YhteisöviestintäLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: LE00AA79
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa nimetä yhteisön sisäisen ja ulkoisen viestinnän osa-alueet, keinot ja kanavat. Hän osaa kuvailla, miten hyvin suunniteltu ulkoinen ja sisäinen viestintä vaikuttaa yhteisön menestymiseen. Hän osaa ottaa osaa erilaisiin viestintätehtäviin, asettaa neuvottelutavoitteet, perustella näkemyksensä ja edustaa organisaatiotaan neuvottelussa. Hän osaa toimia työnhakuprosessin eri vaiheissa ja rooleissa ja viestiä yhteisössä sekä kirjallisesti että suullisesti suomen kielellä.
Sisältö
- sisäinen ja ulkoinen viestintä
- yhteisöviestinnän sidos- ja yhteistyöryhmät
- viestinnän suunnittelu, arviointi ja kehittäminen yhteisössä eri tasoilla
- neuvottelutaidot
- erilaiset viestintäkeinot, mm. tiedotteet, tiedotustilaisuudet, kokoukset ja henkilökohtainen yhteydenpito, työnhaun dokumentit
Esitietovaatimukset
Liike-elämän viestintä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.