Siirry suoraan sisältöön

Hoitotyön koulutusohjelma, kätilötyö: SHK12S1

Opetussuunitelman tunnus: SHK12S1

Tutkintonimike
Kätilö (AMK)
Laajuus
270 op
Kesto
4.5 vuotta (270 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2012
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Kätilö (AMK)



Hoitotyön koulutusohjelma, kätilötyö

Tutkintojen taso
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Suoritettavat tutkinnot
Kätilö (AMK)

Erityispääsyvaatimukset
Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset

AHOTin erityisperiaatteet
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.

Tutkintovaatimukset ja asetukset
Katso Ammattikorkeakoulun yleinen tutkintosääntö >>

Tutkinnon profiili
Seksuaaliterveyden edistämisen osaaja. Katso tutkinnon yleinen kuvaus koulutusohjelman internet-sivuilta: http://www.metropolia.fi/koulutusohjelmat/terveys- ja hoitoala/ Hoitotyö (3suuntautumisvaihtoehtoa) / Kätilötyön suuntautumisvaihtoehto

Keskeiset oppimistulokset
Keskeiset oppimistulokset on kuvattu opetussuunnitelmassa.

Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit
Kätilöt työskentelevät sairaaloissa synnytys- ja naistentautien osastoilla ja poliklinikoilla, perusterveydenhuollossa, järjestöissä, erilaisissa koulutus- ja projektitehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Pääsy jatko-opintoihin
Mahdollisuus ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja yliopisto-opinnot). Myös erikoistumisopinnot.

Tutkinnon rakennetaulukko
Tutkinnon rakennetaulukko ja opintopisteet >>Siirry ajoitussuunnitelmaan

Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt
Opintosuoritusten ja arvioinnin kriteerit löytyvät opintojaksojen toteutussuunnitelmista ks. http://opinto-opas-ops.metropolia.fi/ Opintojakson opettaja on vastuussa arvioinnista. Opiskelijoille kerrotaan opintojakson alussa opintojakson suoritus- ja arviointitavat.

Valmistumisen vaatimukset
Opintojen suorittaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.
Opiskelija on saavuttanut koulutusohjelman pakollisessa vieraassa kielessä sellaisen suullisen ja kirjallisen taidon, joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen (Asetus 352/2003, §8). Hän on osoittanut sellaista ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa, joka vastaa lain (424/2003, 6§) julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavaa ruotsin kielen taitoa kaksikielisessä viranomaisessa arvosanalla (hyvä/tyydyttävä) julkishallinnossa käytössä olevalla arviointiasteikolla hyvä/tyydyttävä. Opiskelija on saanut koulusivistyksensä suomen kielellä, suorittanut opinnäytetyöhön sisältyvän kypsyysnäytteen suomen kielellä. Koulutus täyttää terveydenhuollon ammattihenkilöstöä koskevan lain (559/1994 ja 1200/2007) ja asetuksen (564/1994) sekä neuvoston direktiivien 89/594/ETY, 89/595/ETY, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivien 2005/36/EY artiklat 31 ja 40 (sisältäen neuvoston direktiivit 89/48/ETY, 77/452/ETY, 77/453/ETY, 80/154/ETY, 80/155/ETY) ja 2001/19/EY koulutukselle asettamat vaatimukset. Koulutus on noudattanut Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviä 2005/36/EY, artikla 11, taso d. Opetussuunnitelmaan on kuulunut harjoittelua 135 opintopistettä.

Opintojen toteuttaminen
Nuorisokoulutuksen opinnot 270 op: toteutuu kokopäiväopintoina.
Aikuiskoulutuksen opinnot 120 op: toteutuvat monimuoto-opintoina.

Koulutusohjelman päällikkö
Päivi Haarala puh. +358-20-7835712, +358-40-3340923 paivi.haarala[at]metropolia.fi
Koulutusvastaava:
Anna-Kaisa Pienimaa puh. +358-20-78355643, anna-kaisa.pienimaa[at]metropolia.fi
Osoite: PL 4030 (Tukholmankatu 10), 00079 Metropolia

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Kätilökoulutuksen opetussuunnitelman kehitettämiseksi tehdään jatkuvaa yhteistyötä työelämän kanssa. Opetussunnitelman ja yleisten koulutuksellisten linjausten kehittämistyössä on mukana mm. kätilötyön neuvottelukunta. Kätilökoulutuksen neuvottelukunnan toimikausi on 1.1.2012-31.12.2014.

