Biomateriaalien ominaisuudetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00BP11
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on perehtynyt erilaisten biomateriaalien ominaisuuksiin, tuotantotekniikoihin ja käyttömahdollisuuksiin.
Opiskelija ymmärtää luonnon raaka-aineissa tapahtuvat entsyymireaktiot sekä keinot niiden estämiseksi että vahvistamiseksi. Hän tietää entsyymien käyttömahdollisuudet ja käyttötavan yleisimmissä olemassa olevissa teollisuus- ja analyysisovelluksissa.
Opintojakson aikana opiskelija tutustuu uusiin materiaaleihin (kuten esimerkiksi puupohjaiset raaka-aineet, nanomateriaalit, mikrobiperäiset energialähteet). Hän ymmärtää materiaalien mahdollisuudet ympäristöongelmien ratkaisussa.
Sisältö
1. Eri biomateriaalien ominaisuudet ja käyttömahdollisuudet, niiden biohajoavuus ja kierrätettävyys
2. Eri entsyymiryhmien sovellukset elintarvike-, puunjalostus lääke-, tekstiili- ja kemianteollisuudessa sekä entsyymien käyttö analytiikassa
3. Uusien materiaalien käyttömahdollisuudet biotekniikassa ja elintarviketeknologiassa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tieto johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti