Valokuvan konservointi IILaajuus (5 op)
Tunnus: KX00FA42
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita tarkoituksenmukaisia ja turvallisia suojamateriaaleja. Opiskelija osaa arvioida valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa valita oikean suojaustavan ja toteuttaa sen. Opiskelija hallitsee valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne.
Sisältö
Ennaltaehkäisevä konservointi, säilytysolosuhteet, vaurioituminen ja suojaaminen ja suojamateriaalit.
Valokuva-aineistojen konservointiprosessi ja konservoinnin dokumentointi.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita suojamateriaaleja.
Opiskelija arvioi ohjatusti valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa valita oikean suojaustavan sekä toteuttaa sen. Opiskelija ymmärtää valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne. Opiskelijan käytännön työskentelyssä ja kädentaidoissa on kehitettävää.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita tarkoituksenmukaisia ja turvallisia suojamateriaaleja. Opiskelija osaa arvioida valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa itsenäisesti toteuttaa oikean suojaustavan ja toteuttaa sen hyvin ammattimaisella tarkkuudella ja kädentaidoilla. Opiskelija osaa valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan itsenäisesti kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opintojakson tavoitteet on saavutettu kiitettävästi. Opiskelija ymmärtää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita tarkoituksenmukaisia ja turvallisia suojamateriaaleja. Opiskelija osaa soveltaa aiemmin opittua valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kunnon arviointiin ja osaa itsenäisesti valita oikean suojaustavan ja toteuttaa sen hyvin ammattimaisella tarkkuudella ja kädentaidoilla. Opiskelija hallitsee valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan itsenäisesti ja huolellisesti kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja tuottaa työskentelystä kattavat raportit.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tietää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita suojamateriaaleja.
Opiskelija arvioi ohjatusti valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa valita oikean suojaustavan sekä toteuttaa sen. Opiskelija ymmärtää valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne. Opiskelijan käytännön työskentelyssä ja kädentaidoissa on kehitettävää.