Radiografian ja sädehoidon koulutusohjelma: Olletusajoitussuunnitelma
Opetussuunitelman tunnus: SR11S2
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 1.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2011
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
Koulutusohjelman tavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saa valmiudet radiografia- ja sädehoitotyön sekä lääkinnällisen säteilyn käytön asiantuntijuuteen ja laadun hallintaan. Hän pystyy seuraamaan oman alansa kehitystä ja hänellä on kyky suhteuttaa ammatillinen osaamisensa yhteiskunnan, sosiaali- ja terveysalan sekä radiografia- ja sädehoitotyön muutoksiin. Opiskelussa korostuvat työelämälähtöisyys, kansainvälisyys ja tulevaisuuden haasteet sekä reflektiivinen, kriittinen ja tutkimuksellinen työote, joka edellyttää käytännönläheistä tutkimus- ja kehittämistyön osaamista sekä kykyä elää jatkuvassa muutoksessa. Jokainen opiskelija suunnittelee ja kehittää ammatillista erityisosaamistaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) avulla.
Opinnot muodostuvat eri juonteista, jotka kuvaavat sitä ydinosaamista jolla varmistetaan, että opiskelija tutkinnon suoritettuaan omaa ammatillisen osaamisen, mitä työelämä edellyttää opintojen jälkeen. Tätä osaamista tukevat monipuoliset opetusmenetelmät ja oppimistehtävät. Eri opintojaksojen integroinnilla on sisällöistä muodostettu työelämälähtöisiä kokonaisuuksia, ja osa opinnoista hankkeistetaan työelämän kanssa. Osa opinnoista toteutetaan virtuaaliopetuksena.
Ominaispiirteet, joita koulutus vaatii
Röntgenhoitaja on kiinnostunut terveydenhuoltoalasta, on ihmisläheinen ja kontaktikykyinen.Kontaktit potilaiden kanssa ovat tyypillisesti lyhytaikaisia, on tärkeää, että kykenet luomaan heihin nopeasti luottamuksellisen suhteen.
Radiografia- ja sädehoitotyö edellyttää monitieteelliseen tietoon perustuvaa päätöksentekoa, jonka päämääränä on asiakkaan terveys ja hyvinvointi sekä optimaalinen lääketieteellisten kuvantamis- ja sädehoitomenetelmien käyttö. Työssä tarvittava tieto muuttuu jatkuvasti, mikä edellyttää röntgenhoitajalta ammattitaitonsa kehittämistä ja kykyä elää jatkuvassa muutoksessa.>
Ammatti ja työtehtävät
Moniammatillisissa työryhmissä röntgenhoitaja toimii asiantuntijana, kun asiakkaalle tehdään lääketieteellisiä kuvantamistutkimuksia ja toimenpiteitä tai kun hänelle annetaan sädehoitoa. Radiologisissa yksiköissä ja sädehoito-osastoilla röntgenhoitaja vastaa osaltaan asiakkaan hoidosta. Röntgenhoitajalta edellytetään ongelmaratkaisukykyä sekä kliinisten hoitotoimenpiteiden toteuttamista. Työssä edellytetään huipputeknologian ja ihmisläheisen työskentelyn osaamista. Korkeantason teknologian käyttö edellyttää röntgenhoitajalta tieto-, viestintä- ja automaationtekniikan osaamista sekä matematiikan, fysiikan, lääketieteellisen teknologian tiedon soveltamista. Terveydenhuoltoa palvelevissa yrityksissä röntgenhoitajan tehtävät painottuvat tuotekehittelyyn, markkinointiin ja koulutukseen. Röntgenhoitaja voi myös työskennellä säteilyn asiantuntijatehtävissä erityisesti säteilyn käyttöä koskevissa asioissa.
Lisätiedot
Yhteystiedot
Lehtori
Heidi Varonen
Puh. (09) 0207835709, 0403347283
heidi.varonen[at]metropolia.fi
Opetussuunnitelma on käsitelty Radiografian ja sädehoidon koulutusohjelman neuvottelukunnassa.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
amk::tutkintoon johtava koulutus
Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)