Siirry suoraan sisältöön

Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikkaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00BY93

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää taseajattelua ja pystyy määrittelemään elintarvikeprosessien aine- ja energiataseita sekä ratkaisemaan niitä.
Opiskelija oppii opintojaksolla käsiteltävät lämmönsiirto- ja virtaustekniikkaan liittyvät käsitteet siten, että pystyy ratkaisemaan niihin liittyviä keskeisiä ongelmia, soveltamaan tietojaan aineopinnoissa ja hyödyntämään osaamistaan tulevissa työtehtävissä.
Opiskelija saavuttaa oman alan opinnoissa tarvittavan osaamistason yhtälöryhmissä, matriiseissa ja vektorilaskennassa. Lisätavoitteena on vahvistaa opiskelijan laskennallista ATK-osaamista.

Sisältö

1. Aine- ja energiataseiden laskenta
2. Yhtälöparien ratkaiseminen
3. Matriisilaskenta
4. Lineaaristen yhtälöryhmien ratkaiseminen
5. Vektorilaskenta
6. Tietokoneavusteinen matematiikka
7. Hydrostatiikka ja -dynamiikka
8. Virtaussysteemin mitoitus
9. Lämmönsiirtotavat
10. Lämmönsiirtimet
11. Epästationäärinen lämmönsiirto
12. Fysiikkaa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Siirry alkuun