Kätilökoulutuksen neuvottelukunnan jäsenet ovat:

Työelämän edustajat:
Heino Kirsi, osastoryhmän päällikkö, Naisten ja lasten tulosyksikkö, Hyks
Hemminki Elina tutkimusprofessori, THL
Kumpula Merja, osastoryhmän päällikkö, Naisten ja lasten tulosyksikkö, Hyks
Vallimies-Patomäki Marjukka, neuvotteleva virkamies, STM
Virtanen Terhi, puheenjohtaja, Kätilöliitto
Helsingin terveyskeskuksen jäsen, ilmoitetaan myöhemmin

Metropolia Ammattikorkeakoulun edustajat:
Pienimaa Anna-Kaisa, koulutusvastaava, Metropolia amk
Raussi-Lehto Eija, lehtori, Metropolia amk
Opiskelijajäsen, metropolia amk, Metka valitsee, ilmoitetaan myöhemmin

Vuoden 2012 osaamisperustaisen opetussuunnitelmaan liittyvä kehittämistyö on ollut esillä edellisen neuvottelukunnan kokouksissa syksyllä 2009 ja keväällä 2010. Opetussuunnitelman kehittämistyö jatkuu yhteistyössä neuvottelukunnan, opiskelijoiden ja kätilökoulutuksen opettajien kanssa. Opetussuunnitelmaa kehitetään järjestämällä säännöllisesti työelämän edustajille koulutuspäiviä. Opintojaksokohtaisten tavoitteiden ja sisältöjen työelämälähtöisestä kehittämisestä vastaavat vastuuopettajat. Opetussuunnitelmayhteistyötä tehdään myös valtakunnallisesti kätilökoulutuksen ammattikorkekoulujen välisessä verkostossa.

Terveys- ja hoitoalan lääketieteelliset opinnot :

Kun Metropolian ops-ohjetta valmisteltiin, ”Paras opetus” –strateginen tiimi, joka vastasi ohjeesta, oli sitä mieltä, että opintojakson minimilaajuus on 3 op.
Terveys- ja hoitoalalla on noudatettu ohjetta muuten paitsi lääketieteellisten opintojen osalta. Terveys- ja hoitoalalla lääketieteellisten opintojen opintojaksojen laajuus on 1 op.
Mikäli näin ei toimittaisi, tämä toisi hankaluuksia:
1) Lukujärjestys muodostuu tilanvarausten kautta, jotka liitetään opintojakson toteutuksiin. Jos käytössä olisi vain yksi opintojakso Lääketieteelliset opinnot esim. 10 op, opiskelijat eivät voi tietää, milloin ja minkä lääketieteellisen sisällön tunnit ovat lukujärjestyksessä.
2) Uusintatenttijärjestelmä ei toimi (vain 1 uusintatentti/ opintojakso on mahdollinen järjestelmässä). Lääketieteellisiä opintoja luennoivat lääkärit, joita on erittäin vaikea saada meillä töihin. Tästä syystä emme halua lisätä opetuksen organisoinnin ongelmia heidän kohdallaan. Samassa tentissä on mahdotonta tenttiä esim. anestesiologiaa, farmakologiaa, gerontologiaa, kirurgiaa, lastentauteja, sisätauteja, psykiatriaa, synnytysoppia jne.
3) Lääketieteelliset opintojaksot ajoittuvat eri lukukausille ja lukuvuosille, joten vuosisuunnittelussa hallinnointi olisi erittäin hankalaa. Metropolian ohjeessa sanotaan myös, että 1 opintojakso toteutuisi kokonaisuutena tiiviisti eikä sitä hajotettaisi useammalle lukuvuodelle.
4) Opintojakson osiakaan ei saa olla, eikä tämä olisi järkevää, koska opintojakson osalle ei synny työtilaa ja toteutuksella oleville opiskelijoille tiedottaminen ja materiaalin jakaminen on vaikeaa tai mahdotonta. Opintojakson osalle ei voi antaa myöskään opintojaksopalautetta eikä lukkarikone toimi.

