InnovaatioprojektiLaajuus (10 op)
Opintojakson tunnus: KE00AC26
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 10 op
Osaamistavoitteet
OPISKELIJA:
- tuntee innovatiiviseen prosessiin liittyvät vaiheet ja kehittämisedellytykset.
- tuntee hyvin työelämän ongelmanratkaisu- ja vuorovaikutustaitoja sekä niiden merkitystä työelämän kehittämisessä ja innovatiivisessa toiminnassa.
- tunnistaa kohderyhmiä, asiakaspintoja ja niiden ajankohtaisia kysymyksiä.
- tietää oman ammattialansa keskeiset verkostot, tuntee soveltavan teatterin ajankohtaisia suuntauksia ja osaa paikantaa oman osaamisensa suhteessa niihin.
- osaa yhden alaansa sopivan yritys- tai yhteisömuodon hallinnollisen rakenteen ja siihen liittyvät käytännöt.
- osaa hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan. - kehittää muiden toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
- osaa muotoilla prosessissa syntyvän idean tai osaamisen tuotteeksi tai hankkeeksi kohderyhmän tarpeisiin.
- osaa käyttää mediaa oman harjoitusyrityksensä markkinoinnin välineenä.
- osaa tehdä harjoitusyrityksensä toiminnan sisällöistä www-sivut.
Sisältö
Innovaatio- ja työelämäosaamiseen sekä oman ammatti-identiteetin rakentamiseen keskittyvät innovaatio-opinnot toteutetaan opiskelijoiden muodostamissa yrityshautomoissa. Näissä hautomoissa opiskelijat toimivat pääsääntöisesti pienryhmissä, joilla on oma valmentaja. Ryhmät valitsevat haluamansa yritysmuodon, jonka toimintaa simuloivassa työkulttuurissa he oppivat yrityksen toimintaperiaatteet ja kehittävät yhteisesti yrityksen tuotteet ja niihin liittyvän markkinoinnin. Opiskelijat rakentavat kuvitteellisen yrityksensä www -sivujen sisällön ja hyödyntävät niiden tekemisessä aiemmin tekemäänsä e-portfoliota. Opintokokonaisuudessa sovelletaan opinnoissa aiemmin opittuja asioita. Kehitetään osaamista uusiin sovellusalueisiin ja toimitaan moniammatillisessa toimintaympäristössä yhteistyössä työelämän edustajien kanssa.
Opiskellaan myös työelämään ja innovaatiotoimintaan liittyvien vuorovaikutustaitoja ja ryhmädynaamisia ilmiöitä sekä teoriassa että käytännön tilanteissa. Projekti- ja innovaatiotyöskentelyn perusteet: ideointi, suunnittelu, toteutus, arviointi, viestintä, julkistaminen, tuotteistaminen ja markkinointi. yhteistyötaidot, sidosryhmätoiminta, sosiaalinen media ja verkostotyöskentely. Innovatiiviset työmenetelmät. Yhteisöllisen kehittämisosaamisen alueet: kehittämisen prosessit, kehittämisen koordinointi ja hallinta, kehittämismallien uudistaminen.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Projekti- ja verkosto-työskentelyosaaminen: Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet. Opiskelija tunnistaa projekti- ja verkostotyöskentely -osaamistaan
Yhteistoiminnallisuus, ryhmätyö-, neuvottelu- ja viestintäosaaminen: Opiskelija käyttää yhteistyö- ja viestintäosaamistaan ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Asiantuntijaosaaminen: Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sitä osittain moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaa.
Ongelmanratkaisu-, kehittämis- ja uudistamis-osaaminen: Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Projekti- ja verkosto-työskentelyosaaminen: Opiskelija soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
Yhteistoiminnallisuus, ryhmätyö-, neuvottelu- ja viestintäosaaminen: Opiskelija käyttää tarkoituksenmukaisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija luo yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa
Asiantuntijaosaaminen: Opiskelija hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.
Ongelmanratkaisu-, kehittämis- ja uudistamis-osaaminen: Opiskelija kehittää toimijoiden kanssa käytännöllisiä ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Projekti- ja verkosto-työskentelyosaaminen: Opiskelija soveltaa ansiokkaasti projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
Yhteistoiminnallisuus, ryhmätyö-, neuvottelu- ja viestintäosaaminen: Opiskelija analysoi ja kehittää monipuolisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija osaa tulkita yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria ja rakentaa sitä muiden toimijoiden kanssa.
Asiantuntijaosaaminen: Opiskelija analysoi ja kehittää asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.
Ongelmanratkaisu-, kehittämis- ja uudistamis-osaaminen: Opiskelija kehittää muiden toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.