Siirry suoraan sisältöön

Valokuvan konservointi IILaajuus (5 op)

Tunnus: KX00FA42

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita tarkoituksenmukaisia ja turvallisia suojamateriaaleja. Opiskelija osaa arvioida valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa valita oikean suojaustavan ja toteuttaa sen. Opiskelija hallitsee valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne.

Sisältö

Ennaltaehkäisevä konservointi, säilytysolosuhteet, vaurioituminen ja suojaaminen ja suojamateriaalit.
Valokuva-aineistojen konservointiprosessi ja konservoinnin dokumentointi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita suojamateriaaleja.
Opiskelija arvioi ohjatusti valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa valita oikean suojaustavan sekä toteuttaa sen. Opiskelija ymmärtää valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne. Opiskelijan käytännön työskentelyssä ja kädentaidoissa on kehitettävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita tarkoituksenmukaisia ja turvallisia suojamateriaaleja. Opiskelija osaa arvioida valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa itsenäisesti toteuttaa oikean suojaustavan ja toteuttaa sen hyvin ammattimaisella tarkkuudella ja kädentaidoilla. Opiskelija osaa valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan itsenäisesti kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opintojakson tavoitteet on saavutettu kiitettävästi. Opiskelija ymmärtää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita tarkoituksenmukaisia ja turvallisia suojamateriaaleja. Opiskelija osaa soveltaa aiemmin opittua valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kunnon arviointiin ja osaa itsenäisesti valita oikean suojaustavan ja toteuttaa sen hyvin ammattimaisella tarkkuudella ja kädentaidoilla. Opiskelija hallitsee valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan itsenäisesti ja huolellisesti kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja tuottaa työskentelystä kattavat raportit.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tietää säilytysolosuhteiden ja suojamateriaalien merkityksen valokuva-aineistojen säilymiselle ja vaurioitumiselle. Opiskelija osaa toteuttaa ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä ja valita suojamateriaaleja.
Opiskelija arvioi ohjatusti valokuvan, vedoksen, negatiivin tai muun kuva-aineiston kuntoa ja osaa valita oikean suojaustavan sekä toteuttaa sen. Opiskelija ymmärtää valokuva-aineistojen konservointiprosessin ja sen dokumentoinnin kokonaisuudessaan kohteen kuvauksesta, kunto- ja vauriokartoitukseen, konservointisuunnitelmaan sekä konservoinnin ja toimenpiteiden raportointiin. Opiskelija osaa toteuttaa konservointeja ja raportoida ne. Opiskelijan käytännön työskentelyssä ja kädentaidoissa on kehitettävää.