Lisätiedot

Suoritettavat tutkinnot:
Hoitotyön koulutusohjelma, Kätilötyön suuntautumisvaihtoehto

Tutkintojen taso:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Erityispääsyvaatimukset:
Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset

AHOTin erityispiirteet:
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.

Tutkintovaatimukset ja asetukset:
Tutkintovaatimukset ja asetukset: Katso Metropolian yleinen tutkintosääntö: http://opinto-opas.metropolia.fi/fileadmin/user_upload/Fi/Esittely/Saadokset/Metropolian_tutkintosaanto-19-1-2012.pdf

Tutkinnon profiili:
Tutkinnon profiili: Seksuaaliterveyden edistämisen osaaja. Katso tutkinnon yleinen kuvaus koulutusohjelman internet-sivuilta: http://www.metropolia.fi/koulutusohjelmat/terveys- ja hoitoala/ Hoitotyö (3suuntautumisvaihtoehtoa) / Kätilötyön suuntautumisvaihtoehto

Keskeiset oppimistulokset:
Keskeiset oppimistulokset on kuvattu opetussuunnitelmassa.

Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit:
Kätilöt työskentelevät sairaaloissa synnytys- ja naistentautien osastoilla ja poliklinikoilla, perusterveydenhuollossa, järjestöissä, erilaisissa koulutus- ja projektitehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Pääsy jatko-opintoihin:
Mahdollisuus ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja yliopisto-opinnot). Myös erikoistumisopinnot.

Tutkinnon rakennetaulukko ja opintopisteet:
Tutkinnon rakennetaulukko ja opintopisteet löytyvät kätilökoulutuksen opetussuunnitelmasta ks. http://opinto-opas-ops.metropolia.fi/

Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt:
Opintosuoritusten ja arvioinnin kriteerit löytyvät opintojaksojen toteutussuunnitelmista ks. http://opinto-opas-ops.metropolia.fi/ Opintojakson opettaja on vastuussa arvioinnista. Opiskelijoille kerrotaan opintojakson alussa opintojakson suoritus- ja arviointitavat.

Valmistumisen vaatimukset:
Opintojen suorittaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.
Opiskelija on saavuttanut koulutusohjelman pakollisessa vieraassa kielessä sellaisen suullisen ja kirjallisen taidon, joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen (Asetus 352/2003, §8). Hän on osoittanut sellaista ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa, joka vastaa lain (424/2003, 6§) julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavaa ruotsin kielen taitoa kaksikielisessä viranomaisessa arvosanalla (hyvä/tyydyttävä) julkishallinnossa käytössä olevalla arviointiasteikolla hyvä/tyydyttävä. Opiskelija on saanut koulusivistyksensä suomen kielellä, suorittanut opinnäytetyöhön sisältyvän kypsyysnäytteen suomen kielellä. Koulutus täyttää terveydenhuollon ammattihenkilöstöä koskevan lain (559/1994 ja 1200/2007) ja asetuksen (564/1994) sekä neuvoston direktiivien 89/594/ETY, 89/595/ETY, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivien 2005/36/EY artiklat 31 ja 40 (sisältäen neuvoston direktiivit 89/48/ETY, 77/452/ETY, 77/453/ETY, 80/154/ETY, 80/155/ETY) ja 2001/19/EY koulutukselle asettamat vaatimukset. Koulutus on noudattanut Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviä 2005/36/EY, artikla 11, taso d. Opetussuunnitelmaan on kuulunut harjoittelua 135 opintopistettä.

Opintojen toteuttaminen:
Nuorisokoulutuksen opinnot 270 op: toteutuu kokopäiväopintoina.
Aikuiskoulutuksen opinnot 120 op: toteutuvat monimuoto-opintoina.

Koulutusohjelman päällikkö:
Päivi Haarala puh. +358-20-7835712, +358-40-3340923 paivi.haarala[at]metropolia.fi
Koulutusvastaava:
Anna-Kaisa Pienimaa puh. +358-20-78355643, anna-kaisa.pienimaa[at]metropolia.fi
Osoite: PL 4030 (Tukholmankatu 10), 00079 Metropolia

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2012-2013 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 Syksy 2012 Kevät 2013 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 1. / 2012 2. / 2012 3. / 2013 4. / 2013 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 1. / 2016 2. / 2016
SHK12S1-1000
Kliininen osaaminen

(Valitaan kaikki )

