Siirry suoraan sisältöön

Viestinnän koulutusohjelma: Digitaalinen viestintä

Opetussuunitelman tunnus: KD09S1V

Tutkintonimike
Medianomi (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2009
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Tutkinnon tuottama pätevyys ja osaaminen
Viestinnän koulutusohjelman tavoitteena on antaa opiskelijalle vahva perusosaaminen sisällöntuotannon eri alueilla ja luoda edellytykset kasvaa itsenäiseksi ja yhteistyökykyiseksi asiantuntevaksi ammattilaiseksi. Tavoitteena on antaa myös alan jatko-opintokelpoisuus ja valmiudet oman ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen erilaisissa työ- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija oppii integroimaan toisiinsa eri alojen teoriaa ja käytäntöä ja saa valmiudet oman erityisalansa kehitystyöhön projekti- ja ongelmakeskeisen oppimisen kautta. Opiskelija tuntee viestintäalan liiketoimintaa ja hänellä on valmiuksia toimia myös yrittäjänä.

Koulutusohjelmassa on kolme suuntautumisvaihtoehtoa: 3D-animointi ja -visualisointi, graafinen suunnittelu ja digitaalinen viestintä. Suuntautumisvaihtoehdot erikoistumisineen muodostavat kokonaisuuden, jossa opiskelijalla on mahdollisuus oppia sisällöntuottamista erilaisiin tarpeisiin ja välineisiin.

Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Opinnot koostuvat kaikille yhteisistä perusopinnoista, suuntautumiskohtaisista ammattiopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Tutkintoon kuuluu lisäksi 30 opintopisteen laajuinen työharjoittelu.

Yhteiset perusopinnot antavat opiskelijalle riittävät teoreettiset perusteet oman alansa historian, tutkimusperinteen, toimintaympäristön ja käsitteiden hallintaan. Hän ymmärtää keskeisten omaa alaa ohjaavien eettisten, lainsäädännöllisten ja yhteiskunnallisten periaatteiden merkityksen omalle ammattitoiminnalleen. Tiedonhankinta- ja analysointitaidot, alan yleissivistys ja tarvittava vieraan kielen taito, yhteiskunnallistaloudellisten yhteyksien ja liiketoimintamallien sekä kotimaisen ja kansainvälisen toimintaympäristön tuntemus ovat edellytyksiä ammatilliseen kehittymiseen ja jatko-opintoihin.

Ammattiopinnoissa opiskelija suorittaa hakuvaiheessa valitsemansa ammatillisen suuntautumisen mukaiset opinnot. Hän oppii suuntautumisensa ilmaisun, muodon ja kerrontatavat ja oppii hallitsemaan alan tuotantoprosessit, työmenetelmät ja ammattitekniikat. Opetus toteutetaan osin projekteina, joissa harjaannutaan yhteistyöhön ja projektinhallintaan. Opintojen jälkeen opiskelija osaa kehittää uudenlaisia sisältöjä ja mediakonsepteja sekä markkinoida ja myydä omaa osaamistaan.

Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa kykyä itsenäiseen työskentelyyn, ongelmanratkaisuun ja tutkivaan työotteeseen. Opinnäytetyön tavoitteena on työelämälähtöisyys ja se voidaan toteuttaa monimuototyönä, jolloin yhtenä osana on taiteellinen tai käytännöllinen projekti, esitys tai dokumentaatio. Opinnäytetyö sisältää aina myös kirjallisen tutkielman. Työ voidaan toteuttaa itsenäisesti tai pienryhmässä.

Digitaalinen viestintä
Digitaalisen viestinnän suuntautumisessa syvennytään verkkoviestintään ja interaktiiviseen multimediaan. Painopistealueina ovat konseptisuunnittelu, www-teknologiat, interaktiosuunnittelu ja visuaalinen suunnittelu. Ammattiopinnot sisältävät monipuolisesti esimerkiksi www-sivustojen toteuttamisessa käytettäviä tekniikoita, visuaalista suunnittelua, käyttöliittymäsuunnittelua, käsikirjoittamista ja sisällöntuotantoa käsitteleviä opintojaksoja. Keskeisiä osa-alueita ovat myös digitaalisen mediatuotannon työskentelyprosessit, tuotannolliset taidot ja projektinjohtaminen.

