Siirry suoraan sisältöön

Optiikan sovellutkset hyvinvointitekniikassaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: TH00AA16

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee optisen tekniikan perusteet ja tärkeimät sovellutukset hyvinvointitekniikassa. Opiskelija tuntee valon ominaisuudet, värit ja niiden esittämistavat, kuvaformaatit, valokuidun toiminnan, lasereiden ja optisten vastaanotinten toiminnan. Hän osaa laskea ja mitata valon voimakkuutta ja tehoa, suorittaa laskelmia optisten järjestelmien mitoittamiseksi, ja osaa pystyy toimimaan laserturvallisuudesta vastaavana diagnostiikka- ja hoitoympäristöissä. Opiskelija tuntee optiikan ja lasereiden tärkeimmät sovellutusalueet hyvinvointitekniikassa.

Sisältö

Valon ominaisuudet ja yksiköt, värit ja niiden esittäminen, digi- ja röntgenkuvien formaatit, videon käyttö. Valokuitutyypit ja ominaisuudet, lasereiden ja optisten vastaanottimien toiminta, lähetin- ja vastaanotintehon mitoitus, laserturvallisuuden perusteet. Tähystysendoskoopit, hoitolaserit.

Esitietovaatimukset

XX00AA65, Magnetismi
XX00AA66, Värähtelyt ja aaltoliike
XX00AA75, Elektroniset järjestelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee valon ominaisuudet, digi- ja röntgenkuvien formaatit, lasereiden perusteet ja hallitsee laserturvallisuuden. Opiskelija tuntee tärkeimpien optiikkaan perustuvien diagnostiikka- ja hoitolaitteiden periaatteen ja osaa laskea tehoja optisissa järjestelmissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee valon ominaisuudet, värien määrittelyn ja digi- ja röntgenkuvien formaatit hyvinvointitekniikassa. Opiskelija ymmärtää lasereiden toiminnan ja hallitsee laserturvallisuuden ja osaa laskea ja mitoittaa optisia järjestelmiä sovellettaessa niitä uusiin sovellutuksiin. Opiskelija tuntee tärkeimpien optiikkaan perustuvien diagnostiikka- ja hoitolaitteiden toiminnan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee valon ominaisuudet, värien määrittelyn ja digi- ja röntgenkuvien formaatit hyvinvointitekniikassa sekä osaa rakentaa videota hyödyntäviä järjestelmiä. Opiskelija hallitsee lasereiden toiminnan ja laserturvallisuuden ja pystyy konfiguroimaan laitteita. Opiskelija osaa ratkaista optiikkaan ja siihen liittyvään elektroniikkaan liittyviä laskuja, ja osaa mitoittaa optisia järjestelmiä sovellettaessa niitä uusiin sovellutuksiin. Opiskelija tuntee laajasti optiikkaan perustuvien diagnostiikka- ja hoitolaitteiden toimintaa.

Lisätiedot

Opintojakson nimi päivitetty OPS2008-2011 liitoksiin vaikuttaen vastaamaan korjattua sisältökuvausta ja toteusta.
Aiempi nimi Optinen tiedonsiirto.

Siirry alkuun