61
SX00AA50 Kliinisen hoitotyön perusta 4
SX00AA57 Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1 3
SX00AA58 Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2 6
SX00AA59 Ensiapu ja yleinen turvallisuus 3
SX00AA51 Lääkehoidon perusteet 3
SX00AA52 Lääkehoito 3
SX00AA53 Lääkehoito ja kivunhoito 3
SX00AA56 Perioperatiivisen potilaan hoitotyö 4
SX00AA55 Kirurgisen potilaan hoitotyö 3
SH00AA01 Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu 6
SH00AA02 Syntymän aikainen kätilötyö 1 3
SH00AA03 Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu 14
SX00AA54 Anatomia, fysiologia ja patofysiologia 3
SX00AA72 Anatomia ja fysiologia 3
SHK12S1-1001
Päätöksenteko-osaaminen

(Valitaan kaikki )

32
SX00AA60 Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi 3
SX00AA61 Sisätautipotilaan hoitotyö 3
SX00AA62 Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu 9
SH00AA04 Syntymän aikainen kätilötyö 2 3
SH00AA05 Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu 11
SX00AA63 Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset 3
SHK12S1-1002
Vuorovaikutusosaaminen

(Valitaan kaikki )

15
SX00AA64 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus 4
SX00AA66 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu 8
SX00AA65 Psykologia 3
SHK12S1-1004
Eettinen osaaminen

(Valitaan kaikki )

16
SX00AA67 Gerontologinen hoitotyö ja etiikka 4
SH00AA06 Sosiaalinen integraatio 3
SH00AA07 Naisen hoitotyö 3
SH00AA08 Naisen hoitotyö -harjoittelu 6
SHK12S1-1003
Ohjausosaaminen

(Valitaan kaikki )

34
SX00AA68 Ohjaus hoitotyössä 3
SX00AA69 Lapsen ja nuoren hoitotyö 3
SX00AA70 Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu 8
SH00AA09 Syntymän jälkeinen kätilötyö 3
SH00AA10 Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu 8
SH00AA11 Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus 3
SH00AA12 Vastasyntyneen kätilötyö 3
SH00AA13 Perhevalmennus 3
SHK12S1-1005
Terveyden edistämisen osaaminen

(Valitaan kaikki )

20
SH00AA14 Terveyden edistäminen 3
SH00AA15 Seksuaaliterveyden edistäminen 3
SH00AA16 Raskauden aikainen kätilötyö 1 3
SH00AA17 Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu 8
SX00AA71 Ravitsemustiede 3
SHK12S1-1006
Johtamis- ja yhteistyöosaaminen

(Valitaan kaikki )

22
SX00AA73 Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys 5
SH00AA18 Kätilötyön perusta 3
SH00AA19 Kätilötyön asiantuntijuus 3
SH00AA20 Raskauden aikainen kätilötyö 2 3
SH00AA21 Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu 8
SHK12S1-1007
Kehittämisosaaminen

(Valitaan kaikki )

33
SX00AA74 Tutkimus- ja kehitystyön perusteet 4
SX00AA75 Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät 4
SX00AA76 Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen 3
SX00AA77 Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen 4
SX00AA78 Opinnäytetyön toteutus 5
SX00AA79 Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte 3
XX00AC55 Innovaatioprojekti 10
SHK12S1-1008
Hoitotyötä tukeva osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 37)

37
XX00AC54 Orientoivat opinnot 3
SX00AA80 Tietotekniikka ja viestintä 3
XX00AC52 Työelämän ruotsi 3
XX00AC51 Ammatillinen englanti 3
XX00AC53 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
SX00AA88 Anestesiologia 1
SH00AA22 Embryologia 1
SX00AA84 Farmakologia 1 1
SX00AA85 Farmakologia 2 1
SX00AA91 Gerontologia ja geriatria 1
SH00AA23 Genetiikka 1
SH00AA24 Gynekologia 1
SX00AA87 Kirurgia 1
SX00AA90 Lastentaudit 1
SH00AA25 Neonatologia 1
SH00AA26 Obstetriikka 2
SX00AA89 Psykiatria 1
SH00AA27 Seksologia 1
SX00AA86 Sisätaudit 1
Yhteensä 270 63 58 60 57 25 31 32 30 28 30 30 24 33 25 15.5 15.5 16 16 15 15 14 14 15 15 15 15 12 12 16.5 16.5 12.5 12.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

amk::tutkintoon johtava koulutus

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)