Syventävissä ammattiopinnoissa opiskelija voi painottaa osaamisprofiiliaan oman kiinnostuksensa mukaan. Valmistumisen jälkeen opiskelija voi työllistyä erilaisiin digitaalisen viestinnän asiantuntijatehtäviin, kuten verkkopalveluiden suunnitteluun ja tuotantoon, yritysviestintään ja projektinhallintaan.

3D-animointi ja visualisointi
3D-animoinnin ja -visualisoinnin suuntautumisessa perehdytään kolmiulotteiseen visualisointiin, kamera- ja hahmoanimointiin sekä erilaisten virtuaaliympäristöjen mallintamiseen. Opiskelija oppii hallitsemaan uusmedioiden sisältöjen suunnittelun, tuottamisen ja tuotekehityksen.
Valmistuttuaan opiskelija voi työskennellä esimerkiksi mainos- ja viihdeteollisuudessa, TV- ja elokuvatuotannossa, erilaisissa suunnittelutoimistoissa, opetusmateriaalin tuotannossa tai tieteen popularisoinnissa ja tutkimuksessa. Työnimike voi olla esimerkiksi suunnittelija, visualisoija, tuottaja tai tutkimusassistentti.

Graafinen suunnittelu
Graafisen suunnittelun opinnoissa perehdytään sekä painetun että sähköisen viestinnän suunnitteluun. Opiskelija oppii hallitsemaan kuvallisen ilmaisun ja ajattelun teorioita, ymmärtämään graafisen teollisuuden tuotantoprosesseja ja hallitsemaan niiden valmisteluun käytettävien tietokoneohjelmien käytön.

Valmistuttuaan opiskelija työskentelee esimerkiksi kustannusgrafiikan ja graafisen muotoilun alueella graafisena suunnittelijana, kuvittajana ja taittajana sanoma- ja aikakauslehdissä, kirjankustantamoissa tai mainos- ja suunnittelutoimistoissa. Hän voi työskennellä myös uusmediatuotannossa, jossa hän osallistuu sähköisen viestinnän ja vuorovaikutteisen median suunnitteluun.

Koulutusohjelman yhteystiedot
koulutuspäällikkö Liisa Ala-Luukko
Puhelin: 020 783 5432
Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Lisätiedot

Kopio suunnitelmasta KD08S1V, päivitetty versio 2009 ryhmälle KD09S1V, nuorisokoulutuksen aloittavat ryhmät.
Sisältää koulutusohjelman kolmen suuntautumisvaihtoehdon opetussuunnitelmat:
Digitaalinen viestintä
3D-animointi ja -visualisointi
Graafinen suunnittelu

OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN

Viestinnän koulutusohjelman opetussuunnitelmatyössä vuodelle 2008 tehtiin merkittäviä uudistuksia. Kolmen aikaisemman organisaation (Evtek, Laurea, Stadia) viestinnän koulutusohjelmat yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi. Koulutusohjelman kolmelle suuntautumisvaihtoehdolle määriteltiin yhteiset perusopinnot, ja myös ammattiopintojen sisältöä kehitettiin ja uudistettiin mittavasti. Osaamisperustaisuus otettiin huomioon jo tässä työssä: opintojaksojen tavoitteet on määritelty opiskelijan osaamisen näkökulmasta. Koulutusohjelman koko henkilöstö osallistui opetussuunnitelman kehitystyöhön omalla asiantuntijuusalueellaan. Kehitystyön yhteydessä opetussuunnitelmasta pyydettiin palautetta sekä opiskelijoilta että työelämän edustajilta.

