Vanhustyön koulutusohjelma: Oletussuunnitelma
Opetussuunitelman tunnus: SV08S1
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2008
- Opetuskieli
- suomi
Kuvaus
Koulutusohjelman tavoite
Väestön ikääntyessä korostuu kansalaisten terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja vahvistaminen. Geronomi (AMK) -koulutuksen tavoitteena on tuottaa vanhustyön asiantuntijoita sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalalle. Geronomilla on erityisosaamista vanhustyön palveluiden tuottajana, kehittäjänä, suunnittelijana ja koordinoijana. Geronomilla on valmiudet vahvistaa iäkkäiden asiakkaidensa hyvinvointia ja toimintakykyä yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan tasoilla.
Geronomi työskentelee vanhustyön toimijana ja asiantuntijana iäkkäiden asiakkaiden arjessa. Geronomi työskentelee erilaisissa sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan avo- ja laitoshuollon tehtävissä, omaishoidon alueella, vanhustyön projekteissa, vanhusalan järjestöissä ja yrityksissä.
Geronomin asiantuntijuuden ytimen muodostavat gerontologinen osaaminen, eettinen ja yhteiskunnallinen osaaminen, kulttuurinen ja yhteisöllinen osaaminen, vahvistava asiakastyöosaaminen, työyhteisöosaaminen ja kehittämis- ja tutkimusosaaminen
Kuvio 1. Vanhustyön koulutusohjelman osaamisalueet
Opiskelu koulutusohjelmassa
Geronomi (AMK) - tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja kesto 3,5 vuotta. Vanhustyön koulutusohjelman ammattikorkeakouluopinnot muodostuvat teoriaopinnoista, työelämäharjoittelusta, opinnäytetyöstä ja vapaasti valittavista opinnoista. Opinnäytetyön laajuus on 15 opintopistettä ja vapaasti valittavien opintojen osuus on 10 opintopistettä. Vanhustyön koulutusohjelmaan sisältyy 75 opintopistettä eri pituisia harjoittelujaksoja monimuotoisissa vanhustyön toimintaympäristöissä. Osa harjoittelusta toteutetaan teoriaopintojen yhteydessä. Opinnoissa teoria ja käytäntö kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa erilaisten opetusmenetelmien ja oppimisympäristöjen kautta. Teorian ja käytännön yhdistämisellä koulutetaan prosessiorientoituneita, yhteistoimintaan kykeneviä, omaa toimintaansa ja tunteitaan reflektoivia työelämän toimijoita, jotka kykenevät kehittämään vanhustyötä ja kehittymään ammatillisuudessaan.
Kansainvälisyys
Opiskelijalla on mahdollisuus opiskeluaikanaan osallistua eri tavoin kansainväliseen toimintaan. Vaihto-ohjelmien puitteissa on mahdollista opiskella ulkomaisessa oppilaitoksessa sekä suorittaa siellä työelämäharjoittelu. Koulutusohjelmassa vierailee vuosittain luennoitsijoita ulkomaisista yhteistyökorkeakouluista ja opiskelijat voivat myös osallistua kansainvälisiin hankkeisiin. Teoriaopintojen ja harjoittelun yhteydessä opiskelija perehtyy kotikansainvälistymiseen.
Yhteystiedot
Koulutuspäällikkö: Anne Rahikka
Puhelinnumero:09 - 310 80258, 040-3341241
Sähköpostiosoite: anne.rahikka[at]stadia.fi
Koulutuspäällikkö: Soile Bergström
Puhelinnumero: 09 - 310 81872, 040 -334 5397
Sähköpostiosoite: soile.bergstrom[at]stadia.fi
Postiosoite: PL 4030, 00099 Helsingin kaupunki,
Käyntiosoite: Tukholmankatu 10, 00290 Helsinki
Lisätiedot
Koulutuspäällikkö: Anne Rahikka
Puhelinnumero:09 - 310 80258, 040-3341241
Sähköpostiosoite: anne.rahikka[at]stadia.fi
Koulutuspäällikkö: Soile Bergström
Puhelinnumero: 09 - 310 81872, 040 -334 5397
Sähköpostiosoite: soile.bergstrom[at]stadia.fi
Postiosoite: PL 4030, 00099 Helsingin kaupunki,
Käyntiosoite: Tukholmankatu 10, 00290 Helsinki
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
amk::tutkintoon johtava koulutus
Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; sekä 4) opinnäytetyö. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 15.5.2003/352; 4 § Opintojen rakenne)