Siirry suoraan sisältöön

ElintarvikeanalytiikkaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: TF00AA34

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää eri ravintoaineiden määritysmenetelmien teoreettisen taustan.
-----
Opiskelija osaa valmistaa elintarvikkeista edustavan näytteen kemiallista määritystä varten. Hän osaa määrittää proteiinipitoisuuden Kjehldalin menetelmällä, rasvapitoisuuden Soxhlet-uutolla ja butyrometrimenetelmällä, kuitu- ja tuhkapitoisuuden AOAC:n menetelmillä sekä suolapitoisuuden ja happoluvun titraamalla.

Sisältö

Eri ravintoaineiden ja kosteuspitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista. Määritettävät ravintoaineet ovat proteiini-, rasva-, kuitu-, suola- ja/tai nitriittipitoisuudet. Tämän lisäksi määritetään esim. hilloista tuhka, happoluku ja Brix.
-----
Opiskelija tietää, että on myös muita kuin opintojaksolla käytettyjä laboratoriomenetelmiä ko. ravintoaineiden määrittämiseen ja hallitsee niiden teoriataustaa.

Esitietovaatimukset

Epäorgaaninen kemia, orgaaninen kemia ja elintarvikekemia

Lisätiedot

Luokkahuoneopetusta: 14 h
Laboratoriotöitä: 28 h
Harjoitustyö:
Tentti: 3 h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 80 h

Siirry alkuun