Nämä vuoden 2008 opetussuunnitelmat ovat pohja seuraavina kahtena vuonna aloittaville opiskelijaryhmille. Opetussuunnitelmasta saadaan jatkuvasti palautetta esimerkiksi opiskelijoilta opintojaksopalautteiden kautta sekä erilaisissa työelämäprojekteissa, mutta kokonaisuuden kannalta vain vuoden jälkeen uusien opetussuunnitelmien arviointia ei vielä voida luotettavasti tehdä. Tämän vuoksi viestinnän koulutusohjelmassa opetussuunnitelman kehittämisessä on lähtökohtana pitempi aikajänne. Jos erityisen painavaa työelämälähtöistä syytä opetussuunnitelman suurille rakenteellisille ja sisällöllisille muutoksille ei ilmene, seuraava mittavampi opetussuunnitelmauudistus tehdään useamman vuoden prosessina kohti vuotta 2012.

Lukuvuonna 2009-2010 käytössä olevaa opetussuunnitelmaa arvioidaan yhdessä opiskelijoiden ja työelämän edustajien kanssa kahden ensimmäisen opintovuoden kokemusten perusteella. Mahdolliset kehittämisehdotukset dokumentoidaan. Neuvottelukunnassa käydään keskustelua viestintäalan tulevaisuusnäkymistä ja arvioidaan opetuksen kehittämistä ja käytössä olevaa opetussuunnitelmaa suhteessa näihin ennusteisiin. Tarvittaessa kootaan työelämän yhteistyökumppaneista työryhmä erityisesti opetussuunnitelmatyötä varten. Lukuvuonna 2010-2011 jatketaan arviointia ja määritellään rakenteelliset, tavoitteelliset ja sisällölliset lähtökohdat uudelle opetussuunnitelmalle. Opintokokonaisuuksien ja opintojaksokuvausten luonnokset kirjataan. Neuvottelukuntakäsittelyn lisäksi opetussuunnitelmia arvioidaan erikseen koottavassa opetussuunnitelmatyöryhmässä johon kuuluu henkilöstön lisäksi työelämän ja opiskelijoiden edustajia. Syksyn 2011 aikana työstetään uusi opetussuunnitelma valmiiksi. Uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön syksyllä 2012 aloittaville ryhmille.

Erityisesti AHOT-prosessi on otettava huomioon opetussuunnitelmaa kehitettäessä. AHOT-käytännöt saattavat aiheuttaa tarvetta opintojaksojen tavoite- ja sisältökuvausten täsmentämiseen. Tätä työtä tehdään tarvittaessa vuosien 2010 ja 2011 ops-prosessissa.

Kuvaus

<b>Digitaalinen viestintä</b> Digitaalisen viestinnän suuntautumisessa perehdytään verkkoviestintään ja interaktiiviseen multimediaan. Painopistealueina ovat konseptisuunnittelu, www-teknologiat, interaktiosuunnittelu sekä verkkopalveluiden ja multimediateosten visuaalinen suunnittelu. Ammattiopinnot sisältävät monipuolisesti esimerkiksi www-sivustojen toteuttamisessa käytettäviä tekniikoita, visuaalista suunnittelua, käyttöliittymäsuunnittelua, käsikirjoittamista ja sisällöntuotantoa käsitteleviä opintojaksoja. Keskeisiä osa-alueita ovat myös digitaalisen mediatuotannon työskentelyprosessit, tuotannolliset taidot ja projektinjohtaminen. Syventävissä ammattiopinnoissa opiskelija voi painottaa osaamisprofiiliaan oman kiinnostuksensa mukaan. Valmistumisen jälkeen opiskelija voi työllistyä erilaisiin digitaalisen viestinnän asiantuntijatehtäviin, kuten verkkopalveluiden suunnitteluun ja tuotantoon, yritysviestintään ja projektinhallintaan. <b>Yhteystiedot</b> koulutuspäällikkö Liisa Seppänen Puhelin: 207835432 Digitaalisen viestinnän suuntautumisvastaava Nina Kangas-Rautio Puhelin: 0207835445 Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2009-2010 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Syksy 2009 Kevät 2010 Syksy 2010 Kevät 2011 Syksy 2011 Kevät 2012 Syksy 2012 Kevät 2013 1. / 2009 2. / 2009 3. / 2010 4. / 2010 1. / 2010 2. / 2010 3. / 2011 4. / 2011 1. / 2011 2. / 2011 3. / 2012 4. / 2012 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013
KD09S1V-1000
Perusopinnot

