Japani 3Laajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: XX00AB69
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija keskustelee ja osaa kertoa nykyisistä, tulevista ja menneistä omaan elämään, työhön, opiskeluun ja matkailuun liittyvistä aiheista. Opiskelija ymmärtää ja osaa itse tuottaa ohjeita, toiveita ja pyyntöjä. Hän ymmärtää japanilaiseen kulttuuriin ja matkailuun liittyviä helppoja tekstejä. Hän osaa lukea ja kirjoittaa n. 160 tavallisinta kanji-merkkiä. Opiskelija osaa suhteuttaa japanilaisen kulttuurin ja yhteiskunnan ilmiöitä kulttuuriseen kontekstiinsa ja pystyy tarvittaessa kyseenalaistamaan vallitsevia stereotyyppisiä käsityksiä.
Sisältö
Opiskelija harjoittelee kielen rakenteita, kirjoitusmerkkejä, kuullun ymmärtämistä, osallistuu kommunikatiivisiin harjoituksiin sekä pari- ja ryhmätyöskentelyyn. Opiskelija tutustuu Japanin nyky-yhteiskunnan ilmiöihin, analysoi niitä ja osallistuu niitä koskevaan keskusteluun.
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5.
Esitietovaatimukset
Japani 2 tai vastaavat tiedot.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hän osaa lukea ja kirjoittaa n. 160 tavallisinta kanji-merkkiä 50%:sesti.
Opiskelija keskustelee yksinkertaisin lausein ja osaa kertoa omaan elämään, työhön, opiskeluun ja matkailuun liittyvistä aiheista.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa lukea ja kirjoittaa n. 160 tavallisinta kanji-merkkiä 70%:sesti. Kanamerkit hän osaa 95%:sesti.
Opiskelija keskustelee ja osaa kertoa omaan elämään, työhön, opiskeluun ja matkailuun liittyvistä aiheista. Opiskelija tunnistaa ja osaa itse tuottaa ohjeita, toiveita ja pyyntöjä. Hän ymmärtää kulttuuriin ja matkailuun liittyviä helppoja tekstejä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa lukea ja kirjoittaa n. 160 tavallisinta kanji-merkkiä 90%:sesti. Kanamerkit hän osaa 100%:sesti.
Opiskelija keskustelee sujuvasti ja osaa kertoa omaan elämään, työhön, opiskeluun ja matkailuun liittyvistä aiheista. Opiskelija tunnistaa ja osaa itse tuottaa ohjeita, toiveita ja pyyntöjä. Hän ymmärtää kulttuuriin ja matkailuun liittyviä helppoja tekstejä.
Opiskelija osaa suhteuttaa japanilaisen kulttuurin ja yhteiskunnan ilmiöitä kulttuuriseen kontekstiinsa ja pystyy tarvittaessa kyseenalaistamaan vallitsevia stereotyyppisiä käsityksiä.