Ammattiopinnot
Kliinisen hoitotyön perusta
Lääkehoito
Lääkehoito ja kivunhoito
Perioperatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Anatomia ja fysiologia
Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi
Sisätautipotilaan hoitotyö
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Psykologia
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Sosiaalinen integraatio
Naisen hoitotyö
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Terveyden edistäminen
Seksuaaliterveyden edistäminen
Raskauden aikainen kätilötyö 1
Ravitsemustiede
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Työelämän ruotsi
Anestesiologia
Embryologia
Farmakologia 2
Gerontologia ja geriatria
Genetiikka
Gynekologia
Kirurgia
Lastentaudit
Neonatologia
Obstetriikka
Psykiatria
Seksologia
Sisätaudit
Harjoittelu
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Ensiapu ja yleinen turvallisuus
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön toteutus
Perusopinnot
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Innovaatioprojekti
Orientoivat opinnot
Tietotekniikka ja viestintä
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1
Lääkehoidon perusteet
Anatomia, fysiologia ja patofysiologia
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Ammatillinen englanti
Farmakologia 1

Hoitotyö, Kätilötyön sv:: kompetenssit

Hoitotyö, kätilötyön suuntautumisvaihtoehto: Kliininen osaaminen Basics of Clinikal Competence Päätöksenteko-osaaminen Decision-Making Competence Vuorovaikutusosaaminen Interactional Competence Eettinen osaaminen Ethical Awareness Ohjausosaaminen Patient Education Competence Terveyden edistämisen osaaminen Health Promotion Competence Johtamis- ja yhteistyöosaaminen Leadership and Teamwork Competence Kehittämisosaaminen Research and Development Competence Hoitotyötä tukeva osaaminen Contributory Studies to Nursing Seksuaaliterveyden edistämisen osaaminen Competence in advancing sexual health Eri ikäisten naisten kätilötyön osaaminen Competence in midwifery of different-aged women Raskauden aikaisen kätilötyön osaaminen Competence in antenatal care Syntymän aikaisen kätilötyön osaaminen Competence in childbirth Syntymän jälkeisen kätilötyön osaaminen Competence in postnatal care Erityistarkkailua tarvitsevan vastasyntyneen kätilötyön osaaminen Competence in care of the newborn babies requiring special observation Lähettänyt Päivi Haarala 2.3.2009

Eettinen osaaminen
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Sosiaalinen integraatio
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Orientoivat opinnot
Eri ikäisten naisten kätilötyön osaaminen
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Innovaatioprojekti
Erityistarkkailua tarvitsevan vastasyntyneen kätilötyön osaaminen
Innovaatioprojekti
Hoitotyötä tukeva osaaminen
Anatomia, fysiologia ja patofysiologia
Anatomia ja fysiologia
Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Psykologia
Sosiaalinen integraatio
Ravitsemustiede
Orientoivat opinnot
Tietotekniikka ja viestintä
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Anestesiologia
Embryologia
Farmakologia 1
Farmakologia 2
Gerontologia ja geriatria
Genetiikka
Gynekologia
Kirurgia
Lastentaudit
Neonatologia
Obstetriikka
Psykiatria
Seksologia
Sisätaudit
Johtamis- ja yhteistyöosaaminen
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Kehittämisosaaminen
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Kätilötyön asiantuntijuus
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Kliininen osaaminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Ensiapu ja yleinen turvallisuus
Lääkehoidon perusteet
Lääkehoito
Lääkehoito ja kivunhoito
Perioperatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyö
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Vastasyntyneen kätilötyö
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Anestesiologia
Embryologia
Farmakologia 1
Farmakologia 2
Gerontologia ja geriatria
Genetiikka
Gynekologia
Kirurgia
Lastentaudit
Neonatologia
Obstetriikka
Psykiatria
Seksologia
Sisätaudit
Ohjausosaaminen
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Psykologia
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Ravitsemustiede
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Päätöksenteko-osaaminen
Ensiapu ja yleinen turvallisuus
Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi
Sisätautipotilaan hoitotyö
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikaisen kätilötyön osaaminen
Perhevalmennus
Raskauden aikainen kätilötyö 1
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Ravitsemustiede
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Innovaatioprojekti
Seksuaaliterveyden edistämisen osaaminen
Seksuaaliterveyden edistäminen
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Syntymän aikaisen kätilötyön osaaminen
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Innovaatioprojekti
Syntymän jälkeisen kätilötyön osaaminen
Innovaatioprojekti
Terveyden edistämisen osaaminen
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Terveyden edistäminen
Seksuaaliterveyden edistäminen
Raskauden aikainen kätilötyö 1
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Ravitsemustiede
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Vuorovaikutusosaaminen
Kliinisen hoitotyön perusta
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyö
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Psykologia
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Orientoivat opinnot
Luokittelemattomat