(Valitaan kaikki )

60
KD09S1V-1005
Oppimistaidot ja osaamisen tunnistaminen

(Valitaan kaikki )

12
XX00AB52 Orientoivat opinnot 3
KD00AC30 Portfolio 3
KD00AA02 Tietotekninen osaaminen 6
KD09S1V-1006
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki )

12
KD00AA04 Suomen kieli ja viestintä 3
KD00AA06 Työelämäviestintä 3
XX00AB53 Työelämän ruotsi 3
XX00AB54 Ammatillinen englanti 3
KD09S1V-1007
Viestintä ja mediakulttuuri

(Valitaan kaikki )

18
KD00AA09 Median ja taiteen historia 6
KD00AA10 Viestintä ja yhteiskunta 6
KD00AA11 Mediakulttuurin teoriat ja analyysi 6
KD09S1V-1008
Media-alan yritystoiminta ja -juridiikka

(Valitaan kaikki )

9
KD00AA13 Yritystoiminta ja markkinointi 6
KD00AA14 Ammatti- ja oikeuskäytännöt 3
KD09S1V-1009
Viestinnän tutkimus ja työelämän kehittäminen

(Valitaan kaikki )

9
KD00AA16 Menetelmäopinnot 3
KD00AA17 Tutkimus- ja kehittämisviestintä 3
KD00AA18 Harjoitusseminaari 3
KD09S1V-1001
Ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
KD09S1V-1010
Yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

50
KD00AB39 Digitaalinen valokuvaus ja kuvankäsittely 5
KD00AB40 Sommittelu ja värioppi 5
KD00AB41 Graafinen suunnittelu 5
KD00AB42 Verkkoteknologian perusteet 5
KD00AB43 Käyttöliittymäsuunnittelu 5
KD00AB44 Konseptisuunnittelu ja käsikirjoittaminen 5
KD00AB45 Liikkuva kuva ja äänenkäsittely 10
KD00AB46 Projektinhallinta 5
KD00AB47 Digitaalinen mediakulttuuri 5
KD09S1V-1013
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - visuaalinen suunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB55 Visuaaliset käyttöliittymät 5
KD00AB56 Yritys- ja informaatiografiikka 10
KD00AB57 Syventävät kuvankäsittelytekniikat 5
KD00AB58 2D-animaatio 5
KD09S1V-1014
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - konseptisuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB60 Käyttäjäkeskeinen konseptisuunnittelu 10
KD00AB61 Käsikirjoittaminen ja verkkotekstit 10
KD00AB62 Konseptikehitys ja innovaatiot 5
KD09S1V-1015
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - verkkoteknologiat

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB64 Merkkaus- ja sivunkuvauskielet 5
KD00AB65 Tietotekniikka ja tietoliikenneverkot 5
KD00AB66 Vuorovaikutteiset verkkoteknologiat 10
KD00AB67 Tietokantaohjelmointi 5
KD09S1V-1016
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - interaktiosuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB69 Käyttöliittymät ja käytettävyys 10
KD00AB70 Vuorovaikutteisuus ja tarinankerronta 10
KD00AB71 Pelisuunnittelu 5
KD09S1V-1017
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - tuotannonsuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB73 Tuotannonsuunnittelu 10
KD00AB74 Projektien johtaminen 10
KD00AB75 Tuottaminen ja sopimuskäytännöt 5
KD09S1V-1018
Syventävien ammattiopintojen projektit

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB77 Syventävien ammattiopintojen projekti 1 / Innovaatioprojekti 10
KD00AB78 Syventävien ammattiopintojen projekti 2 15
KD09S1V-1002
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

