Siirry suoraan sisältöön

TuotantohygieniaprojektiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00BP90

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet ja ymmärtää, mihin tekijöihin vaikuttamalla voi estää riskin syntymisen. Opiskelija osaa itse toimia elintarvike- tai lääketuotannossa hygieenisesti ja osaa pitää huolta työympäristönsä puhtaudesta sekä osaa käyttää siivous- ja desinfiointimenetelmiä ja -aineita oikeaoppisesti. Hän osaa laatia tuotantolinjan turvallisuuden hallintajärjestelmän HACCP-järjestelmän mukaisesti.

Sisältö

1. Elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet
2. Ruokamyrkytysbakteerit ja pilaajamikrobit
3. Hygienia laite- ja laitossuunnittelussa, desinfiointi, henkilökohtainen työskentelyhygienia
4. Teollisuuden omavalvontajärjestelmä ja HACCP-toimintatapa
Projekti toteutetaan projektiryhmässä ja tulokset raportoidaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti sekä viestiä niistä ammatillisesti
- soveltaa ammatillista osaamistaan eri työtehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti
- suunnitella toimintaa turvallisuus huomioiden
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä ja projektissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti
- perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla
- toimia asiakaslähtöisesti ja yrityshenkisesti
- toimia vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden
- organisoida oman ja projektin toimintaa

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa
- etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Siirry alkuun