Siirry suoraan sisältöön

LaatutekniikkaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: TM00AD12

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee laadun käsitteen, asiakkaan keskeisen aseman laatua määriteltäessä, yritysjohdon vastuun ja henkilöstön osallistumisen laadun tuottamiseen, laatuosaston tehtävät sekä laadun tilastollisen luonteen.
Opiskelija tuntee tärkeimmät laatutyökalut, Six Sigman, tilastollisen laadunvalvonnan ja laatujärjestelmän periaatteet.
Hän ymmärtää laadun yhteyden lean filosofiaan ja jatkuvan parantamisen periaatteeseen.
Opiskelija ymmärtää mittausepävarmuuden käsitteen sekä kalibroinnin merkityksen mittausten vertailukelpoisuuden kannalta.

Sisältö

1. Laadun käsite ja laatufilosofiat
2. Laatutyökaluja
3. Six Sigma
4. Tilastollinen laadunvalvonta
5. Laatujärjestelmät
6. Lean käsitteen yhteys laatuun
7. Mittausvirheet ja mittausepävarmuus, kalibrointi

Esitietovaatimukset

Valmistustekniikka 1, 2

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1. Opiskelija ymmärtää laadun käsitteen, asiakkaan keskeisen aseman laatua määriteltäessä, yritysjohdon vastuun ja henkilöstön osallistumisen laadun tuottamiseen, laatuosaston tehtävät sekä laadun tilastollisen luonteen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

1. Opiskelija ymmärtää laadun käsitteen, asiakkaan keskeisen aseman laatua määriteltäessä, yritysjohdon vastuun ja henkilöstön osallistumisen laadun tuottamiseen, laatuosaston tehtävät sekä laadun tilastollisen luonteen.
2. Opiskelija tuntee tärkeimmät laatutyökalut, laatujärjestelmän periaatteet, laadun yhteyden lean filosofiaan ja jatkuvan parantamisen periaatteeseen, mittausvirheet ja mittausepävarmuuden käsitteen

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

1. Opiskelija ymmärtää laadun käsitteen, asiakkaan keskeisen aseman laatua määriteltäessä, yritysjohdon vastuun ja henkilöstön osallistumisen laadun tuottamiseen, laatuosaston tehtävät sekä laadun tilastollisen luonteen.
2. Opiskelija tuntee tärkeimmät laatutyökalut, laatujärjestelmän periaatteet, laadun yhteyden lean filosofiaan ja jatkuvan parantamisen periaatteeseen, mittausvirheet ja mittausepävarmuuden käsitteen
3. Opiskelija tuntee Six Sigman, tilastollisen laadunvalvonnan periaatteet sekä kalibroinnin merkityksen mittausten vertailukelpoisuuden kannalta.

Siirry alkuun