10
KD00AC17 Vapaavalintaiset opinnot 1 3
KD00AC18 Vapaavalintaiset opinnot 2 3
KD00AC19 Vapaavalintaiset opinnot 3 4
KD09S1V-1003
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
KD00AC61 Harjoittelu 1 15
KD00AC62 Harjoittelu 2 15
KD09S1V-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
KD09S1V-1028
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
KD00AC31 Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte 15
Yhteensä 240 21 30 45 19 21 0 30 0 45 0 19 0 21 0 0 0 30 0 0 0 45 0 0 0 19 0 0 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
KD09S1V-1000
Perusopinnot

(Valitaan kaikki )

60
KD09S1V-1005
Oppimistaidot ja osaamisen tunnistaminen

(Valitaan kaikki )

12
XX00AB52 Orientoivat opinnot 3
KD00AC30 Portfolio 3
KD00AA02 Tietotekninen osaaminen 6
KD09S1V-1006
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki )

12
KD00AA04 Suomen kieli ja viestintä 3
KD00AA06 Työelämäviestintä 3
XX00AB53 Työelämän ruotsi 3
XX00AB54 Ammatillinen englanti 3
KD09S1V-1007
Viestintä ja mediakulttuuri

(Valitaan kaikki )

18
KD00AA09 Median ja taiteen historia 6
KD00AA10 Viestintä ja yhteiskunta 6
KD00AA11 Mediakulttuurin teoriat ja analyysi 6
KD09S1V-1008
Media-alan yritystoiminta ja -juridiikka

(Valitaan kaikki )

9
KD00AA13 Yritystoiminta ja markkinointi 6
KD00AA14 Ammatti- ja oikeuskäytännöt 3
KD09S1V-1009
Viestinnän tutkimus ja työelämän kehittäminen

(Valitaan kaikki )

9
KD00AA16 Menetelmäopinnot 3
KD00AA17 Tutkimus- ja kehittämisviestintä 3
KD00AA18 Harjoitusseminaari 3
KD09S1V-1001
Ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
KD09S1V-1010
Yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

50
KD00AB39 Digitaalinen valokuvaus ja kuvankäsittely 5
KD00AB40 Sommittelu ja värioppi 5
KD00AB41 Graafinen suunnittelu 5
KD00AB42 Verkkoteknologian perusteet 5
KD00AB43 Käyttöliittymäsuunnittelu 5
KD00AB44 Konseptisuunnittelu ja käsikirjoittaminen 5
KD00AB45 Liikkuva kuva ja äänenkäsittely 10
KD00AB46 Projektinhallinta 5
KD00AB47 Digitaalinen mediakulttuuri 5
KD09S1V-1011
Viestinnän visuaaliset perusopinnot

(Valitaan kaikki )

15
KD00AB49 Piirustus ja maalaus 1 3
KD00AB50 Värihavainnon ja sommittelun perusopintojakso 3
KD00AB51 Valokuvaus 1 3
KD00AB52 Piirustus ja maalaus 2 3
KD00AB53 Elävämallipiirrustus 3
KD09S1V-1012
Viestinnän visuaaliset perusopinnot

(Valitaan kaikki )

15
KD00AB49 Piirustus ja maalaus 1 3
KD00AB50 Värihavainnon ja sommittelun perusopintojakso 3
KD00AB51 Valokuvaus 1 3
KD00AB52 Piirustus ja maalaus 2 3
KD00AB53 Elävämallipiirrustus 3
KD09S1V-1013
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - visuaalinen suunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB55 Visuaaliset käyttöliittymät 5
KD00AB56 Yritys- ja informaatiografiikka 10
KD00AB57 Syventävät kuvankäsittelytekniikat 5
KD00AB58 2D-animaatio 5
KD09S1V-1014
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - konseptisuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB60 Käyttäjäkeskeinen konseptisuunnittelu 10
KD00AB61 Käsikirjoittaminen ja verkkotekstit 10
KD00AB62 Konseptikehitys ja innovaatiot 5
KD09S1V-1015
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - verkkoteknologiat

