiikki, rytmi ja liike 3
SX00BF53 Kaikille avoin liikunta 3
SX00BF54 Lasten ja nuorten toimintakyvyn tukeminen monialaisesti 3
SX00BF55 Yrityksen perustaminen 3
SX00BF56 Yritystoiminnan kehittäminen 3
SX00BF57 Vertaisveturi ja Liikkeelle -koulutus 3
SX00BF62 Asiakaslähtöinen kuntoutus 3
SX00BF63 Ensiapukurssi EA 2 1
XX00AC53 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
SX00BG53 Keskustelusarja KASVU:n suunnittelu ja toteutus 3
SX00BG60 Hyvinvointiyrittäjyys 1
SX00BG61 Hyrrä-kymppi: kymmenen tunnin sprintti hyvinvointiyrittäjyyteen 1
SX00BG91 Laadukkaat verensiirrot -veren matka luovuttajalta potilaalle 3
SX00BH24 Puutarhatyö terapiana ja mielenvirkistyksenä 3
SX00BH25 Positiivinen psykologia 3
SX00BH26 Kuntosaliharjoittelu oman hyvinvoinnin tukena 3
SX00BH27 Vapaaehtoistyö osana ammatillista osaamista 0
SX00BH28 Käytännön kokemuksia maahanmuuttajatyöstä 3
SX00BH29 Sosiaalisesti kestävä kehitys varhaiskasvatuksen lähtökohtana 3
SX00BH30 Huonekalujen tuunaus omana ja asiakkaiden toimintana 3
SX00BH57 Intuitio ja luovuus innovaatioissa 3
SX00BH58 Leikkivä lapsi kuntoutuksessa - Playing Child in Rehabilitation 3
SX00BH59 Masentuneen auttaminen 2
SX00BH62 International week 2014 Creative Wellbeing - behind the scenes 1
SX00BH63 Moniammatillinen kävelyn arviointi ja analyysi 3
SX00BH64 Hammassuojien valmistus 1
SX00BH65 Kuulokojeen korvakappaleen ja yksilöllisten korvatulppien valmistus 3
SX00BH70 Portfolio-työpaja opiskelijan osaamisen tunnistamiseksi ja osoittamiseksi 3
SX00BH71 Englantia sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille 2
SX00CB24 Omaishoidon messujen suunnittelu ja toteutus 3
SX00CB33 Vahvistava luonto 3
SX00CB49 Hiilikuidun ja silikonin käyttökohteet ja työstö 3
SX00CB50 Kliinisten taitojen syventäminen 3
SX00CD24 Combating Risk Behaviour Among Youngsters 5
SX00CD02 Älykästä terveysteknologiaa 3
SX00CR31 Hoitotyön ammatillinen suomi 5
SX00DE18 Säteilyturvallisuus lääketieteellisissä toimenpiteissä avustavalle henkilöstölle 1
SXC15S1-1006
Geronomin ammatillisuuden syventäminen

(Valitaan kaikki )

30
SX00BN29 Vanhustyön johtamisen ja kehittämisen harjoittelu 15
SX00BN31 Johtaminen ja vanhuspalvelujen laatu 5
SX00BN32 Geronomi ikäihmisten toimintaympäristöjen kehittäjänä 5
SX00BU43 Opinnäytetyön raportointi ja julkistaminen 5
Siirry alkuun