Siirry suoraan sisältöön

Kuntouttavan suun terveydenhoitotyön perusteetLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: SDXXC37

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee erikoissairaanhoidon sekä muiden kuntouttavan suun terveydenhoitotyön yhteistyökumppaneiden palvelujärjestelmät ja niitä ohjaavat säädökset. Hän tuntee kuntouttavan suun terveydenhoitotyön potilaiden erityispiirteet sekä haasteet suun terveydenhuollossa. Opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen suun terveydenhoidossa. Hän tuntee tavallisimmat eritysruokavaliot ja osaa ohjata potilasta niiden toteuttamisessa.

Sisältö

Erikoissairaanhoidon sekä muiden kuntouttavan suun terveydenhoitotyön yhteistyökumppaneiden palvelujärjestelmät ja niitä ohjaavat säädökset
Kuntouttavan suun terveydenhoitotyön potilaiden erityispiirteet
vakavasti sairaat lapset ja nuoret, huuli- ja suulakihalkiopotilaat, suu- ja leukakirurgiaa sekä ortodontiaa tarvitsevat potilaat
Kehitysvammaisuus ja suun terveydenhuolto
Erityisruokavaliot
Ruoka-allergiat ja malabsorptiot
Ravitsemusohjaus

Esitietovaatimukset

Suun terveydenhoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa, lasten ja nuorten suun terveydenhoitoyö 2, aikuisten ja ikääntyneiden suun terveydenhoitotyö 2, vanhusten ja pitkäaikaissairaiden suun terveydenhoitotyö

Lisätiedot

Tarkista tavoitteet ja sisältö ja käännökset

Siirry alkuun