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB64 Merkkaus- ja sivunkuvauskielet 5
KD00AB65 Tietotekniikka ja tietoliikenneverkot 5
KD00AB66 Vuorovaikutteiset verkkoteknologiat 10
KD00AB67 Tietokantaohjelmointi 5
KD09S1V-1016
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - interaktiosuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB69 Käyttöliittymät ja käytettävyys 10
KD00AB70 Vuorovaikutteisuus ja tarinankerronta 10
KD00AB71 Pelisuunnittelu 5
KD09S1V-1017
Syventävien ammattiopintojen vaihtoehtoiset moduulit - tuotannonsuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB73 Tuotannonsuunnittelu 10
KD00AB74 Projektien johtaminen 10
KD00AB75 Tuottaminen ja sopimuskäytännöt 5
KD09S1V-1018
Syventävien ammattiopintojen projektit

(Valitaan kaikki )

25
KD00AB77 Syventävien ammattiopintojen projekti 1 / Innovaatioprojekti 10
KD00AB78 Syventävien ammattiopintojen projekti 2 15
KD09S1V-1019
Visuaalinen identiteetti

(Valitaan kaikki )

18
KD00AB80 Yritysilmeen suunnittelu 6
KD00AB81 Pakkaussuunnittelu 6
KD00AB82 Yritystypografia 6
KD09S1V-1020
Graafinen suunnittelu ja typografia

(Valitaan kaikki )

21
KD00AB88 Graafinen suunnittelu ja mainonta 6
KD00AB89 Typografia I 6
KD00AB90 Typografia II 3
KD00AB91 Julkaisugrafiikkaohjelmat 3
KD00AB92 Vektorigrafiikka-ohjelmat 3
KD09S1V-1021
Julkaisugrafiikka

(Valitaan kaikki )

26
KD00AB94 Kuvitus- ja kirjagrafiikka 6
KD00AB95 Kirjagrafiikka II ja graafinen teknologia 5
KD00AB96 Lehtigrafiikka 6
KD00AB97 Kuvankäsittelyohjelmat 3
KD00AB98 Pikseligrafiikka 3
KD00AB99 Julkaisusarjan suunnittelu 3
KD09S1V-1022
Markkinointiviestintä

(Valitaan kaikki )

15
KD00AC02 Markkinointiviestinnän suunnittelu 6
KD00AC03 Valokuva II 3
KD00AC04 Markkinointiviestintäkampanja 6
KD09S1V-1023
Sähköinen viestintä

(Valitaan kaikki )

20
KD00AC06 Internet ja www-sivut 3
KD00AC07 Animaatio 6
KD00AC08 Verkkolehti ja sähköiset kampanjat 5
KD00AC09 Multimedia 6
KD09S1V-1024
Projektityö Metropolia

(Valitaan kaikki )

10
KD00AC11 Innovaatioprojekti 10
KD09S1V-1025
3D-animaation ja -visualisoinnin perusopinnot

(Valitaan kaikki )

27
KD00AC13 3D-grafiikan perusteet 14
KD00AC14 3D-animaation perusteet 10
KD00AC15 Graafisen suunnittelun perusteet 3
KD09S1V-1026
3D-animaation ja -visualisoinnin syventävät opinnot

(Valitaan kaikki )

38
KD00AC21 Esituotanto ja 3D-projektinhallinta 4
KD00AC22 2D-animaatio 6
KD00AC23 Jälkikäsittely 1 8
KD00AC24 Jälkikäsittely 2 8
KD00AC25 Erikoistumisprojekti 12
KD09S1V-1027
3D-animaation ja -visualisoinnin projektityöt

(Valitaan kaikki )

45
KD00AC27 3D-animaation ja -visualisoinnin projekti 1 15
KD00AC28 3D-animaation ja -visualisoinnin projekti 2 15
KD00AC29 Innovaatioprojekti 15
KD09S1V-1002
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

10
KD00AC17 Vapaavalintaiset opinnot 1 3
KD00AC18 Vapaavalintaiset opinnot 2 3
KD00AC19 Vapaavalintaiset opinnot 3 4
KD09S1V-1003
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
KD00AC61 Harjoittelu 1 15
KD00AC62 Harjoittelu 2 15
KD09S1V-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
KD09S1V-1028
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
KD00AC31 Opinnäytetyö ja kypsyysnäyte 15
Siirry alkuun