Siirry suoraan sisältöön

RavitsemusoppiLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: B0093

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää eri ravintoaineiden merkityksen elimistössä ja tietää, mistä elintarvikkeista mitäkin ravintoainetta saa. Opiskelija ymmärtää, miten eri ruoanvalmistusmenetelmät vaikuttavat niiden ravintoainepitoisuuksiin. Opiskelija tunnistaa oman ruokavalionsa heikkoudet ja vahvuudet.
-----
Opiskelija osaa käyttää Nutrica-ravintolaskentaohjelmaa ravintoainetietojen löytämiseen ja ruokavalio-ohjeiden antamiseen.

Sisältö

Ravintoaineiden tehtävät elimistössä. Ravintoaineista käydään läpi hiilihydraatit erityisesti kuidun merkitys, rasvat, erityisesti rasvojen laatu ja kolesteroli, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet. Ruoansulatus ja imeytyminen. Energian saanti ja kulutus. Eri elintarvikkeiden ravintoainemäärät. Prosessoinnin vaikutus ravintoainepitoisuuksiin. Terveen ihmisen terveyttä edistävä ruokavalio verrattuna keskimääräiseen suomalaiseen ruokavalioon.
-----
Edellä mainittujen ydinainesalueiden yksityiskohtaisempi osaaminen ja useampiin eri tilanteisiin soveltaminen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia

Lisätiedot

Luokkahuoneopetusta: 28 h
Laboratoriotöitä: 15 h
Harjoitustyö: 10 h
Tentti: 3 h
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 38 h
Yhteensä: 93 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -

Siirry alkuun