amk::amk-tutkintojen yhteiset kompetenssit (2010)

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto (2010) Suositus tutkintojen kansallisen viitekehyksen (NQF) ja tutkintojen yhteisten kompetenssien soveltamisesta ammattikorkeakouluissa

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Kliinisen hoitotyön perusta
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Ensiapu ja yleinen turvallisuus
Lääkehoidon perusteet
Lääkehoito
Lääkehoito ja kivunhoito
Perioperatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Anatomia, fysiologia ja patofysiologia
Anatomia ja fysiologia
Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi
Sisätautipotilaan hoitotyö
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Psykologia
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Sosiaalinen integraatio
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Terveyden edistäminen
Seksuaaliterveyden edistäminen
Raskauden aikainen kätilötyö 1
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Ravitsemustiede
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Orientoivat opinnot
Tietotekniikka ja viestintä
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Anestesiologia
Farmakologia 1
Farmakologia 2
Gerontologia ja geriatria
Kirurgia
Lastentaudit
Psykiatria
Sisätaudit
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Seksuaaliterveyden edistäminen
Kätilötyön asiantuntijuus
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Kansainvälistymis-osaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyys-kehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Orientoivat opinnot
Tietotekniikka ja viestintä
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Kliinisen hoitotyön perusta
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1
Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Ensiapu ja yleinen turvallisuus
Lääkehoidon perusteet
Lääkehoito
Lääkehoito ja kivunhoito
Perioperatiivisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Anatomia, fysiologia ja patofysiologia
Anatomia ja fysiologia
Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi
Sisätautipotilaan hoitotyö
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Psykologia
Gerontologinen hoitotyö ja etiikka
Sosiaalinen integraatio
Naisen hoitotyö
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Ohjaus hoitotyössä
Lapsen ja nuoren hoitotyö
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus
Vastasyntyneen kätilötyö
Perhevalmennus
Terveyden edistäminen
Seksuaaliterveyden edistäminen
Raskauden aikainen kätilötyö 1
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Ravitsemustiede
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Orientoivat opinnot
Tietotekniikka ja viestintä
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Anestesiologia
Embryologia
Farmakologia 1
Farmakologia 2
Gerontologia ja geriatria
Genetiikka
Gynekologia
Kirurgia
Lastentaudit
Neonatologia
Obstetriikka
Psykiatria
Seksologia
Sisätaudit
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2
Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi
Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu
Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus
Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu
Psykologia
Naisen hoitotyö -harjoittelu
Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu
Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu
Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu
Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys
Kätilötyön perusta
Kätilötyön asiantuntijuus
Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu
Tutkimus- ja kehitystyön perusteet
Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät
Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen
Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte
Innovaatioprojekti
Työelämän ruotsi
Ammatillinen englanti
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
SHK12S1-1000
Kliininen osaaminen

(Valitaan kaikki )

61
SX00AA50 Kliinisen hoitotyön perusta 4
SX00AA57 Kliinisen hoitotyön harjoittelu 1 3
SX00AA58 Kliinisen hoitotyön harjoittelu 2 6
SX00AA59 Ensiapu ja yleinen turvallisuus 3
SX00AA51 Lääkehoidon perusteet 3
SX00AA52 Lääkehoito 3
SX00AA53 Lääkehoito ja kivunhoito 3
SX00AA56 Perioperatiivisen potilaan hoitotyö 4
SX00AA55 Kirurgisen potilaan hoitotyö 3
SH00AA01 Kirurgisen potilaan hoitotyö -harjoittelu 6
SH00AA02 Syntymän aikainen kätilötyö 1 3
SH00AA03 Syntymän aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu 14
SX00AA54 Anatomia, fysiologia ja patofysiologia 3
SX00AA72 Anatomia ja fysiologia 3
SHK12S1-1001
Päätöksenteko-osaaminen

