Elintarvikkeiden valmistustekniikka 2 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00DJ64-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
30.11.2020 - 06.01.2021
Ajoitus
11.01.2021 - 14.03.2021
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Minna Paananen-Porkka
- Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
-
TXM19S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
-
BIO19Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija tuntee elintarviketeollisuuden erityispiirteitä ja ymmärtää, mistä raaka-aineista ja millaisilla prosesseilla elintarvikkeita valmistetaan ja mitä elintarvikemateriaalissa tapahtuu eri prosessivaiheissa. Hän osaa myös arvioida prosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
Englannin osuus 1 op.
Sisältö
1. Elintarvikkeiden valmistusprosessit ja kestävä kehitys ruokajärjestelmässä.
2. Elintarvikkeissa valmistuksen ja varastoinnin aikana tapahtuvat tyypillisimmät reaktiot.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
1. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mitä elintarvikkeiden eri valmistusvaiheissa tapahtuu ja mihin kyseiset vaiheet perustuvat. Opiskelija osaa myös ottaa kantaa ja pohtia, mitä onnistuneelta valmistusprosessilta vaaditaan. Hän osaa arvioida elintarvikeprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa selittää omin sanoin, mihin ilmiöön elintarvikkeissa prosessoinnin ja varastoinnin aikana tapahtuvat reaktiot perustuvat.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
1. Opiskelija osaa nähdä valmistusprosessin vaiheet kokonaisuuden kannalta. Hän osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden valmistusprosesseja. Opiskelija osaa valita optimiratkaisuja erilaisissa tilanteissa. Hän osaa nähdä prosessit kestävän kehityksen näkökulmasta ja ehdottaa vaihtoehtoisia toimintatapoja.
2. Opiskelija osaa arvioida opittua tietoa ja pystyy arvioimaan kriittisesti elintarvikkeen koostumuksen merkitystä esim. elintarvikkeen valmistuksen tai säilytyksen kannalta. Opiskelija osaa tehdä päätelmiä ja valintoja elintarvikkeen koostumukseen perustuen.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
1. Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden valmistusmenetelmiä sekä arvioida valmistusprosesseja kestävän kehityksen näkökulmasta.
2. Opiskelija osaa kuvata tyypillisimpiä elintarvikkeessa tapahtuvia reaktioita.
Esitietovaatimukset
Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1