Siirry suoraan sisältöön

Projektinhallinta ja yrittäjyysLaajuus (5 op)

Tunnus: KX00FA17

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija omaksuu konservointiin kuuluvan projektityyppisen työn luonteen ja periaatteet sekä projektityöhön sisältyvät vaatimukset koskien sopimuksia, aikatauluja, työn suunnittelua sekä projektinhallintaa ja dokumentointia. Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia projektimaiseen työskentelyyn ja perehdyttää opiskelija projektinhallinnan perusteisiin ja erilaisten projektien vaatimuksiin. Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää projektityöskentelyn vaiheet projektin suunnittelusta projektin toteuttamiseen sekä sen päättämiseen. Opintojakso antaa valmiudet oman projektimaisen työskentelyn hallintaan niin työelämän ammatillisissa tehtävissä ja yhteistyössä muiden kanssa kuin opiskelussakin. Opintojakso antaa näkökulmia ja valmiuksia yrittäjämäiseen toimintatapaan. Opiskelija tuntee yrityssuunnittelua riittävän kattavasti suunnitellakseen oman yrityksen toimintaa tai toimiakseen tavoitteellisesti yrityksen henkilöstön jäsenenä. Opiskelija osaa ymmärtää yritystoimintaan liittyviä riskejä ja tunnistaa toiminnan kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiään muuttuvissa työelämän tilanteissa.

Sisältö

Projektitoiminnan olennaiset piirteet, projektin määrittely, projektin suunnittelu ja vaiheet, projektityöskentelyn osapuolet, sidosryhmät ja projektiviestintä sekä projektinhallinnan elementit: tavoitteet, riskit, aikataulu, resurssit ja raportointi.
Yrittäjämäinen asenne, yrittäjyys, yritystoiminnan merkitys kansantaloudelle, yritysmuodot, yrityksen perustaminen, yrittäjyyden riskit ja pienimuotoinen kustannuslaskenta, yritystoimintaan liittyvää termistöä ja käsitteitä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää projektimaisen työskentely eri vaiheet, mutta ei ymmärrä kokonaisuutena projektisuunnittelun elementtejä tai käsitys niiden keskinäisistä suhteista on heikko. Opiskelija tunnistaa yrittäjämäisen asenteen merkityksen niin työelämässä kuin opiskelussakin. Opiskelija tietää yrityksen perustamisen pääperiaatteet ja tunnistaa yritystyypit, mutta ei hahmota yritystyyppien välisiä eroavaisuuksia. Opiskelija tunnistaa yritystoiminnan talouteen ja kannattavuuteen vaikuttaiva seikkoja. Opiskelijalla on vaikeuksia hahmottaa kustannuslaskennan merkitystä ja hänellä on vaikeuksia pienimuotoisen kustannuslaskelman teossa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää projektimaisen työskentely merkityksen ja eri elementit ja osaa kuvata projektin vaiheet. Opiskelija ymmärtää eri vaiheiden keskinäiset suhteet ja ymmärtää projektinhallinnan kokonaisuuden. Opiskelija osaa soveltaa projektinhallintaa ja yrittäjämäistä asennetta opiskeluun. Opiskelija ymmärtää yrityksen perustamisen pääperiaatteet ja tunnistaa yritystyypit. Opiskelija ymmärtää yritystoiminnan talouteen ja kannattavuuteen vaikuttavia seikkoja sekä yritystoimintaan liittyviä riskitekijöitä ja osaa arvioida niitä. Opiskelija ymmärtää kustannuslaskennan periaatteet ja osaa tehdä pienimuotoisia laskelmia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opintojaksolle asetetut tavoitteet on saavutettu kiitettävällä tavalla. Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti ja rakentavasti. Opiskelija on toiminut ryhmän jäsenenä kannustavasti ja ryhmätyöskentelyä vahvistavasti. Opiskelija ymmärtää sekä projektinhallinnan että yrittäjämäisen asenteen merkityksen ja toteuttaa niitä sekä ammatillisessa kontekstissa että opinnoissaan. Opiskelija osaa sujuvasti projektin suunnittelun ja toteutuksen sekä sen dokumentoinnin ja raportoinnin. Opiskelija tuntee yrityksen perustamisen vaiheet, eri yritysmuodot ja osaa arvioida kriittisesti yritystoiminnan riskejä ja talouden kannattavuutta. Opiskelija hallitsee hyvin kustannuslaskennan periaatteet ja osaa tehdä pienimuotoisia kustannuslaskelmia. Opiskelija osaa ennakoida omaa yrittäjämäistä asennettaan ja resilienssiään muuttuvissa työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää sekä yrittäjämäisen asenteen että projektityöskentelyn merkityksen ammatillisessa toiminnassa.

Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

12.01.2023 - 17.02.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 16

Koulutus
  • Konservoinnin tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Päivi Ukkonen
Vastuuopettaja

Päivi Ukkonen

Ryhmät
  • KXA22S1
    Konservoinnin tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija omaksuu konservointiin kuuluvan projektityyppisen työn luonteen ja periaatteet sekä projektityöhön sisältyvät vaatimukset koskien sopimuksia, aikatauluja, työn suunnittelua sekä projektinhallintaa ja dokumentointia. Opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia projektimaiseen työskentelyyn ja perehdyttää opiskelija projektinhallinnan perusteisiin ja erilaisten projektien vaatimuksiin. Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää projektityöskentelyn vaiheet projektin suunnittelusta projektin toteuttamiseen sekä sen päättämiseen. Opintojakso antaa valmiudet oman projektimaisen työskentelyn hallintaan niin työelämän ammatillisissa tehtävissä ja yhteistyössä muiden kanssa kuin opiskelussakin. Opintojakso antaa näkökulmia ja valmiuksia yrittäjämäiseen toimintatapaan. Opiskelija tuntee yrityssuunnittelua riittävän kattavasti suunnitellakseen oman yrityksen toimintaa tai toimiakseen tavoitteellisesti yrityksen henkilöstön jäsenenä. Opiskelija osaa ymmärtää yritystoimintaan liittyviä riskejä ja tunnistaa toiminnan kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiään muuttuvissa työelämän tilanteissa.

Sisältö

Projektitoiminnan olennaiset piirteet, projektin määrittely, projektin suunnittelu ja vaiheet, projektityöskentelyn osapuolet, sidosryhmät ja projektiviestintä sekä projektinhallinnan elementit: tavoitteet, riskit, aikataulu, resurssit ja raportointi.
Yrittäjämäinen asenne, yrittäjyys, yritystoiminnan merkitys kansantaloudelle, yritysmuodot, yrityksen perustaminen, yrittäjyyden riskit ja pienimuotoinen kustannuslaskenta, yritystoimintaan liittyvää termistöä ja käsitteitä.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää projektimaisen työskentely eri vaiheet, mutta ei ymmärrä kokonaisuutena projektisuunnittelun elementtejä tai käsitys niiden keskinäisistä suhteista on heikko. Opiskelija tunnistaa yrittäjämäisen asenteen merkityksen niin työelämässä kuin opiskelussakin. Opiskelija tietää yrityksen perustamisen pääperiaatteet ja tunnistaa yritystyypit, mutta ei hahmota yritystyyppien välisiä eroavaisuuksia. Opiskelija tunnistaa yritystoiminnan talouteen ja kannattavuuteen vaikuttaiva seikkoja. Opiskelijalla on vaikeuksia hahmottaa kustannuslaskennan merkitystä ja hänellä on vaikeuksia pienimuotoisen kustannuslaskelman teossa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää projektimaisen työskentely merkityksen ja eri elementit ja osaa kuvata projektin vaiheet. Opiskelija ymmärtää eri vaiheiden keskinäiset suhteet ja ymmärtää projektinhallinnan kokonaisuuden. Opiskelija osaa soveltaa projektinhallintaa ja yrittäjämäistä asennetta opiskeluun. Opiskelija ymmärtää yrityksen perustamisen pääperiaatteet ja tunnistaa yritystyypit. Opiskelija ymmärtää yritystoiminnan talouteen ja kannattavuuteen vaikuttavia seikkoja sekä yritystoimintaan liittyviä riskitekijöitä ja osaa arvioida niitä. Opiskelija ymmärtää kustannuslaskennan periaatteet ja osaa tehdä pienimuotoisia laskelmia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opintojaksolle asetetut tavoitteet on saavutettu kiitettävällä tavalla. Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti ja rakentavasti. Opiskelija on toiminut ryhmän jäsenenä kannustavasti ja ryhmätyöskentelyä vahvistavasti. Opiskelija ymmärtää sekä projektinhallinnan että yrittäjämäisen asenteen merkityksen ja toteuttaa niitä sekä ammatillisessa kontekstissa että opinnoissaan. Opiskelija osaa sujuvasti projektin suunnittelun ja toteutuksen sekä sen dokumentoinnin ja raportoinnin. Opiskelija tuntee yrityksen perustamisen vaiheet, eri yritysmuodot ja osaa arvioida kriittisesti yritystoiminnan riskejä ja talouden kannattavuutta. Opiskelija hallitsee hyvin kustannuslaskennan periaatteet ja osaa tehdä pienimuotoisia kustannuslaskelmia. Opiskelija osaa ennakoida omaa yrittäjämäistä asennettaan ja resilienssiään muuttuvissa työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää sekä yrittäjämäisen asenteen että projektityöskentelyn merkityksen ammatillisessa toiminnassa.