Siirry suoraan sisältöön

Museologia IILaajuus (5 op)

Tunnus: KX00FA28

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee museoiden näyttelynrakentamisen prosessin. Opiskelija ymmärtää konservaattorin roolin näyttelyprojektissa osana moniammatillista tiimiä. Opiskelija ymmärtää roolinsa esineen säilymisen turvaajana sekä eettisyyden ja saavutettavuuden edistäjänä. Opiskelija ymmärtää konservaattorin vastuun ja keinot näyttelyesineen turvalliseen esillepanoon, kuljetukseen ja pakkaamiseen. Opiskelija toteuttaa toimintaa kestävän kehityksen mukaisesti.

Sisältö

Näyttelytoiminta, esillepano, kuljetus ja pakkaaminen.
Riskienhallinta ja ennaltaehkäisevä konservointi.
Kestävä kehitys ja saavutettavuus.
Dokumentointi.
Näyttelyprojektiin osallistuminen/ näyttelyn toteutus.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää museoiden näyttelynrakentamisen prosessin. Opiskelija tietää konservaattorin roolin näyttelyprojektissa osana moniammatillista tiimiä. Opiskelija ymmärtää roolinsa esineen säilymisen turvaajana sekä eettisyyden ja saavutettavuuden edistäjänä. Opiskelija ymmärtää konservaattorin vastuun ja keinot näyttelyesineen turvalliseen esillepanoon, kuljetukseen ja pakkaamiseen. Opiskelija toteuttaa toimintaa kestävän kehityksen mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee museoiden näyttelynrakentamisen prosessin. Opiskelija ymmärtää konservaattorin roolin näyttelyprojektissa osana moniammatillista tiimiä ja toimii siinä aktiivisesti, vastuullisesti ja rakentavasti. Opiskelija ymmärtää roolinsa esineen säilymisen turvaajana sekä eettisyyden ja saavutettavuuden edistäjänä tuomalla esiin esineturvallisia ja saavutettavuutta edistäviä ratkaisuja. Opiskelija ymmärtää konservaattorin vastuun ja keinot näyttelyesineen turvalliseen esillepanoon, kuljetukseen ja pakkaamiseen. Opiskelija toteuttaa toimintaa kestävän kehityksen mukaisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää museoiden näyttelynrakentamisen prosessin. Opiskelija hallitsee konservaattorin roolin näyttelyprojektissa osana moniammatillista tiimiä ja toimii siinä aktiivisesti, vastuullisesti ja rakentavasti. Opiskelija ymmärtää roolinsa esineen säilymisen turvaajana sekä eettisyyden ja saavutettavuuden edistäjänä tuomalla esiin esineturvallisia ja saavutettavuutta edistäviä ratkaisuja. Opiskelija ymmärtää konservaattorin vastuun ja keinot näyttelyesineen turvalliseen esillepanoon, kuljetukseen ja pakkaamiseen sekä osaa soveltaa niitä työssään. Opiskelija toteuttaa toimintaa kestävän kehityksen mukaisesti ja kehittää toimintatapojaan.