Maria Kouvalainen
60% Lähiopetus, 40% Etäopetus
· Oppi-/Koemateriaali:
Lääkehoidon luku- ja koealue:
Saano, S. & Taam-Ukkonen, M. Kaikki painokset vuodesta 2014 lähtien Lääkehoidon käsikirja. SanomaPro.
Lääkehoidon luku- ja kokealue (lukualue noin 120 sivua):
Uusimman, vuoden 2020 (9.uud. painos) painoksen osalta otsikot tarkennetaan orientaatiomateriaalissa.
· Lääkkeiden haitta- ja yhteisvaikutukset, Laskimoon annettava lääke- ja nestehoito, Vitamiinit ja kivennäisaineet, Kasvirohdokset, Lääkehoito osana potilaan hoitoa, Liite 1 ja 2.
Farmakologia 2 luku- ja koealue (lukualue noin 135 sivua)
· Sydän- ja verisuonisairauksien lääkehoito, Glukokortikoidit, Diabeteksen lääkehoito, Hengityselinsairauksien lääkehoito, Kilpirauhassairauksien lääkehoito, Neurologisten sairauksien lääkehoito, Mielenterveyshäiriöiden ja unettomuuden lääkehoito, Kivun lääkehoito, Nivelreuman, nivelrikon ja kihdin lääkehoito, Syöpäsairauksien lääkehoito, Ensihoidon, elvytyksen ja myrkytysten lääkehoito, Anestesia, Kuvantamisessa käytettävät lääkeaineet
Rautava-Nurmi, Sjövall, Vaula, Vuorisalo, Westergård. Neste-ja ravitsemushoito. SanomaPro. Kaikki painokset käyvät.
Terveysportti: CVK-verkkokurssi (pakollinen).
ABO-verkkokurssi (pakollinen).
Terveysportti: Suositeltavat verkkokurssit: Lääkehaitta ja Kotihoidon lääketurvallisuus
Moodlen materiaali
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.
· Käänteinen oppiminen (flipped learning)
· Käytännöstä nousevia ammatillisia tilanteita ja ongelmia, joihin etsitään näyttöön perustuvia ratkaisuja
· Kontaktiopetus
· Pienryhmätyöskentely
· Laboraatio
· Simulaatio
· Verkkokurssi/-materiaali
· Itsenäinen opiskelu
· Taitopajatyöskentely
Tentti H-5, Lääkehoito ja farmakologia muodostavat yhdessä lopputentin ja ne arvioidaan aina kokonaisuutena. Uusintatentin arvosana muodostuu myös uusintatentissä suoritetusta kokonaisuudesta, aiempia suorituksia ei lasketa mukaan. Verkkokurssit: CVK ja ABO ja itsenäiset tehtävät (100%) Laboraatio 4 x (100% läsnäolo)
Simulaatio 1 x (100% läsnäolo)
Suomi
19.10.2020 - 31.12.2020
04.05.2020 - 31.08.2020
20 - 80
Terveys
Liisa Lukkari, Mari Manninen, Jenna Kukkonen, Maria Kouvalainen
· Lääkehoito 2 opintojakso sisältää osiot: lääkehoidon teoria, laboraatiot ja simulaatiot sekä farmakologia 2. Farmakologia 2:en liittyy 2 x 3 tunnin luento ja tenttiin ohjaavat kysymykset (ohjeistus Moodlen Farmakologia välilehdellä). Lääkehoidon loppukokeeseen kuuluvat sekä lääkehoidon osuus että farmakologia 2 osuus, ja ne arvioidaan aina kokonaisuutena. Tentti tehdään Moodle tenttinä oppilaitoksessa.
· Opiskelija selvittää muilta opiskelijoilta opetuksen toteuttamiseen liittyvät asiat ollessaan poissa orientaatiotunnilta tai toteutuksen muilta tunneilta.
· Laboraatio-/simulaatiotunnit ovat osa toteutuksen pakollisia suorituksia ja näihin pukeudutaan asianmukaiseen suojavaatetukseen. Tunneilla noudatetaan aseptiikan opetuksessa annettua ohjeistusta.
· Toteutuksen sisältö, oppimistehtävät ja arviointi tukevat Sairaanhoitajan ydinosaamisen valtakunnallisen loppukokeen (YleSH180op) edellyttämän osaamisen saavuttamista.
· Esitietovaatimukset :
Opiskelijalla tulee olla suoritettuna ennen opintojakson aloittamista:
Anatomian, fysiologian ja patofysiologian perusteiden osaaminen. Lääkehoidon perusteiden osaaminen.
AHOT:
Opintojakso hyväksiluetaan kokonaan, jos opiskelija on suorittanut vastaavat korkeakouluopinnot.
Ensihoidon tutkinto-ohjelma, Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma
Myllypurontie 1
2 op
0-5
Verkko-opiskelu: Opiskelijat, joilla jo aiempaa lääkehoidon koulutusta ja osaamista, lääkehoidon teoriaosuuden voi suorittaa itsenäisesti verkossa. Lääkehoidossa suositellaan kuitenkin kaikille lähiopetukseen osallistumista. Farmakologian luentoon voi osallistua joko lähiopetuksessa tai etäyhteydellä. Toteutuksen tentit tehdään oppilaitoksessa ohjeistuksen mukaisesti.
-
Lääkehoito ja farmakologian tentin ajankohta 17.12.2020. Lääkehoito ja farmakologia muodostavat yhdessä lopputentin ja ne arvioidaan aina kokonaisuutena
· Uusintaa saa yrittää kaksi kertaa määriteltyinä uusintakertoina, sen jälkeen opintojakso suoritetaan uudelleen. Korotusta saa yrittää kerran seuraavassa mahdollisessa uusintakerrassa. Uusinta- ja korotustenttiin ilmoittaudutaan aina vastuuopettajan nimellä. Uusintatentin voi tehdä joko Moodletenttinä tai kirjallisena tenttinä (ohjeistus orientaatiodioissa). Yleiset ohjeet uusintatenttiin ilmoittautumisesta löydät OMAsta.
1. uusinta 22.3. (ilmoittautumisaika 17.2.-6.3.)
2. uusinta 3.5. (ilmoittautumisaika 31.3.-13.4.)
Opiskelija voi vaihtoehtoisesti suorittaa koko toteutuksen englanninkielisen ryhmän mukana
· 1 op = 27 t
· Toteutuksen kokonaistuntimäärä 135 tuntia, josta lähiopetus 44 t (lääkehoidon ja farmakologian teoriat, laboraatio, simulaatio, orientaatio, tentti), itsenäinen opiskelu 91 t (Itsenäiset tehtävät, verkkokurssit, tenttiin valmistautuminen)