(Valitaan kaikki )

32
SX00AA60 Hoitotyön päätöksenteko ja raportointi 3
SX00AA61 Sisätautipotilaan hoitotyö 3
SX00AA62 Sisätautipotilaan hoitotyö -harjoittelu 9
SH00AA04 Syntymän aikainen kätilötyö 2 3
SH00AA05 Syntymän aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu 11
SX00AA63 Kliininen mikrobiologia ja kliiniset laboratoriotutkimukset 3
SHK12S1-1002
Vuorovaikutusosaaminen

(Valitaan kaikki )

15
SX00AA64 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö ja vuorovaikutus 4
SX00AA66 Mielenterveys- ja päihdepotilaan hoitotyö - harjoittelu 8
SX00AA65 Psykologia 3
SHK12S1-1004
Eettinen osaaminen

(Valitaan kaikki )

16
SX00AA67 Gerontologinen hoitotyö ja etiikka 4
SH00AA06 Sosiaalinen integraatio 3
SH00AA07 Naisen hoitotyö 3
SH00AA08 Naisen hoitotyö -harjoittelu 6
SHK12S1-1003
Ohjausosaaminen

(Valitaan kaikki )

34
SX00AA68 Ohjaus hoitotyössä 3
SX00AA69 Lapsen ja nuoren hoitotyö 3
SX00AA70 Lapsen ja nuoren hoitotyö - harjoittelu 8
SH00AA09 Syntymän jälkeinen kätilötyö 3
SH00AA10 Syntymän jälkeinen kätilötyö -harjoittelu 8
SH00AA11 Varhainen vuorovaikutus ja imetysohjaus 3
SH00AA12 Vastasyntyneen kätilötyö 3
SH00AA13 Perhevalmennus 3
SHK12S1-1005
Terveyden edistämisen osaaminen

(Valitaan kaikki )

20
SH00AA14 Terveyden edistäminen 3
SH00AA15 Seksuaaliterveyden edistäminen 3
SH00AA16 Raskauden aikainen kätilötyö 1 3
SH00AA17 Raskauden aikainen kätilötyö 1 -harjoittelu 8
SX00AA71 Ravitsemustiede 3
SHK12S1-1006
Johtamis- ja yhteistyöosaaminen

(Valitaan kaikki )

22
SX00AA73 Johtaminen, yhteiskunta ja yrittäjyys 5
SH00AA18 Kätilötyön perusta 3
SH00AA19 Kätilötyön asiantuntijuus 3
SH00AA20 Raskauden aikainen kätilötyö 2 3
SH00AA21 Raskauden aikainen kätilötyö 2 -harjoittelu 8
SHK12S1-1007
Kehittämisosaaminen

(Valitaan kaikki )

33
SX00AA74 Tutkimus- ja kehitystyön perusteet 4
SX00AA75 Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät 4
SX00AA76 Opinnäytetyön aiheen jäsentäminen 3
SX00AA77 Opinnäytetyön suunnitelman laatiminen 4
SX00AA78 Opinnäytetyön toteutus 5
SX00AA79 Opinnäytetyön tulosten hyödyntäminen ja kypsyysnäyte 3
XX00AC55 Innovaatioprojekti 10
SHK12S1-1008
Hoitotyötä tukeva osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 37 )

37
XX00AC54 Orientoivat opinnot 3
SX00AA80 Tietotekniikka ja viestintä 3
XX00AC52 Työelämän ruotsi 3
XX00AC51 Ammatillinen englanti 3
XX00AC53 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
SX00AA88 Anestesiologia 1
SH00AA22 Embryologia 1
SX00AA84 Farmakologia 1 1
SX00AA85 Farmakologia 2 1
SX00AA91 Gerontologia ja geriatria 1
SH00AA23 Genetiikka 1
SH00AA24 Gynekologia 1
SX00AA87 Kirurgia 1
SX00AA90 Lastentaudit 1
SH00AA25 Neonatologia 1
SH00AA26 Obstetriikka 2
SX00AA89 Psykiatria 1
SH00AA27 Seksologia 1
SX00AA86 Sisätaudit 1
Siirry alkuun