Siirry suoraan sisältöön

BioprosessitekniikkaLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: TX00BP82

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan ja bioteknisten yksikköoperaatioiden merkityksestä ja osuudesta bioteknisissä prosesseissa. Opiskelija tuntee biomateriaalien vaikutukset prosesseihin, tuntee fermenttorin ja aseptiset ratkaisut sekä ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen. Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen. Opiskelija oppii yleisimpien bioprosessiteollisuudessa käytettävien yksikköprosessien periaatteet ja valittujen prosessien mitoitusmenetelmiä sekä mitoituksissa tarvittavia matemaattisia taitoja. Lisäksi opiskelija perehtyy bioalan ammatilliseen englanninkieleen.
Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan ryhmätyönä bioteknisen tuotantoprosessin laboratoriomitassa.
Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.

Sisältö

1. Biomateriaalien ominaisuudet
2. Fermentointitekniikan merkitys
3. Fermenttorit ja fermentointitavat
4. Yksikköoperaatiot ja niiden valinta
5. Differentiaali- ja integraalilaskentaa
6. Yhtälöryhmät ja matriisit
7. Tilastollisia menetelmiä
8. Biotekniikan ympäristösovellukset
9. Projekti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Siirry alkuun