Operations ManagementLaajuus (5 cr)
Code: LC00FE55
Credits
5 op
Objective
The student understands the role of operations strategy and how organizations design products, services and processes and how operations are planned, controlled and developed in a sustainable way.
The student is able to recognize and apply operations performance metrics and improvement approaches such as lean management and quality management.
The student is able to perform production planning and execution process in an ERP-system and understands the benefits of using technologies such as robotics and IoT in processes and operations.
Content
- Operations strategy
- Process design and process mapping
- Product and Service Life Cycles
- Measuring operations performance
- Layout planning and flow
- Location Planning
- Process technology: automation, robotics and IoT
- Planning and controlling
- Production and capacity management
- Service and Digital Operations
- Operations improvement
- Lean Management
- Quality Management systems and ISO certification
- Production planning and execution process in ERP-systems
- Service Operations
- Approaches for operations improvement; Lean Management, Quality Management
Prerequisites
Supply Chain Management or equivalent basic studies
Assessment criteria, satisfactory (1)
The student has achieved the course objectives fairly. The student will be able to identify, define and use the course subject area’s concepts and models. The student understands the criteria and principles of the expertise development.
Assessment criteria, good (3)
The student has achieved the course objectives well, even though the knowledge and skills need improvement on some areas. The student is able to define the course concepts and models and are able to justify the analysis. The student is able to apply his/her knowledge in leisure, study and work situations. The student understands the importance of expertise in the field of business and is able to analyze his/her own expertise.
Assessment criteria, excellent (5)
The student has achieved the objectives of the course with excellent marks. The student masters commendably the course subject area’s concepts and models. The student is able to make justified and fluent analysis and to present concrete development measures. The student is well prepared to apply his/her knowledge in leisure, study and work situations. The student is able to analyze the business sector expertise and the development of his/her own expertise.
Assessment criteria, approved/failed
The student has achieved the course objectives fairly. The student will be able to identify, define and use the course subject area’s concepts and models. The student understands the criteria and principles of the expertise development.
Enrollment
06.05.2024 - 11.08.2024
Timing
26.08.2024 - 20.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
School of Business
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- English
Seats
20 - 35
Degree programmes
- Degree Programme in International Business and Logistics
Teachers
- Misa Bakajic
- Kaija Haapasalo
Teacher in charge
Suvi Moll
Groups
-
LXC23_SCM_AHalf of LXC23_SupplyChainManagement, Group A
-
LC22R_SCMIncoming DD Rennes 3rd year students Supply Chain Management
-
LB22S_SCMIncoming DD Stuttgart Supply Chain Management
-
LITO_VVVapaastivalittavat, liiketalous
-
LD22B_L_SCMIncoming DD Switzerland Supply Chain Management
Objective
Opiskelija ymmärtää operaatiostrategian roolin ja miten organisaatiot suunnittelevat tuotteita, palveluita ja prosesseja ja kuinka operaatioita suunnitellaan, kontrolloidaan ja kehitetään kestävällä tavalla.
Opiskelija kykenee tunnistamaan ja soveltamaan suorituskyvyn mittareita ja suorituskyvyn parannuskeinoja kuten Lean-johtamista ja laadunhallintaa.
Opiskelija kykenee tekemään tuotantosuunnittelua ja toimeenpanemaan toteuttamisprosesseja ERP-järjestelmässä sekä ymmärtää teknologioiden kuten robotiikan ja esineiden internetin hyödyt prosesseissa ja toiminnoissa.
Content
- Operaatiostrategia
- Prosessien suunnittelu ja kartoitus
- Tuotteiden ja palveluiden elinkaari
- Toiminnan suorituskyvyn mittaaminen
- Layoutin suunnittelu ja tuotannon virtaus
- Sijainnin suunnittelu
- Prosessiteknologia: automaatio, robotiikka ja esineiden internet
- Suunnittelu ja kontrollointi
- Tuotannon ja kapasiteetin hallinta
- Palvelut ja digitaaliset operaatiot
- Operaatioiden parantaminen
- Lean-johtaminen
- Laadunhallintajärjestelmät ja ISO sertifikaatti
- Tuotannon suunnittelu ja toteuttamisprosessit ERP-järjestelmissä
- Palvelutoiminnot
- Toiminnan parantamisen lähestymistavat; Lean Management, laadunhallinta.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Prerequisites
Toimitusketjun hallinta tai vastaavat perusopinnot
Enrollment
06.05.2024 - 11.08.2024
Timing
26.08.2024 - 20.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
1 op
Mode of delivery
80 % Contact teaching, 20 % Distance learning
Unit
School of Business
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- English
Seats
20 - 35
Degree programmes
- Degree Programme in International Business and Logistics
Teachers
- Misa Bakajic
- Kaija Haapasalo
Teacher in charge
Suvi Moll
Groups
-
LC22B_IB_MIncoming DD HWR Berlin, IBMAN Marketing
-
LITO_VVVapaastivalittavat, liiketalous
-
LXC23_SCM_BHalf of LXC23_SupplyChainManagement, Group B
-
LB22_HIncoming DD HTW Saarbrücken
Objective
Opiskelija ymmärtää operaatiostrategian roolin ja miten organisaatiot suunnittelevat tuotteita, palveluita ja prosesseja ja kuinka operaatioita suunnitellaan, kontrolloidaan ja kehitetään kestävällä tavalla.
Opiskelija kykenee tunnistamaan ja soveltamaan suorituskyvyn mittareita ja suorituskyvyn parannuskeinoja kuten Lean-johtamista ja laadunhallintaa.
Opiskelija kykenee tekemään tuotantosuunnittelua ja toimeenpanemaan toteuttamisprosesseja ERP-järjestelmässä sekä ymmärtää teknologioiden kuten robotiikan ja esineiden internetin hyödyt prosesseissa ja toiminnoissa.
Content
- Operaatiostrategia
- Prosessien suunnittelu ja kartoitus
- Tuotteiden ja palveluiden elinkaari
- Toiminnan suorituskyvyn mittaaminen
- Layoutin suunnittelu ja tuotannon virtaus
- Sijainnin suunnittelu
- Prosessiteknologia: automaatio, robotiikka ja esineiden internet
- Suunnittelu ja kontrollointi
- Tuotannon ja kapasiteetin hallinta
- Palvelut ja digitaaliset operaatiot
- Operaatioiden parantaminen
- Lean-johtaminen
- Laadunhallintajärjestelmät ja ISO sertifikaatti
- Tuotannon suunnittelu ja toteuttamisprosessit ERP-järjestelmissä
- Palvelutoiminnot
- Toiminnan parantamisen lähestymistavat; Lean Management, laadunhallinta.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Prerequisites
Toimitusketjun hallinta tai vastaavat perusopinnot