Siirry suoraan sisältöön

Johdatus konservointiin ILaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: KX00FA19

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää konservointitoiminnan tavoitteet ja pohtii omaa suhdettaan siihen. Opiskelija tutustuu konservoinnin filosofiaan ja etiikkaan. Opiskelija ymmärtää, miten konservointi poikkeaa restauroinnista ja entisöinnistä sekä ymmärtää mitä ennalta ehkäisevä konservointi on. Opiskelija oppii ymmärtämään dokumentoinnin merkittäväksi konservoinnin toimenpiteeksi. Opiskelija oppii käyttämään konservointialan terminologiaa ja määrityksiä. Opiskelija tuntee konservoinnin eri suuntautumisvaihtoehtojen tehtäväkenttää ja työpaikkoja. Opiskelija tuntee konservointialan organisaatioita ja tutustuu konservointialan tietolähteisiin. Opiskelija tunnistaa kestävän kehityksen osana kulttuuriperinnön hoitoa.

Sisältö

Konservoinnin termit ja määritykset.
Dokumentointi.
Konservointialan työpaikat ja suuntautumisalat.
Koservointialan organisaatiot ja tietolähteet.
Kestävä kehitys osana konservointia ja kulttuuriperinnön hoitoa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää konservointitoiminnan tavoitteet. Tunnistaa konservointialan käsitteitä ja termejä. Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin konservaattorin työksi. Opiskelija tietää konservointialan organisaatioita ja tietolähteitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää konservointitoiminnan tavoitteet ja pohtii omaa suhdettaan siihen. Opiskelija ymmärtää, miten konservointi poikkeaa restauroinnista ja entisöinnistä sekä ymmärtää mitä ennalta ehkäisevä konservointi on. Opiskelija oppii ymmärtämään dokumentoinnin merkittäväksi konservoinnin toimenpiteeksi. Opiskelija oppii käyttämään konservointialan terminologiaa ja määrityksiä. Opiskelija tuntee konservoinnin eri suuntautumisvaihtoehtojen tehtäväkenttää ja työpaikkoja. Opiskelija tuntee konservointialan organisaatioita ja tutustuu konservointialan tietolähteisiin. Opiskelija tunnistaa kestävän kehityksen osana kulttuuriperinnön hoitoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kuvata konservointitoiminnan tavoitteita syvällisesti ja pohtii omaa suhdettaan ammatilliseen kehittymiseen. Opiskelija osaa kuvailla, miten konservointi poikkeaa restauroinnista ja entisöinnistä sekä ymmärtää mitä ennalta ehkäisevä konservointi on. Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin merkittäväksi konservoinnin toimenpiteeksi. Opiskelija oppii käyttämään konservointialan terminologiaa ja määrityksiä. Opiskelija on kiinnostunut konservointialan organisaatioista ja tietolähteistä. Opiskelija tunnistaa kestävän kehityksen osana kulttuuriperinnön hoitoa.

Siirry alkuun