Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DJ58-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 12.06.2022

Ajoitus

22.08.2022 - 14.10.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Puhtaat ja älykkäät ratkaisut

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Pia-Tuulia Laine

Ryhmät

  • BIO21
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM21S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää, mihin eri säilöntämenetelmien teho perustuu ja hän osaa päätellä, mitä eri elintarvikemateriaaleissa voi tapahtua säilönnän aikana.

Sisältö

Elintarvikkeiden säilöntämenetelmät ja näiden menetelmien aikana elintarvikemateriaalissa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää, mitä elintarvikkeiden eri säilöntäprosesseissa tapahtuu ja mihin eri säilöntämenetelmät perustuvat.
Opiskelija osaa ottaa kantaa, mitä onnistunut säilöntä vaatii.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden säilöntäprosesseja.
Opiskelija osaa valita optimaalisia ratkaisuja eri tilanteisiin.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.