Siirry suoraan sisältöön

Hygienian laboratoriotyöt (3op)

Opintojakson tunnus: B0032

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää syvällisemmin elintarvikkeiden mikrobiologiseen säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä. Tunnistaa muutamia tyypillisiä ilmassa esiintyviä homeita.
-----
Opiskelija osaa valmistaa elintarvikkeista edustavan näytteen mikrobiologista määritystä varten ja osaa määrittää näytteen mikrobipitoisuuden. Osaa valmistaa preparaatin mikroskopointia varten ja osaa sen mikroskopoida.

Sisältö

Eri tavalla pilaantuneista elintarvikkeista kokonaisbakteeri-, hiiva- ja homemääritykset sekä koliformiset bakteerit ja muutamia ruokamyrkytysbakteereita kuten Bacillus cereus. Tuotantotilasta ilman ja pintanäytteiden mikrobiologinen määritys. Maidon tai mehun pastöroinnin mikrobiologinen seuranta. Jonkun elintarvikkeen, esim. tuorejuuston, pilaantumisen mikrobiologinen seuranta.

Esitietovaatimukset

Hygienia

Lisätiedot

Luokkahuoneopetusta:
Laboratoriotöitä: 35 h
Harjoitustyö:
Tentti:
Opiskelijan itseopiskelu (kuormittavuusanalyysi tehty 1/06): 35 h
Yhteensä: 70 h
Kuormittavuusanalyysin seuranta tehty: -

Siirry alkuun